Aanroep van PHP in HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cees Polak

Cees Polak

03/11/2018 13:45:30
Quote Anchor link
In mijn HTML heb ik de volgende PHP-coding opgenomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo 'Dit is PHP.'; ?>
.
Op de lokale server werkt dit prima, maar op de externe server van MijnHostingPartner wordt de PHP-coding geïnterpreteerd als commentaar (b.v. <!--?php echo 'Dit is PHP.'; ?-->.
Ik heb hierover contact opgenomen met MijnHostingpartner.
Ik ga er vanuit dat de HTML-interperter de PHP-coding niet juist uitvoert.
Zij zeggen dat mijn coding niet juist is.
Ik heb op internet al gezocht naar dit probleem, maar kan niets vinden.
Kan mij iemand zeggen wat de oorzaak kan zijn???
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:45:47
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/11/2018 14:15:39
Quote Anchor link
Eindigt het bestand waar de code in staat op .php (in plaats van .html) ?
 
Cees Polak

Cees Polak

03/11/2018 14:26:43
Quote Anchor link
De PHP-code is embedded in een HTML-bestand.
Het HTML-bestand beging met <html> en eindigt met </html>.
Op mijn lokale server gaat alles goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2018 15:53:58
Quote Anchor link
Heeft het bestand wel de .php extentie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/11/2018 16:10:53
Quote Anchor link
PHP is een server side scriptingtaal. Dit wil zeggen dat er een proces op de webserver aanwezig dient te zijn die de PHP-code kan verwerken. De extentie van bestanden die PHP bevatten en die op grond daarvan aan dit proces worden gevoerd is doorgaans .php. Indien het bestand een andere extentie heeft, bijvoorbeeld .html of .htm, dan wordt dit bestand niet aangeboden aan dit proces, en de PHP-code zal dan dus ook niet worden uitgevoerd.

Omdat van dit laatste sprake lijkt te zijn is er een van de twee dingen aan de hand:
1. de webserver ondersteunt geen php
2. het bestand met deze HTML- en PHP-code heeft niet de juiste extentie

Voor de beeldvorming, het uiteindelijke "resultaat" van een PHP-bestand met HTML en PHP is -na verwerking aan de webserverkant- een HTML-bestand. De persoon die in de webbrowser zo'n pagina oproept krijgt (als alles goed gaat :)) alleen maar HTML te zien. Een webbrowser weet ook niet hoe deze PHP zou moeten verwerken, dit heeft alleen aan de webserverkant betekenis.
Gewijzigd op 03/11/2018 16:15:02 door Thomas van den Heuvel
 
Cees Polak

Cees Polak

03/11/2018 17:39:27
Quote Anchor link
Ik zal even een uitleg geven van het probleem.

Inhoud bestand index.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
</head>
<body>
    <?PHP echo "php wordt uitgevoerd"; ?>
    <?php include ('menu_inc.php'); ?>
</body>
</html>


Inhoud bestand menu_inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
        <div class="tablelayout  w100" id="header">
            <img src="images/logobuurtbusvereniging.jpg" border="0" alt="">
                <ul id="nav">
                    <li><a href="index.html">Home</a>
                    </li>
                    <li><a href="#">Reizigersinfo</a>
                        <ul>
                            <li><a href="dienstregeling.html">Dienstregeling</a></li>
                            <li><a href="ovinfo.html">OV Info</a></li>
                            <li><a href="route.html">Route</a></li>
                            <li><a href="kaartsoorten.html">Betaling</a></li>
                            <li><a href="persberichten.html">Persberichten</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href="#">Chauffeursinfo</a>
                        <ul>
                            <li><a href="planning.php">Planning</a></li>
                            <li><a href="chauffeurs.php">Chauffeurs</a></li>
                            <li><a href="bestuur.php">Bestuur</a></li>
                            <li><a href="arriva.php">Arriva</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href="contact.html">Contact</a>
                    </li>
                </ul>
        </div>


Na uitvoering op de lokale server is de PHP-code tussen de HTML-code ingevoegd en is het resultaat in de browser correct.

