Aanvullen tot 50 tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris van Heyningen

Chris van Heyningen

27/05/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Hoi!

Op het moment ben ik bezig om voor een bedrijf een ClieOp3 "generator" te maken.
De standaard ClieOp3 vereist een volle regel van 50 tekens. Deze desnoods aangevuld door spaties.

Nu heb ik een regel: 0020A$omschrijving
Deze moet worden aangevuld tot 50 tekens. Maar ik zou absoluut niet weten hoe dat moet.

Ik kan veel met PHP alleen dat (nog) niet.

Hoe zou ik dit kunnen/moeten doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:06:20
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

27/05/2007 17:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$str
= 'mebus';

$count = strlen($str);

if($count < 50) {

$str = $str.str_repeat(' ', 50-$count);

}


?>


Weet niet of het werkt. Zo niet kijk dan wel even naar deze functie: str_repeat

str_pad is zelfs denk nog beter.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Chris van Heyningen

Chris van Heyningen

27/05/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Bedankt Mebus!

Het is gelukt!

Ik heb zelf nooit meer aan die repeat gedacht.
Hartelijk dank!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/05/2007 18:33:00
Quote Anchor link
Je hebt ook nog str_pad() die is daar meer voor bedoeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.