45% van de pageviews code 1 tonen, 35% van de views code 2 en 20% van de views code 3

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderick Velo

Roderick Velo

24/03/2011 15:06:54
Quote Anchor link
Ik heb met twee andere mensen een website die redelijk goed bezocht wordt, zo rond de 8000 keer per dag met daarbij 30.000 pageviews. We verdienen hier best leuk geld mee met Google adsense en dit geld komt binnen op 1 adsense account. Aan de hand daarvan maken we een verdeling van de inkomsten. Nu willen wij dat anders gaan doen, namelijk:

Bij 45% van de pageviews moet de adsense code van persoon 1 ingeladen worden, bij 35% van de pageviews moet de adsense code van persoon 2 ingeladen worden en bij 20% van de pageviews moet de adsense code van persoon 3 ingeladen worden. Weet iemand hoe we dit kunnen regelen met PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:54:28
 
Pim -

Pim -

24/03/2011 15:19:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$rand
= mt_rand(1,100);
switch(true) {
    case
$rand <= 45:
        // 1
        break;
    case
$rand <= 80:
        // 2
        break;
    default:

        // 3
        break;
}

?>

EDIT: En waarom niet gewoon in die delen de opbrengst verdelen?
Gewijzigd op 24/03/2011 15:20:00 door Pim -
 
Roderick Velo

Roderick Velo

24/03/2011 15:51:01
Quote Anchor link
Oh ja, dat is erg logisch zeg. Ik kon er niet opkomen vreemd genoeg. Hartstikke bedankt!

Met rand is het overigens niet helemaal zeker dat 45% van de views voor persoon 1 zijn, 35% van persoon 2 en 20 van persoon 3 toch? Maar volgens mij is er niet een functie die dat wel precies kan...

We doen het liever op deze manier omdat dat voor ons makkelijker is wat administratie betreft. :-)
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

24/03/2011 17:15:33
Quote Anchor link
Zet het in de database, met een veld 'persoon'. Dit wordt 1 2 of 3.
Laad bij elke pagina de waarde van de laatste row.persoon in.

Als het 1 is, laad dan de adsense van 2, en insert a row met waarde 2.
Als het 2 is, laad dan de adsense van 3, en insert a row met waarde 3.
Als het 3 is, laad dan de adsense van 1, en insert a row met waarde 1.

Zo kan je ook metteen zien hoeveel mensen wat hebben gehad.
Gewijzigd op 24/03/2011 17:16:41 door Joris van Rijn
 
Pim -

Pim -

24/03/2011 17:22:21
Quote Anchor link
Hoezo dat? Als je 30000 views per dag hebt, zorgt een verdeling als dit voor een hele mooie benadering.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

24/03/2011 17:23:33
Quote Anchor link
Dat klopt. Mee eens. Maar de TS vroeg om een andere manier (:
 
Pim -

Pim -

24/03/2011 17:29:25
Quote Anchor link
Maar niet zo nodig. De kans dat je bij de 35%-persoon er meer dan 200 views per dag van het gemiddelde afwijkt, is 1,5%. Niet echt boeiend dus.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

24/03/2011 17:31:30
Quote Anchor link
Stel de verhouding tussen de 3 vrienden is niet goed, en ze zijn alle 3 hevig ingestelde kapitalisten (:

Nee maar klopt, het logische stukje van jou is makkelijker te gebruiken!
 
Yea Rupie

Yea Rupie

24/03/2011 18:53:48
Quote Anchor link
De verschillen op jaarbasis zullen nihil zijn!
0.449957077626 :: 0.350059817352 :: 0.199983105023

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$i1
= 0;
$i2 = 0;
$i2 = 0;

for($i=1;$i<=10950000;$i++){
    $rand = mt_rand(1,100);
    switch(true) {
        case
$rand <= 45:
            $i1++;
            break;
        case
$rand <= 80:
            $i2++;
            break;
        default:

            $i3++;
            break;
    }
}

echo ($i1/10950000).' :: '.($i2/10950000).' :: '.($i3/10950000);
?>
Gewijzigd op 24/03/2011 18:53:56 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

24/03/2011 19:06:26
Quote Anchor link
Zo moet je dat niet doen. Gemiddeld vind je natuurlijk altijd de goede percentages, 1 steekproef werkt dus niet. Wat je wil weten, is de kans dat het sterk (te veel) afwijkt. Dat moet je met statistiek doen.

Wat je ook kan doen, is dit vaak uitvoeren, en dan kijken hoe veel het gemiddeld afwijkt van het gemiddelde (standaardafwijking: gemiddelde van het kwadraat van de afwijking van het gemiddelde). Maar dat is ook vooraf uit te rekenen.
 
Roderick Velo

Roderick Velo

25/03/2011 09:27:17
Quote Anchor link
Allen hartstikke bedankt voor het meedenken. Ik heb de oplossing van Pim geïmplementeerd. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.