aanpassing van manuele invoer naar automatisch vanuit mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

04/01/2015 16:27:15
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Lange tijd geleden heb ik onderstaand script gemaakt (hieronder het stukje waar het omgaat)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<ul id="allItems">
            <li id="christiaan">Christiaan de Kleine</li>
            <li id="node2">Student B</li>
            <li id="node3">Student C</li>
            <li id="node4">Student D</li>
            <li id="node5">Student E</li>
            <li id="node6">Student F</li>
            <li id="node7">Student G</li>
            <li id="node8">Student H</li>
            <li id="node9">Student I</li>
            <li id="node10">Student J</li>
            <li id="node11">Student K</li>
            <li id="node12">Student L</li>
            <li id="node13">Student M</li>
            <li id="node14">Student N</li>
            <li id="node15">Student O</li>
        </ul>


Nu is mijn vraag:

Hoe pas ik de <li> items aan naar waardes vanuit mijn db.
Opbouw is:
ID | pers_ID | pers_name | pers_email | pers_telefoon | pers_tshirt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:36:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2015 16:29:33
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken, vraag ik me af?
Alle namen met een query sorteren op de beginletter?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

04/01/2015 16:32:44
Quote Anchor link
Wat ik wil is dat dus <li id="NAAM VANUIT DB">NAAM VANUIT DB</li> is

Het is drag / drop script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2015 16:42:43
Quote Anchor link
De volgorde wil je dus aanpassen. Dan kan je de sortable van JqueryUI gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$( "#allItems" ).sortable({
    update: function( event, ui ) {
        alert('Gesorteerd in de UserInterface, hier kan je een AJAX-funtie uitvoeren');
    }
});
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

04/01/2015 16:46:02
Quote Anchor link
ik wil niet dat hij het sorteert op eerste letter,

ik wil dat hij de namen leest uit het script en vervolgens voor elke naam die hij uit de database haalt een <li id="NAAM VANUIT DB">NAAM VANUIT DB</li> aanmaakt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2015 16:56:43
Quote Anchor link
Ik heb het nu ook over de volgorde, niet over de eerste letter. Die kan je met deze $.sortable() naar eigen voorkeur instellen.

Als je de namen eerst wil tonen, dan kan dit met mysqli_fetch_assoc()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$con
=mysqli_connect("localhost","user","password","databasenaam");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Kan geen verbinding maken: " . mysqli_connect_error();
}
else {

    $sql="SELECT pers_name FROM personen ORDER BY pers_name";
    $result=mysqli_query($con,$sql);
    if($result) {
        while($row=mysqli_fetch_assoc($result)) {
            echo '<li id="'.$row['pers_name'].'">'.$row['pers_name'].'</li>'.PHP_EOL;
        }
        
    }
else {
    trigger_error("Er is een fout opgetreden:". mysqli_error($con));
    }
}

?>

 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.