a name="...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/03/2008 13:10:00
Quote Anchor link
Je kan in je url een naam zetten na een # karakter.

Dat kan dan worden opgevangen met <a name="...">...</a>

Weet iemand hoe ik dat met php uit de url kan halen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:50:52
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

31/03/2008 13:21:00
Quote Anchor link
$_SERVER["REQUEST_URI"]
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/03/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Okay, ik heb dus bv. als url:

http://.../winapi_tutorial/index.php?pagina=winapi_tutorial#code

Ik moet juist die "code" hebben.

$_SERVER["REQUEST_URI"] geeft bij mij in dit geval
"/winapi_tutorial/index.php?pagina=winapi_tutorial"
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

31/03/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Als #in de url staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$a
= explode('#',$_SERVER['REQUEST_URI']);
$b = $a[count($a) - 1]; //Deze heeft nu de waarde van de tekst achter #.
echo $b.
?>
 
- wes  -

- wes -

31/03/2008 14:09:00
Quote Anchor link
array_slice($var,0,-1) werkt hetzelfde.

Soort van substr voor arrays
 
Jelmer -

Jelmer -

31/03/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Bij mijn weten wordt het anchor niet naar de server gestuurd. Maak maar eens een pagina met daarin print_r($_SERVER);, en roep hem aan als pagina.php#badeend. Op de pagina zal je nergens de tekst 'badeend' tegenkomen.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/03/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Ja, dat is inderdaad mijn probleem.

Strings doorzoeken, daar ken ik alle truukjes wel van.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/03/2008 15:32:00
Quote Anchor link
Ik zal bij de link gewoon een javascript event toevoegen die die anchor ergens opvangt.

Toch bedankt, iedereen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.