404 redirect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 01:45:54
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Als een pagina wordt opgevraagd die niet bestaat en ik wil doorverwijzen naar een eigen 404 pagina. Doe ik het dan op de juiste manier als ik eerst een header 404 geef en daarna een location header?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.foobar.nl');
?>

Het gaat er mij met name om of die 404 header daar op z'n plaats is. Weet iemand dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:58:54
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 07:39:54
Quote Anchor link
Je kunt daarvoor beter een ErrorDocument instellen in .htaccess, bijvoorbeeld je zoeksysteem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 404 http://www.example.com/zoeken/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2013 08:42:48
Quote Anchor link
Ikzelf heb een idee dat het zou moeten werken. Je kan het uittesten op
http://web-sniffer.net/
 
Landleven Tips

Landleven Tips

09/04/2013 09:37:58
Quote Anchor link
Moet hiermee niet de pagina die niet bestaat juist wel bestaan? Want waar wil je dit precies gaan instellen? In het centraal document heeft namelijk niet veel nut, aangezien dan de pagina juist moet bestaan.

Dit vraag ik juist omdat ik wel geïnteseerd ben in deze methode. Ik weet dat .htacces altijd beter is, maar om het gewoon eens uit te proberen :)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 10:03:29
Quote Anchor link
Het ErrorDocument dat de 404 afhandelt, moet natuurlijk wél bestaan. Ontbreekt dat namelijk, dan treedt opnieuw een 404 op en blijft de server hangen op een eindeloze lus.

Het ErrorDocument hoeft echter niet per se domweg een clientfout te melden. Vandaar dat ik een ander voorbeeld gaf: je kunt bijvoorbeeld een zoeksysteem aan het werk zetten. Je zou dat bijvoorbeeld kunnen gebruiken om actief met PHP of MySQL te gaan zoeken naar URL's die lijken op de niet-gevonden URL. Treedt de 404 bijvoorbeeld op bij de niet-bestaande URL www.example.com/klanteservice zonder tussen-n, dan zou zo'n systeem de bestaande URL www.example.com/klantenservice/ kunnen aanbieden.
Gewijzigd op 09/04/2013 10:03:56 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 14:25:57
Quote Anchor link
Ik ben dus een framework aan het maken en dat framework bevat routes. Ieder request (url) wordt in het framework gestopt. Het framework kijkt vervolgens of er een match is. Stel de url is www.mijnsite.nl/contact dan kijkt het framework of de route "contact" bestaat en het toont vervolgens de juiste pagina. Echter als een niet bestaande url wordt opgevraagd www.mijnsite.nl/ik-besta-niet dan wil ik dat er een redirect wordt uitgevoerd naar een "niet gevonden" pagina in mijn framework. Maar ik vraag me dus af of het dan klopt als ik daaraan voorafgaand een 404 header stuur. Kan/mag dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>
Gewijzigd op 09/04/2013 14:26:47 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 14:50:08
Quote Anchor link
Een 404 is een clientfout, dus moet je de client melden dat deze een fout heeft gemaakt en bepaalt de client vervolgens hoe er met de eigen fout wordt omgegaan. Aan daar heb je een probleem: niet elke client handelt een 404 hetzelfde af. Bijvoorbeeld Internet Explorer en Chrome letten op de grootte in bytes van de 404-pagina.

Een belangrijkere vraag is of je 'niet gevonden'-pagina altijd moet worden getoond. Is het antwoord 'ja', dan kun je vanwege de gemankeerde clientafhandeling overwegen helemaal geen 404-header te gebruiken.

Ik zou zelf eerder kiezen voor een compromis: een ErrorDocument in .htaccess instellen op een applicatie die de routing van fouten kan afhandelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 14:52:57
Quote Anchor link
Ward, dank voor je reactie. Daar hebben we het al eens eerder over gehad ;)

Ik wil geen error document gebruiken, maar gewoon vanuit het framework een "niet gevonden" pagina tonen. Maar mijn vraag is dus of ik dan die header moet meesturen.

Wat betekent zo'n header eigenlijk? Voor wie is die bedoeld? Voor de browser? Voor een zoekmachine?

En kan het wel dat ik eerst een 404 header geef en vervolgens toch nog een pagina toon?
 
Erwin H

Erwin H

09/04/2013 15:04:52
Quote Anchor link
Als ik deze link een beetje snel scan dan is het wel verstandig: http://www.mcanerin.com/en/articles/301-redirect-404-error.asp

Kort gezegd, als een search engine ooit eens langs een foute link naar je pagina komt dan zal die dankzij de 404 begrijpen dat de link niet klopt en het niet zien als een redirect. Voor de gebruiker is de redirect handig omdat die dan een mooie pagina krijgt te zien en niet zo'n lelijke 404 foutmelding van de browser.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:05:47
Quote Anchor link
Elke response is per definitie bedoeld voor "een client". Aangezien een 404 ook kan optreden bij een niet-gevonden afbeelding of een niet-gevonden CSS-bestand, kan dat een reden zijn om daar toch je eigen routing op te zetten. Bovendien wil je waarschijnlijk niet altijd dezelfde 404-pagina tonen, alleen al vanwege foutmeldingen in andere talen.

