A: active

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Beste leden,
Is het mogelijk om door middel van CSS de link te kleuren als je je op die desbetreffende pagina bevind?

Uitleg:
Je zit op de Home pagina...dan is alleen de link van home gekleurd.....je gaat vervolgens naar links pagina....dan is dat de enige link die gekleurd is..

Ik weet dat het dmv AJAX/JS in ieder geval mogelijk is....maar CSS??

Bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:57:45
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

01/06/2008 08:39:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen?
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:41:00
Quote Anchor link
Nou omdat Eigenlijk alles wel te regelen valt met CSS qua linken...dus ik vroeg het me af...of dit ook met CSS geregeld kan worden...dan hou je het compact ;-)
 
Hipska BE

Hipska BE

01/06/2008 09:51:00
Quote Anchor link
<a class="gekleurd" ... > nog niet aan gedacht?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/06/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Het is niet enkel met CSS te regelen, er zal altijd nog een andere taal aan te pas moeten komen.

Het makkelijkste is inderdaad zoals Hipska al zegt een klasse meegeven aan de link waarvan de pagina op dat moment bekeken wordt. Het bepalen van die link kun je prima met PHP doen.

Dus samengevat: bepaal met PHP welke pagina bekeken wordt en geef een css klasse mee aan de betreffende link. In CSS bepaal je vervolgens hoe die link er dan uit moet komen te zien.
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de Tip...had al wel zoiets in gedachten inderdaad...

maar ja als het makkelijker kan....dan ga ik daar natuurlijk voor...

inmiddels heb ik het inderdaad met een class gedaan en php...
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

01/06/2008 22:42:00
Quote Anchor link
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

javascript functie:

function place_link(href,innerhtml,target) {
if(window.location==href)
return "<a style=\"style_van_link_naar_huidige_pagina\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
else
return "<a style=\"\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
}

is natuurlijk wel een basic functie... je moet em wel aanpassen. Gaat om het idee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 

01/06/2008 22:47:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 01.06.2008 22:42:
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

Waarom vergeet iedereen dat javascript uit kan staan?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/06/2008 00:36:00
Quote Anchor link
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

@toby, je hebt helemaal geen javascript nodig. Vind ik ook een erg slordige oplossing. Blanche heeft helemaal gelijk! Dat is de beste oplossing. Wanneer je voor elke pagina een apart bestand hebt zet je bovenin bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php aan=1 ?>
en in het menu geef je de class mee wanneer aan=1.
Koekie
 

02/06/2008 00:54:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 02.06.2008 00:36:
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

Ik zie hierr, op phphulp, heel veel javascript "oplossingen"....
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 09:35:00
Quote Anchor link
ik zal de oplossing wel even tonen...zoals ik hem nu heb..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo "class='wit'"; }?>>Home</a>  |  

 


En natuurlijk een stylesheet met deze class.
Misschien is het niet de mooiste oplossing maar wel overzichtelijk en erg functioneel.
Javascript/AJAX vindt ik al snel wat onoverzichtelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/06/2008 11:24:00
Quote Anchor link
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...
 
Hipska BE

Hipska BE

02/06/2008 11:44:00
Quote Anchor link
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.
 

02/06/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 11:59:00
Quote Anchor link
René D. schreef op 02.06.2008 11:51:
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p


Uhm, ik gebruik de link ook als evtuele refresh...in een aantal pagina's staan nog subpagina's...dus om terug te keren....

Mar het is inderdaad ook weer een oplossing ;-)

Hipska schreef op 02.06.2008 11:44:
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.


Your Right!

Blanche schreef op 02.06.2008 11:24:
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...


Thanx ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.