Aantal uur tussen twee tijdstippen uitrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ik ben weg

ik ben weg

23/01/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik probeer een script te maken dat dit doet:

Je voert 2 tijdstippen in, dat kan ik verschillende dagen zijn, en dan rekent hij uit hoeveel uur tussen die twee tijden zit.

ik heb al wat zitten proberen met date() en zo, maar ik kom er niet uit.

kan iemand me op weg helpen?


Jesse.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:02:25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie strtotime() om de ingevulde tijdstippen om te zetten naar timestamps, trek ze van elkaar af en deel het gevonden resultaat door 3600. Eventueel nog even naar beneden afronden met floor() om op hele uren uit te komen...
 
Ik ben weg

ik ben weg

23/01/2009 16:10:00
Quote Anchor link
Dankjewel, dat werkt!
 
Eddy E

Eddy E

23/01/2009 18:21:00
Quote Anchor link
Je zou dit ook met SQL kunnen uitrekenen.
Voordeel is dan dat je iets makkelijker het aantal dagen/weken/maanden erbij kan krijgen.

SQL kan ook heel goed werken ZONDER dat er data wordt opgehaald (SQL kan het ook aanmaken...)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.