500 Internal Server Error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/02/2013 13:59:19
Quote Anchor link
Mensen ik heb dringend hulp nodig. Ik ben bezig met een activatie pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
if(checkLogin()) {
    echo 'U bent al ingelogd! Het heeft geen nut om uw account nogmaals te activeren, wat overigens ook niet mogelijk is.<br><br>Moment geduld aub, u wordt binnen 3 seconden automatisch doorverwezen.<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="3; URL=index.php">';
}
else {
    if(isset($_GET['code'])) {
        if(strlen($_GET['code'])<>40) {
            echo 'Waarschijnlijk heeft u een onjuiste link gevolgt!<br><br>Moment geduld aub, u wordt binnen 3 seconden automatisch doorverwezen.<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="3; URL=index.php">';
        }
else {
            $userQ = mysql_query('SELECT user_id FROM dns_users WHERE user_actcode = "' . mysql_real_escape_string($_GET['code']) . '"');
            if(mysql_num_rows($userQ)>0) {
                $userR = mysql_fetch_object($userQ);
                if(!mysql_query('UPDATE dns_users SET user_actcode = "", user_activated = "1" WHERE user_actcode = "' . mysql_real_escape_string($_GET['code']) . '" AND user_id = ' . $userR->user_id)) {
                    echo 'Kon uw account niet activeren!<br>Neem contact op met de webmaster!';
                }
else {
                    echo 'Uw account is succesvol geactiveerd!';
                    $mailQ = mysql_query('SELECT user_username,user_email FROM users WHERE user_id = ' . $userR->user_id);
                    $mailR = mysql_fetch_object($mailQ);
                    $to = decrypt($mailR->user_email);
                    $subject = '"Mijn financieel dagboek" account-registratie';
                    $message = 'Bedankt voor het registreren van uw account bij "Mijn financieel dagboek"!<br>
                        Hierbij deze mail laten we u weten dat uw account is geactiveerd!<br><br>
                        Hieronder uw gegevens voor het gebruik maken van "Mijn financieel dagboek":<br>
                        Gebruikersnaam: '
. $mailR->user_username . '<br>
                        Uit veiligheidsvoorschriften is uw wachtwoord hier niet bijgevoegd.<br>
                        Weet u uw wachtwoord niet meer, klik dan op de hoofdpagina op wachtwoord vergeten.
                        <br><br>
                        Bedankt voor het gebruik maken van onze dienst!<br>
                        (Reageer niet op deze email! Deze mail is automatisch gegenereerd door de website en enige reacties zullen niet worden gelezen)'
;
                    $headers = 'From: ********';
                        
                    if(mail($to, $subject, $message, $headers)) {
                        echo '<br>Binnen enkele ogenblikken ontvangt u een email met bevestiging van activatie van uw account.<br><br>
                            <a href="index.php">Ga terug</a>'
;
                    }
else {
                        echo '<br>De bevestigings email kon niet worden verzonden!<br>Neem contact op met de webmaster!<br>
                            <a href="index.php">Ga terug</a>'
;
                    }
                }
            }
else {
                echo 'Kon uw account niet vinden! Waarschijnlijk is deze al geactiveerd!?<br><br>Moment geduld aub, u wordt binnen 3 seconden automatisch doorverwezen.<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="3; URL=index.php">';
            }
        }
    }
else {
        echo 'Waarschijnlijk heeft u een onjuiste link gevolgt!<br><br>Moment geduld aub, u wordt binnen 3 seconden automatisch doorverwezen.<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="3; URL=index.php">';
    }
}

?>


Zodra ik op mijn activatie link klik krijg ik :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Hoewel mn account wel geactiveerd wordt en de actcode verwijerd wordt. Alleen wordt de mail niet verstuurd.

na refresh zegt ie, account is waarschijnlijk al geactiveerd. (zoals de bedoeling is)
Gewijzigd op 08/02/2013 14:04:50 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:39:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2013 14:05:02
Quote Anchor link
Quote:
More information about this error may be available in the server error log.


