aantal unieke inloggen tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »
E Ander

E Ander

16/12/2016 20:36:34
Quote Anchor link
Op mijn site heb ik een teller gemaakt die kijkt op welke dag, om hoe laat, welk ip, waar de bezoeker vandaan komt.

Nu heb ik een hoop data van IP adressen en datums van inloggen. Ik wil voor de aardigheid eens zien welk IP adres het vaakste inlogt en wat het gemiddelde aantal bezoeken is per IP adres.

Daar heb ik wat hulp bij nodig, ik kan het niet met Google vinden, ik zoek vermoedelijk verkeerd.

Ik zoek dus
A) een PHP MYSQLI regel die per uniek IPadres optelt hoe vaak dat IP adres voorkomt in de database.
B) een PHP MYSQLI regel die van al die bovenstaande regels een gemiddelde weergeeft.

Kan iemand me op het spoor zetten naar een oplossing? ;-)

Toevoeging op 17/12/2016 10:47:25:

Ik heb dus al $sql="SELECT pagina, COUNT(DISTINCT(ipvan)) FROM inloggen WHERE bezoekersoort='1' GROUP BY pagina"; maar die telt alle IP adressen die ooit ingelogd geweest zijn. (1= zoekmachines)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:43:30
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/12/2016 11:17:41
Quote Anchor link
wat is pagina in je query? Waarom doe je daar een group by op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 11:41:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
FROM inloggen
GROUP BY ipvan;  


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT AVG(t.aantal)
  FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
  ) AS t
Gewijzigd op 17/12/2016 13:42:41 door Frank Nietbelangrijk
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 13:49:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipvan";

if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }

Dat is een deel wat ik heb. Het 'AS aantal from' is voor mij onduidelijk. Is dat het resultaat en niet res3?
Hier http://www.eenander.xyz/scripts/stats1.php zie ik het resultaat.

Toevoeging op 17/12/2016 13:50:42:

Obelix en Idefix en Frank niet belangrijk, hartelijk dank voor jullie reactie.

Toevoeging op 17/12/2016 13:55:48:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
echo '</table>';  
}
echo "<br><br>";
 
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen GROUP BY ipvan";
$sql4="SELECT AVG(t.aantal)
      FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
      ) AS t";
      
if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    if(!$res4 = mysqli_query($link, $sql4))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }
    
 echo '</table>';
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 13:59:03
Quote Anchor link
AS aantal zorgt ervoor dat je een kolom 'aantal' krijgt in je resultset. Je kunt dan dus dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $row['aantal'];
?>


Ik heb nooit begrepen waarom men hun variabelen gaat nummeren met $sql1 en $sql2 etc. Dit getuigd van een slecht ontwerp. (Weten wat je doet is belangrijk).
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 17:01:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk, het nummeren van variabelen is alleen belangrijk als je iemand om uitleg gaat vragen. ;-) als ik 3x res heb staan en iemand laat me weten dat res daar niet functioneert, dan moet ik maar uitzoeken welke res. Vandaar de nummering. Soms ook makkelijk met fout zoeken.


Bedankt voor de hulp.

Het gemiddelde heb ik laten vallen, ik heb nu een overzicht per IP en per pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
}
echo "<br><br>";
$sql="SELECT pagina, ipserver, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipserver";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo "<table>";
    while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
       {
       echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
    }
    
 echo '</table>';
echo "<br><br>";  
$sql="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY pagina";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
    }else{
        echo "<table>";
        while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
           {
               echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
        }
    echo '</table>';
    }  
}


Toevoeging op 17/12/2016 17:15:03:

Als ik nu echter naar de uitslag kijk dan twijfel ik aan de juistheid.
159.203.138.138 acculaden 172 zou dus 172x bij acculaden gekeken hebben.
terwijl die pagina maar acculaden 8 8x bekeken is. ;-)

Ik moet nog meer eens goed naar het script kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.