404 redirect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 01:45:54
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Als een pagina wordt opgevraagd die niet bestaat en ik wil doorverwijzen naar een eigen 404 pagina. Doe ik het dan op de juiste manier als ik eerst een header 404 geef en daarna een location header?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.foobar.nl');
?>

Het gaat er mij met name om of die 404 header daar op z'n plaats is. Weet iemand dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:06:54
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 07:39:54
Quote Anchor link
Je kunt daarvoor beter een ErrorDocument instellen in .htaccess, bijvoorbeeld je zoeksysteem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 404 http://www.example.com/zoeken/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2013 08:42:48
Quote Anchor link
Ikzelf heb een idee dat het zou moeten werken. Je kan het uittesten op
http://web-sniffer.net/
 
Landleven Tips

Landleven Tips

09/04/2013 09:37:58
Quote Anchor link
Moet hiermee niet de pagina die niet bestaat juist wel bestaan? Want waar wil je dit precies gaan instellen? In het centraal document heeft namelijk niet veel nut, aangezien dan de pagina juist moet bestaan.

Dit vraag ik juist omdat ik wel geïnteseerd ben in deze methode. Ik weet dat .htacces altijd beter is, maar om het gewoon eens uit te proberen :)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 10:03:29
Quote Anchor link
Het ErrorDocument dat de 404 afhandelt, moet natuurlijk wél bestaan. Ontbreekt dat namelijk, dan treedt opnieuw een 404 op en blijft de server hangen op een eindeloze lus.

Het ErrorDocument hoeft echter niet per se domweg een clientfout te melden. Vandaar dat ik een ander voorbeeld gaf: je kunt bijvoorbeeld een zoeksysteem aan het werk zetten. Je zou dat bijvoorbeeld kunnen gebruiken om actief met PHP of MySQL te gaan zoeken naar URL's die lijken op de niet-gevonden URL. Treedt de 404 bijvoorbeeld op bij de niet-bestaande URL www.example.com/klanteservice zonder tussen-n, dan zou zo'n systeem de bestaande URL www.example.com/klantenservice/ kunnen aanbieden.
Gewijzigd op 09/04/2013 10:03:56 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 14:25:57
Quote Anchor link
Ik ben dus een framework aan het maken en dat framework bevat routes. Ieder request (url) wordt in het framework gestopt. Het framework kijkt vervolgens of er een match is. Stel de url is www.mijnsite.nl/contact dan kijkt het framework of de route "contact" bestaat en het toont vervolgens de juiste pagina. Echter als een niet bestaande url wordt opgevraagd www.mijnsite.nl/ik-besta-niet dan wil ik dat er een redirect wordt uitgevoerd naar een "niet gevonden" pagina in mijn framework. Maar ik vraag me dus af of het dan klopt als ik daaraan voorafgaand een 404 header stuur. Kan/mag dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>
Gewijzigd op 09/04/2013 14:26:47 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 14:50:08
Quote Anchor link
Een 404 is een clientfout, dus moet je de client melden dat deze een fout heeft gemaakt en bepaalt de client vervolgens hoe er met de eigen fout wordt omgegaan. Aan daar heb je een probleem: niet elke client handelt een 404 hetzelfde af. Bijvoorbeeld Internet Explorer en Chrome letten op de grootte in bytes van de 404-pagina.

Een belangrijkere vraag is of je 'niet gevonden'-pagina altijd moet worden getoond. Is het antwoord 'ja', dan kun je vanwege de gemankeerde clientafhandeling overwegen helemaal geen 404-header te gebruiken.

Ik zou zelf eerder kiezen voor een compromis: een ErrorDocument in .htaccess instellen op een applicatie die de routing van fouten kan afhandelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 14:52:57
Quote Anchor link
Ward, dank voor je reactie. Daar hebben we het al eens eerder over gehad ;)

Ik wil geen error document gebruiken, maar gewoon vanuit het framework een "niet gevonden" pagina tonen. Maar mijn vraag is dus of ik dan die header moet meesturen.

Wat betekent zo'n header eigenlijk? Voor wie is die bedoeld? Voor de browser? Voor een zoekmachine?

En kan het wel dat ik eerst een 404 header geef en vervolgens toch nog een pagina toon?
 
Erwin H

Erwin H

09/04/2013 15:04:52
Quote Anchor link
Als ik deze link een beetje snel scan dan is het wel verstandig: http://www.mcanerin.com/en/articles/301-redirect-404-error.asp

Kort gezegd, als een search engine ooit eens langs een foute link naar je pagina komt dan zal die dankzij de 404 begrijpen dat de link niet klopt en het niet zien als een redirect. Voor de gebruiker is de redirect handig omdat die dan een mooie pagina krijgt te zien en niet zo'n lelijke 404 foutmelding van de browser.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:05:47
Quote Anchor link
Elke response is per definitie bedoeld voor "een client". Aangezien een 404 ook kan optreden bij een niet-gevonden afbeelding of een niet-gevonden CSS-bestand, kan dat een reden zijn om daar toch je eigen routing op te zetten. Bovendien wil je waarschijnlijk niet altijd dezelfde 404-pagina tonen, alleen al vanwege foutmeldingen in andere talen.