Tja... Kijk daar eens. Deze staat vaak buiten de root. Of kan je bij de Domain Stats in DirectAdmin bekijken, als je dat hebt.
Gewijzigd op 08/02/2013 14:05:45 door - Ariën -
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

08/02/2013 14:05:06
Quote Anchor link
Ik zie zo snel geen fouten. Kan het zijn dat de fout ergens anders zit? Heb je wat gedaan met .htaccess?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/02/2013 14:21:27
Quote Anchor link
Ik heb niets met htaccess gedaan, nog niet iig.
@ aar, ik zal de log erbij pakken wat ik kan vinden, maar ik wordt er niet wijzer op

laatste regels access_log
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
85.150.21.144 - - [08/Feb/2013:13:51:39 +0100] "GET /dagboek/index.php?page=activate&code=f1116d4293b11608b2b98e70161fc8ec2a8fcec5 HTTP/1.1" 200 2374 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
85.150.21.144 - - [08/Feb/2013:13:51:54 +0100] "GET /dagboek/index.php?page=activate&code=f1116d4293b11608b2b98e70161fc8ec2a8fcec5 HTTP/1.1" 200 2374 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
85.150.21.144 - - [08/Feb/2013:13:52:14 +0100] "GET /dagboek/index.php?page=activate&code=f1116d4293b11608b2b98e70161fc8ec2a8fcec5 HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"


laatste regels error_log
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[error] [client 85.150.21.144] File does not exist: /home//www/errors
[Fri Feb 08 13:52:16 2013] [error] [client 85.150.21.144] malformed header from script. Bad header=/home//dead.letter: index.php
[Fri Feb 08 13:52:16 2013] [error] [client 85.150.21.144] File does not exist: /home//www/errors


Ik heb het vermoeden dat t is omdat ik niet ingelogd ben (voor decrypt())
Want ik krijg email adres, NOT LOGGED IN (een return decrypt als ik nog niet ingelogd ben)
Maar ik vraag toch om foutmelding als ie de mail niet kan sturen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(mail($to, $subject, $message, $headers)) {
                        echo '<br>Binnen enkele ogenblikken ontvangt u een email met bevestiging van activatie van uw account.<br><br>
                            <a href="index.php">Ga terug</a>';
                    } else {
                        echo '<br>De bevestigings email kon niet worden verzonden!<br>Neem contact op met de webmaster!<br>
                            <a href="index.php">Ga terug</a>';
                    }


Ik heb dit stuk eruit gelaten nou, en het werkt wel prima.
Gewijzigd op 08/02/2013 14:46:24 door Dennis WhoCares
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2013 14:44:21
Quote Anchor link
[Fri Feb 08 13:52:16 2013] [error] [client *****] malformed header from script. Bad header=/home/*****/dead.letter: index.php

Dat zal de oorzaak wel zijn.
Een foute mailheader niet niet toegestaan is.
Mijn advies is om phpMailer te gebruiken, de mailt op een goede manier waarbij de mail aan de standaarden voldoet, i.p.v. dat jij alle headers moet nog invullen.
Gewijzigd op 08/02/2013 15:01:56 door - Ariën -
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/02/2013 14:47:11
Quote Anchor link
Ja voorheen gebruikte ik mphMailer, maar daarvoor moet ik host en username en password invoeren,
maar bij deze hosting heb ik deze gegevens niet bij de hand. vandaar dat ik standaard mail() gebruik
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 14:53:34
Quote Anchor link
En als je $to = [email protected] doet, doet ie het dan ook gewoon?
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

08/02/2013 15:02:33
Quote Anchor link
Je kan phpMailer ook gebruiken zonder de username en password in te voeren hoor. Ik gebruik het al jaren en werkt perfect. Host, username en password heb je alleen nodig als je via SMTP wil zenden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2013 15:02:47
Quote Anchor link
Bij PHPmailer is een username en password niet altijd verplicht als je isSMTP als je via SMTP mailt.
Gewijzigd op 08/02/2013 15:08:03 door - Ariën -
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

08/02/2013 15:04:27
Quote Anchor link
Excuses aar, je hebt gelijk. Als je via geauthenticeerde smtp wil zenden bedoelde ik ook
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/02/2013 15:07:48
Quote Anchor link
- SanThe - op 08/02/2013 14:53:34:
En als je $to = [email protected] doet, doet ie het dan ook gewoon?


Jup en na php manual nog eens goed door te nemen heb ik gevonden
if(!@mail()) {
//foutmelding
}

Toevoeging op 08/02/2013 15:08:53:

ik zal eens kijken naar phpMailer :) danku
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

08/02/2013 15:30:58
Quote Anchor link
@mail moet je niet willen. @ voor een PHP functie schakeld de foutmeldingen uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!@mail()){
//foutmelding
}
?>

dat is niet handig aangezien je dan niet oprecies weet wat er mis gaat. Zonder de @ krijg je de foutmelding van mail zelf, wat veel meer informatie geeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.