Even getest: bij een Location-header krijg je automatisch Status: HTTP/1.1 302 Moved Temporarily cadeau en is de 404-header verdwenen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 15:10:16
Quote Anchor link
@Erwin: oké, dan laat ik 'm staan.

@Ward: ik kan het zelf niet testen helaas, maar als jij dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>

... dan krijg je geen 404 header??? Hoe kan dat nou weer... dat lijkt toch niet te kloppen. Of misschien zie jij die 404 niet omdat er geredirect wordt, maar hij zal er toch wel zijn lijk me...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:28:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 09/04/2013 15:10:16:
@Ward: ik kan het zelf niet testen helaas, maar als jij dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.mijnsite.nl/niet-gevonden');
?>

... dan krijg je geen 404 header??? Hoe kan dat nou weer... dat lijkt toch niet te kloppen. Of misschien zie jij die 404 niet omdat er geredirect wordt, maar hij zal er toch wel zijn lijk me...

Correct: de 404 is dan inderdaad verdwenen. Dat gebeurt zelfs als ik de parameter $replace op false zet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
header('Location: http://www.example.com/niet-gevonden', false);
?>


Keer ik de headers om, dan krijg ik uitsluitend Status: HTTP/1.1 404 Not Found zonder de Location-header en zonder de 302-header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Location: http://www.example.com/niet-gevonden');
header('HTTP/1.1 404 Not Found', false);
?>


Ergens is het wel logisch als je vanuit één HTTP-response redeneert, want je hebt hetzij redirection (vanaf 300), hetzij een clientfout (vanaf 400), maar niet beide tegelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 15:32:54
Quote Anchor link
Hmmm, ik vind het raar... maar kan het niet zo zijn dat jij de 404 niet te zien krijgt omdat de pagina wordt geredirect? Gebruik je een programma om die headers te zien trouwens?

Maar hoe moet je zoiets dan oplossen? Want je wil een zoekmachine laten weten dat het een 404 is, maar je wil ook een mooie pagina voorschotelen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 15:46:42
Quote Anchor link
Ik gebruik daarvoor inderdaad een sniffer.

Meteen maar even de omgekeerde test uitgevoerd. Mijn ErrorDocument 404 in .htaccess geeft een Status: HTTP/1.1 302 Found met vervolgens in Location: de URL van de 404-pagina. Ook géén 404-header dus.

Wel doet Apache gratis content cadeau:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>302 Found</title>
</head><body>
<h1>Found</h1>
<p>The document has moved <a href="http://www.example.com/bestaat-niet">here</a>.</p>
</body></html>


En dat is vervolgens niet de 404-pagina uit .htaccess die de meeste bezoekers zien.
Gewijzigd op 09/04/2013 15:47:09 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 16:54:28
Quote Anchor link
Hmmm, vaag... dus eigenlijk kan dit niet fatsoenlijk worden opgelost als ik het goed begrijp?

(welk sniffer gebruik je?)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 17:37:49
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 17:40:06
Quote Anchor link
Zijn dat soort sites te vertrouwen? En zijn er ook tooltjes voor dat jij weet?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2013 17:44:53
Quote Anchor link
Je kunt er zelf eentje maken met PHP en cURL :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 19:41:05
Quote Anchor link
Geen idee hoe dat moet... en beetje veel werk voor sporadisch gebruik ;)
Maar je weet dus geen tooltje maak ik daar uit op.
 
MayDay PHP

MayDay PHP

09/04/2013 21:42:01
Quote Anchor link
@Ozzie

Even iets kleins opgeschreven en getest. Het is niet erg heel mooi, maar doet precies wat je wilt en ik krijg dus wel een 404 redirect op mijn site. Maar ik voer geen redirect uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

# Url:
$ch = curl_init('http://domain/invalid-url');

# Geen output tonen op de site:    
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, false);

# Volg de redirect 1 maal:
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_MAXREDIRS, 1);

# Exec uitvoeren:    
curl_exec($ch);

# Toon het resultaat:    
echo '<pre> ' . print_r(curl_getinfo($ch), true) . '</pre>';

?>


Aangepast zodat de Location header gevolgd wordt en zodanig dat je daar de output van krijg. In eerste instantie kreeg ik dus een 404 HTTP code, maar wanneer ik de redirect volgde kreeg ik een 301 HTTP code.

Kijk ook naar redirect count en start bij 0 (CURLOPT_MAXREDIRS) en per redirect voeg je dan een toe en dan krijg je voor elke redirect de HTTP code of pas gewoon de code aan :-).

Mijn resultaten.
1. Zonder redirect: HTTP 404 Not Found
2. Met redirect op dezelfde server: HTTP 301 Redirect
3. Met redirect op localhost: HTTP 302 Moved
Gewijzigd op 09/04/2013 22:06:13 door MayDay PHP
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/04/2013 22:16:54
Quote Anchor link
Dankjewel, maar ik heb echt geen flauw idee wat je hier aan het doen bent :-/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.