aantal inlogpogingen bijhouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 15:27:34
Quote Anchor link
voor een inlogscript hou ik het aantal inlogpogingen bij.

Gaat het inloggen niet goed, dan wordt er 1 bij de inlogpogingen opgeteld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1");
?>


Het aantal blijft echter op 1 staan, ongeacht het aantal pogingen. Waarom is dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:39:54
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 15:37:58
Quote Anchor link
Wat voor soort veld is 'poging'?
Als het een BOOL is, blijft het inderdaad 1 maar dien je ook een foutmelding te krijgen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/11/2012 15:41:29
Quote Anchor link
kijk een hiernaar:
Linkje
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 15:54:15
Quote Anchor link
@eddy 'poging' is een tabel. Aantal is een VARCHAR.
@marco, dank
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/11/2012 15:56:46
Quote Anchor link
@ Enrico,

No Thans,
Maar voor een teller is een int, smallint, tinyint beter en makkelijker.
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 16:01:35
Quote Anchor link
ik heb het aangepast.
Toch wil graag nog weten waarom hij er niet steeds 1 bij optelt.
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 16:13:01
Quote Anchor link
Als aantal een varchar is wordt deze behandeld als tekst (een letter). Mysql weet echt niet wat 'letter + 1' op moet leveren en verandert dus niets.

Het type van de kolommen wordt altijd bepaald door de inhoud van die kolom.

Komt er een getal in, kies dan voor int, float, decimal etc...
Komt er text in, kies dan voor varchar, text etc..
Komt er een datum in, kies dan voor date of datetime

Als je het type goed set kun je namelijk gebruik maken van de andere mogelijkheden van een database zoals rekenen met datums, rekenen met getallen, vele verschillende textfuncties, juist sorteren etc.
Gewijzigd op 24/11/2012 16:13:29 door Frits Katoen
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 16:27:31
Quote Anchor link
ik het er nu INT van gemaakt.
Het aantal blijft echter op 1 staan, hoevaak ik ook verkeerd inlog.
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 16:32:37
Quote Anchor link
Zit er misschien een foutje in de logica van je site waardoor de query helemaal niet uitgevoerd wordt?

Schrijf als debug info de query bijvoorbeeld eens naar het scherm:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$q
= "UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1";
mysql_query($q);
echo $q;
?>
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 16:38:59
Quote Anchor link
dan komt er dit uit:
UPDATE poging SET aantal = aantal+1 WHERE id = 1
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 16:43:21
Quote Anchor link
Hmm het wordt steeds bijzonderderderderder....

error_reporting erbij en mysql_error():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

$q = "UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1";
mysql_query($q) or die(mysql_error());
echo $q;
?>
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 16:52:16
Quote Anchor link
er verandert niets aan de output. Ik heb de pagina ook helemaal uitgekleed tot alleen deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
[code]<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
include("dbconnect.php");
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<LINK REL="STYLESHEET" TYPE="text/css" HREF="css/admin1.css">
<title><?php echo $titel; ?></title>
</head>
<body>
<?php
    $q
= "UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1";
    mysql_query($q) or die(mysql_error());
    echo $q;
?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 24/11/2012 16:53:28 door Enrico -
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 17:02:53
Quote Anchor link
Misschien een domme vraag maar er is toch wel een rij aanwezig met id = 1?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    // huidige waarde
    echo 'Huidige waarde: ';
    $r = mysql_query("SELECT aantal FROM poging WHERE id = 1");
    if($r){
        $row = mysql_fetch_assoc($r);
        if(is_array($row) && count($row)>0){
            echo $row['aantal'];
        }

        else{
            echo 'geen waarde';
        }
    }

    else{
        echo 'geen resultaat uit query';
    }


    //updaten
    $q = "UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1";
    mysql_query($q) or die(mysql_error());
    echo '<br />'.mysql_affected_rows().' rijen geupdate door query: '.$q.'<br />';

    // nieuwe waarde
    echo 'Nieuwe waarde: ';
    $r = mysql_query("SELECT aantal FROM poging WHERE id = 1");
    if($r){
        $row = mysql_fetch_assoc($r);
        if(is_array($row) && count($row)>0){
            echo $row['aantal'];
        }

        else{
            echo 'geen waarde';
        }
    }

    else{
        echo 'geen resultaat uit query';
    }

?>
Gewijzigd op 24/11/2012 17:06:53 door Frits Katoen
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 17:07:43
Quote Anchor link
Kijk anders naar mysql_affected_rows() om te kijken of er wel wat geupdated wordt.

En anders (bij wijze van test): haal eerst het aantal eens op bij het bijbehorende id.
 
Enrico -

Enrico -

24/11/2012 17:23:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
Huidige waarde: 15
1
rijen geupdate door query: UPDATE poging SET aantal = aantal + 1 WHERE id = 1
Nieuwe waarde: 16
?>


Hij heeft het dus de hele tijd wel goed gedaan, alleen de waarde in de tabel in phpmyadmin blijft maar op 1 staan. Zojuist in een nieuwe browser opnieuw ingelogd in phpmyadmin en nu laat hij wel 16 zien.

Dank voor alle hulp
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 18:32:17
Quote Anchor link
Vaag.... iets met caching?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.