aantal variabele functie bepalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

12/09/2007 19:20:00
Quote Anchor link
heey iedereen,

is het mogelijk om aan de hand van de uitkomst van de strlen functie te bepalen hoeveel variabele er moeten worden opgegeven bij een functie (die onderdeel is van een klasse)??

gr. leroy
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:58:23
 
Gerard M

Gerard M

13/09/2007 20:31:00
Quote Anchor link
Misschien kun je jou vraag iets meer toelichten? Hij is ieder geval onduidelijk voor mij.

Ik denk dat je het in de richting van func_get_args() moet zoeken. En anders variable variables?
 
Frank -

Frank -

13/09/2007 20:51:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van documentatie en een goede editor?

Zend Studio Professional geeft exact aan hoeveel parameters een functie heeft en welke dit zijn. Wanneer je bij de functie ook nog documentatie opneemt, wordt ook dat getoond. Idem dito met classes en hun methodes, Zend vertelt mij precies wat ik moet invullen.

Als ik mij niet vergis, werkt dit met Eclipse net zo. Eclipse is gratis, Zend Studio kost $ 299,- (maar is het dubbel en dwars waard).
 
RT

RT

13/09/2007 21:26:00
Quote Anchor link
Je bedoelt zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$strlen
= strlen("string");
switch($strlen) {
case
1:
function
functie($arg1) {}
break;
case
2:
function
functie($arg1,$arg2) {}
break;
//etc
}
?>
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

15/09/2007 14:59:00
Quote Anchor link
ik zal het ff beter uitleggen..
ik heb een klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class klasse()
{
    function
functie()
    {

        //doe iets..
    }
}
?>


nu wil ik dat het aantal argumenten van functie functie() wordt bepaald via een string.. dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= $_POST['string']; //dit kan van 1 t/m * zijn.. weet ik dus niet van te voren
$aantal = strlen($string);
//hier wil ik dan dan het aantal nodige argumenten voor functie functie() wordt veranderd..
//het zou ook goed zijn als het gewoon een onbepaald aantal kan zijn..

?>


ik hoop dat het zo wat duidelijker is..

@RT, ik kan jouw script dus niet gebruiken, omdat ik dus niet weet tussen welke hoeveelheden het komt te zitten..
 
Bo az

Bo az

15/09/2007 15:17:00
Quote Anchor link
Je hebt al naar func_get_args() gekeken zoals Gerjo al zei?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

class Foo
{
    function
bar()
    {

        return '<pre>'.print_r(func_get_args(), true).'</pre>';
    }
}


$oFoo = new Foo();
echo $oFoo->bar('Argument 1', 'Argument 2', 'Argument 3', 'etc...');

?>


Output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<pre>Array
(
    [0] => Argument 1
    [1] => Argument 2
    [2] => Argument 3
    [3] => etc...
)
</pre>
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

15/09/2007 15:51:00
Quote Anchor link
ow.. sorry! dat was de oplossing ja!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.