Aantal toegevoegde medicijnen weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 15:11:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Momenteel gebruik ik onderstaande code om de aantal toegevoegde medicijnen per maand weer te geven om vervolgens te kijken wat het verschil is met de afgelopen maand.
Echter, nu ik kijk naar de output vind ik het niet logisch wat ik vraag en wat het oplevert.

Zoals jullie het kunnen zien, tel ik het aantal IDs op, maar bij het invoeren van een medicijn heb ik een ook quantity inputfield. En volgens mij moet ik niet het aantal IDs optellen, maar ik moet kijken naar de waarde van quantity inputfield van alle medicijnen van een maand om te kijken hoeveel medicijnen per maand zijn toegevoegd?
Wat vinden jullie van dit gedachte?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $queryjan
= "SELECT COUNT(id) from medicines where medicineregistration between '2017-01-01' AND '2017-01-31' AND userid= '{$_SESSION['user_id']}'";
    $resultjan = mysqli_query($dbc,$queryjan);
    $rowjan = mysqli_fetch_array($resultjan);
    $totaljan = $rowjan[0];
    $jandiff = $totaldec - $totaljan;
    $decdiff = $totaljan - $totaldec;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 23:32:01
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 15:20:28
Quote Anchor link
>> Wat vinden jullie van dit gedachte?

Het lijkt me dat je die vraag niet aan ons, maar aan je opdrachtgever moet stellen. Dit is een inhoudelijke vraag en geen technische vraag. Degene voor wie het systeem is bedoeld, is de enige die daar antwoord op kan geven lijkt mij.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 15:23:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/06/2017 15:20:28:
>> Wat vinden jullie van dit gedachte?

Het lijkt me dat je die vraag niet aan ons, maar aan je opdrachtgever moet stellen. Dit is een inhoudelijke vraag en geen technische vraag. Degene voor wie het systeem is bedoeld, is de enige die daar antwoord op kan geven lijkt mij.

Daar heb je helemaal gelijk in, maar als je puur vanuit een logische kant bekijkt, dan heb ik wel gelijk, toch?
BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)
 
Ivo P

Ivo P

23/06/2017 16:24:48
Quote Anchor link
er is een verschil tussen "optellen" en "tellen".

Oftewel: "sommeren" en "tellen".

In het Engels "sum" en "count"

count(id) telt alle records waarvoor id niet gelijk is aan null.

sum(aantal) telt de waarden in de kolom Aantal bij elkaar op.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/06/2017 19:54:59
Quote Anchor link
Volgens mij maakt het tellen van medicijnen vooral zichtbaar dat je geen duidelijke definitie van medicijnen hebt.

Hoe tel je paracetamol?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 21:22:56
Quote Anchor link
>> BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)

Dan ben jij dus ook degene die het beste die vraag kan beantwoorden ;-)

Je moet dus voor jezelf nagaan WAT je wil weten, en WAAROM je dat eigenlijk wil weten. Als het goed is, komt daar dan vanzelf het antwoord op jouw vraag uit.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 22:02:45
Quote Anchor link
Ivo P op 23/06/2017 16:24:48:
er is een verschil tussen "optellen" en "tellen".

Oftewel: "sommeren" en "tellen".

In het Engels "sum" en "count"

count(id) telt alle records waarvoor id niet gelijk is aan null.

sum(aantal) telt de waarden in de kolom Aantal bij elkaar op.

Daar heb je gelijk in.
Ik heb daarom de query aangepast naar sum(quantity) en naar mij idee geeft dat een beter beeld.


Toevoeging op 23/06/2017 22:04:31:

Ward van der Put op 23/06/2017 19:54:59:
Volgens mij maakt het tellen van medicijnen vooral zichtbaar dat je geen duidelijke definitie van medicijnen hebt.

Hoe tel je paracetamol?

Per pakket natuurlijk en niet per tablet.
Je koopt toch bij een drogist toch ook een pakket paracetamol en niet een aantal tabletten?


Toevoeging op 23/06/2017 22:08:44:

Ozzie PHP op 23/06/2017 21:22:56:
>> BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)

Dan ben jij dus ook degene die het beste die vraag kan beantwoorden ;-)

Je moet dus voor jezelf nagaan WAT je wil weten, en WAAROM je dat eigenlijk wil weten. Als het goed is, komt daar dan vanzelf het antwoord op jouw vraag uit.


Eigenlijk is het heel simpel van wat ik wil; per maand wil ik weergeven hoeveel medicijnen zijn toegevoegd. Niet meer en niet minder! ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 23:56:29
Quote Anchor link
>> Niet meer en niet minder! ;-)

Dus je bent eruit? :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.