Accepteren en weigeren!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xxx xxx

xxx xxx

19/02/2012 15:45:55
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak een systeem waarbij je een link kan opsteuren.
Deze link moet eerst worden gekeurd. Dit gaat doormiddel van als je iets post dan wordt de waarde keur=0 en als het te zien is is de waarde keur=1 nu wil ik een admin script.
Je kan dan op accepteren en weigeren drukken. Dus een link met id 3 weiger ik dan komt er dit
index.php?del=3
De waarde keur word dan keur=2
index.php?acc=3
De waarde keur word dan keur=1

Kan iemand heel dit script maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:25:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2012 15:49:44
Quote Anchor link
Als je ver verstuurt, dan geef je in de INSERT de waarde 0 mee voor het keur veld. Zodra je het in de admin keurt, voer je een UPDATE-query uit om het veld 'keur' op 1 te zetten.

Als je op weiger drukt, dan kan je met een update of delete query het items verwijderen, of markeren als geweigerd.
 
Xxx xxx

xxx xxx

19/02/2012 15:50:05
Quote Anchor link
Ik heb bijvoorbeeld dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "UPDATE moppen SET keur=keur+1 WHERE id=3";
mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>


Hoe werkt het dan dat als je ?acc=3
id veranderd naar 3 en keur +1 wordt
En als je ?del=3
id veranderd naar 3 en keur +2 wordt
?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/02/2012 15:50:11
Quote Anchor link
Beste Jelle,

Als je wilt dat iemand een script voor je maakt dan dien je een vacature te plaatsen.

http://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/
 
Xxx xxx

xxx xxx

19/02/2012 15:51:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/02/2012 15:50:11:
Beste Jelle,

Als je wilt dat iemand een script voor je maakt dan dien je een vacature te plaatsen.

http://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/


Nee, ik wil het volgende weten:

Ik heb bijvoorbeeld dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "UPDATE moppen SET keur=keur+1 WHERE id=3";
mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>


Hoe werkt het dan dat als je ?acc=3
id veranderd naar 3 en keur +1 wordt
En als je ?del=3
id veranderd naar 3 en keur +2 wordt
?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2012 15:52:45
Quote Anchor link
Als ik jouw was zou ik niet met GET gaan werken, maar gewoon met POST. Bevestigen zou in een beheer-paneel prima met een formulier kunne. Zo deed ik dat ook in mijn vorige site.
Gewijzigd op 19/02/2012 15:54:22 door - Ariën -
 
Xxx xxx

xxx xxx

19/02/2012 15:54:05
Quote Anchor link
- Aar - op 19/02/2012 15:52:45:
Als ik jouw was zou ik niet met GET gaan werken, maar gewoon met POST.


Hoe werkt dat dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2012 15:54:52
Quote Anchor link
Zie ook: http://www.phptuts.nl/view/39/8/

het kan ook met een linkje, dan kan je GET gebruiken.
Gewijzigd op 19/02/2012 15:55:40 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/02/2012 16:01:10
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_GET['acc'])) {
  $id = $_GET['acc'];
  $keur = 1;
}

if (isset($_GET['del'])) {
  $id = $_GET['del'];
  $keur = 2;
}

$query = "UPDATE moppen SET keur=" . $keur . " WHERE id=" . $id;
mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>


Let wel, bovenstaande is alleen bedoeld als voorbeeld. Er is geen rekening gehouden met veiligheidsaspecten.
Gewijzigd op 19/02/2012 16:01:21 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.