Even getest: bij een Location-header krijg je automatisch Status: HTTP/1.1 302 Moved Temporarily cadeau en is de 404-header verdwenen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 15:10:16
Quote Anchor link
@Erwin: oké, dan laat ik 'm staan.

@Ward: ik kan het zelf niet testen helaas, maar als jij dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>

... dan krijg je geen 404 header??? Hoe kan dat nou weer... dat lijkt toch niet te kloppen. Of misschien zie jij die 404 niet omdat er geredirect wordt, maar hij zal er toch wel zijn lijk me...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:28:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 09/04/2013 15:10:16:
@Ward: ik kan het zelf niet testen helaas, maar als jij dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>

... dan krijg je geen 404 header??? Hoe kan dat nou weer... dat lijkt toch niet te kloppen. Of misschien zie jij die 404 niet omdat er geredirect wordt, maar hij zal er toch wel zijn lijk me...

Correct: de 404 is dan inderdaad verdwenen. Dat gebeurt zelfs als ik de parameter $replace op false zet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.example.com/niet-gevonden', false);
?>


Keer ik de headers om, dan krijg ik uitsluitend Status: HTTP/1.1 404 Not Found zonder de Location-header en zonder de 302-header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Location: http://www.example.com/niet-gevonden');
header('HTTP/1.1 404 Not Found', false);
?>


Ergens is het wel logisch als je vanuit één HTTP-response redeneert, want je hebt hetzij redirection (vanaf 300), hetzij een clientfout (vanaf 400), maar niet beide tegelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 15:32:54
Quote Anchor link
Hmmm, ik vind het raar... maar kan het niet zo zijn dat jij de 404 niet te zien krijgt omdat de pagina wordt geredirect? Gebruik je een programma om die headers te zien trouwens?

Maar hoe moet je zoiets dan oplossen? Want je wil een zoekmachine laten weten dat het een 404 is, maar je wil ook een mooie pagina voorschotelen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:46:42
Quote Anchor link
Ik gebruik daarvoor inderdaad een sniffer.

Meteen maar even de omgekeerde test uitgevoerd. Mijn ErrorDocument 404 in .htaccess geeft een Status: HTTP/1.1 302 Found met vervolgens in Location: de URL van de 404-pagina. Ook géén 404-header dus.

Wel doet Apache gratis content cadeau:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>302 Found</title>
</head><body>
<h1>Found</h1>
<p>The document has moved <a href="http://www.example.com/bestaat-niet">here</a>.</p>
</body></html>


En dat is vervolgens niet de 404-pagina uit .htaccess die de meeste bezoekers zien.
Gewijzigd op 09/04/2013 15:47:09 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 16:54:28
Quote Anchor link
Hmmm, vaag... dus eigenlijk kan dit niet fatsoenlijk worden opgelost als ik het goed begrijp?

(welk sniffer gebruik je?)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 17:37:49
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 17:40:06
Quote Anchor link
Zijn dat soort sites te vertrouwen? En zijn er ook tooltjes voor dat jij weet?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 17:44:53
Quote Anchor link
Je kunt er zelf eentje maken met PHP en cURL :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 19:41:05
Quote Anchor link
Geen idee hoe dat moet... en beetje veel werk voor sporadisch gebruik ;)
Maar je weet dus geen tooltje maak ik daar uit op.
 
MayDay PHP

MayDay PHP

09/04/2013 21:42:01
Quote Anchor link
@Ozzie

Even iets kleins opgeschreven en getest. Het is niet erg heel mooi, maar doet precies wat je wilt en ik krijg dus wel een 404 redirect op mijn site. Maar ik voer geen redirect uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

# Url:
$ch = curl_init('http://domain/invalid-url');

# Geen output tonen op de site:    
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, false);

# Volg de redirect 1 maal:
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_MAXREDIRS, 1);

# Exec uitvoeren:    
curl_exec($ch);

# Toon het resultaat:    
echo '<pre> ' . print_r(curl_getinfo($ch), true) . '</pre>';

?>


Aangepast zodat de Location header gevolgd wordt en zodanig dat je daar de output van krijg. In eerste instantie kreeg ik dus een 404 HTTP code, maar wanneer ik de redirect volgde kreeg ik een 301 HTTP code.

Kijk ook naar redirect count en start bij 0 (CURLOPT_MAXREDIRS) en per redirect voeg je dan een toe en dan krijg je voor elke redirect de HTTP code of pas gewoon de code aan :-).

Mijn resultaten.
1. Zonder redirect: HTTP 404 Not Found
2. Met redirect op dezelfde server: HTTP 301 Redirect
3. Met redirect op localhost: HTTP 302 Moved
Gewijzigd op 09/04/2013 22:06:13 door MayDay PHP
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 22:16:54
Quote Anchor link
Dankjewel, maar ik heb echt geen flauw idee wat je hier aan het doen bent :-/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.