Aantal niveaus tellen van array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark D

Mark D

26/11/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Hey,

Het is lang geleden dat ik online ben geweest op phphulp, maar ik heb jullie hulp weer nodig ;)

Ik wil graag het aantal niveaus tellen dat een array heeft. Ik heb dit nodig voor mijn template parser. Is hier een functie voor of is er iemand die een slimme manier heeft om zoiets in elkaar te zetten?

Alvast bedankt allemaal,
Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:24:23
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 15:58:00
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Ik had hem zelf geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
/**
 * @author Robert Deiman
 * @copyright 2008
 * @param array $Array Contains the array to get depth from
 * @param integer $DepthCount (used for calculation, do not change!)
 */



function ArrayDepth($Array,$DepthCount=-1) {
// Find maximum depth of an array
// Usage: int ArrayDepth( array $array )
// returns integer with max depth
// if Array is a string or an empty array it will return 0

  $DepthArray=array(0);
  $DepthCount++;
  $Depth = 0;
  if (is_array($Array))
    foreach ($Array as $Key => $Value) {
      $DepthArray[]=ArrayDepth($Value,$DepthCount);
    }

  else
    return $DepthCount;
  return max($DepthCount,max($DepthArray));
}


$aTocount = array(
    "key1" => "waarde1" ,
    "key2" => array(
        "subkey1" => "subwaarde1",
        "subkey2" => array(
            "subsubkey1" => "subsubwaarde1",
            "key2" => array(
                "subkey1" => "subwaarde1",
                   "subkey2" => array(
                    "subsubkey1" => "subsubwaarde1"
                )
            )
        )
    )
);


echo ArrayDepth($aTocount);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 16:13:00
Quote Anchor link
Heb ik geen tijd voor :P

+ ik ben lui :P
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 16:15:00
Quote Anchor link
@Jacco

De vraag was al ooit eerder geweest, als ik interessante vraagstukjes tegenkom hier, wil ik daar wel eens wat voor maken.. :) Zo leer ik ook weer bij..
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 16:17:00
Quote Anchor link
@Robert

vind het meeste daar niet intressant genoeg voor ;)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Neej klopt, maar vond dit toen wel een leuk vraagstuk :) Het zijn ook nog niet veel scriptjes die ik daarom heb geschreven hoor, en kom vooral nu op het werk veel vraagstukken tegen.
 
Mark D

Mark D

26/11/2008 16:30:00
Quote Anchor link
Bedankt allebei, hier kan ik wel wat mee :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.