Na uitvoering op de externe server is de PHP-code tussen de HTML-code NIET ingevoegd, maar te zien als commentaar en is er geen resultaat te zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
</head>
<body>
    <!--?PHP echo "php wordt uitgevoerd"; ?-->
    <!--?php include ('menu_inc.php'); ?-->
</body>
</html>


N.B.
Er worden nog meerdere PHP-bestanden gebruikt.
Deze worden echter op een nadere manier aangeroepen; b.v. <a href="planning.php">Planning</a>.
Deze werken allen correct; alleen de embedded PHP-code werkt niet!!!!

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/11/2018 00:28:07 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2018 18:03:14
Quote Anchor link
We hebben ook code-tags om je bericht netjes te formatten.

Welke editor gebruik je? Wat doe je precies om je PHP-scripts te publiceren? Ergens gaat er flink wat fout, of er is geen PHP-ondersteuning op de server.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/11/2018 18:45:04
Quote Anchor link
@Cees

Begin eens dit topic van voor af te lezen en let dan in het bijzonder op wat gezegd wordt :

Wat is de extensie van het bestand?

Is dat .html of .php?

Nu goed opletten :

"Inhoud bestand index.html:"
 
Cees Polak

Cees Polak

03/11/2018 19:18:34
Quote Anchor link
Phoe, phoe……
Ik ben eruit.
Mijn eerste bestand was index.html.
Ik heb deze omgezet naar index.php en de inhoud hiervan op aangepast.
En ……………….het werkt!!!


Allen hartelijk dank voor de bijdrage.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/11/2018 22:51:36
Quote Anchor link
Cees Polak op 03/11/2018 19:18:34:
Phoe, phoe……
Ik ben eruit.
Mijn eerste bestand was index.html.
Ik heb deze omgezet naar index.php en de inhoud hiervan op aangepast.

Mja ... dat zei ik je dus al in de allereerste reactie ...

Ozzie PHP op 03/11/2018 14:15:39:
Eindigt het bestand waar de code in staat op .php (in plaats van .html) ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2018 00:29:49
Quote Anchor link
Wel opmerkelijk dat bij het uploaden de HTML-bestanden worden aangepast, waarbij de PHP-tags worden 'gesanitized'. Normaal zie je bij het aanroepen van een .html-bestand enkel het hele HTML-document en de PHP-script in platte tekst.

Of gebruik je een of andere vage editor om je site online mee te beheren
Gewijzigd op 04/11/2018 00:30:35 door - Ariën -
 
Cees Polak

Cees Polak

05/11/2018 14:14:41
Quote Anchor link
Ik gebruik Notepad++ als editor op mijn laptop en FileZilla om de bestanden te uploaden naar de externe server.
Zoals ik al eerder stelde gaat alles goed op mijn laptop maar niet op de externe server. Zelf heb ik het idee dat daar een bug zit. Ik heb met mijn webhoster contact gehad; zij zeggen dat ik het in mijn coding moet zoeken. Vandaar.....
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/11/2018 14:56:18
Quote Anchor link
Ben ik toch benieuwd hoe de volledige bestandsnaam is? Is dit toevallig bestandsnaam.php.htm(l) ofzo? In Windows worden immers extenties van bekende bestandstypen verborgen. Hernoem je test(.html) (waarbij .html verborgen is) naar test.php dan luidt de volledige bestandsnaam nog steeds test.php(.html). En ja, dat gaat niet door de PHP-interpreter aan de webserverkant.

En misschien wordt lokaal -als je daar een webservertje draait- alles door de interpreter gehaald, inclusief bestanden met .htm(l) extenties. Dat zou verklaren waarom het lokaal wel werkt, en online niet want dat is normaliter geen standaard instelling.

Dit is dus waarschijnlijk geen bug, maar een configuratie aangelegenheid.
Gewijzigd op 05/11/2018 15:44:32 door Thomas van den Heuvel
 
Jan te Pas

Jan te Pas

05/11/2018 18:25:04
Quote Anchor link
Als je Filezilla gebruikt, dan zie je van het bestand de naam en de extensie. In Filezilla kun je een bestand in 123 zo opnoemen, ook de extensie! Dus nu wel even extra opletten, op hoofdlettergebruik. Want Index.php is anders dan index.php.
Gewijzigd op 05/11/2018 18:26:35 door Jan te Pas
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.