5 seconden tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

27/06/2013 09:20:24
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik moet gaan tellen of de muis 5 seconden op een plaatje staat. wanneer ze nu op een plaatje staan, wordt er een script uitgevoerd, enkel moet daar nog even 5 seconden omheen. ik dacht zelf iets met time() + 5, maar dat werkt niet echt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:48:38
 
Erwin H

Erwin H

27/06/2013 09:30:20
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2013 09:39:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var image = document.getElementById('some-img');
var hover = false;

image.onmousover = function (e) {
    hover = true;

    setTimeout(function () {
        if (hover) {
            image.somethingFunny();
        } else {
            alert('wat een pech muis is al weg!');
        }
    }, 5000);
};

image.onmouseleave = function (e) {
    hover = false;
};
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/06/2013 10:35:13
Quote Anchor link
Er staat een typ foutje
image.onmouseover

Ik denk ook dat onmouseleave niet goed ondersteund wordt (laat me daar voorlopig onmouseout van maken).

-----

Wat ik vaak gebruik in dit soort situaties is cleartimeout.
bv. bij ook bij (jQuery-ui) autocomplete.

bv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<img id="some_img" src="http://www.phphulp.nl/includes/image.php?file=http://www.phphulp.nl/img/avatar/wouter-j-23590.png">
<script>
var image = document.getElementById('some_img');
var hover = false;
var timer;

  image.onmouseover = function (e) {
      hover = true;
      timer = setTimeout(function () {
        doSomething(image);
      }, 5000);
  };

  image.onmouseout = function (e) {
      clearTimeout(timer);
  };
  
function doSomething(img) {
  // laat ons als voorbeeld een rode border toevoegen
  img.style.border = "1px solid #ff0000";
}
</script>
Gewijzigd op 27/06/2013 11:15:28 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.