access tot mysql query => 404 page not found probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 12:25:46
Quote Anchor link
Allen ik hoop dat dit op het juiste rubriekje staat

ik gebruik een synology met daarop apache 2.2 php 5.6 en maria DB 5

dit draait al enkele jaren met een paar sites voor persoonlijk gebruik
er staan gewoon html sites en php sites op met DB gebruik.


nu sinds een paar weken heb ik het volgende aan de hand.
de server draait nog steeds; HTML of php paginas zonder php scripts die toegang vragen naar een DB worden geladen.
maar elke pagina waar een link gevraagd wordt naar een query, DB login, geeft het uiteindelijk een page 404 resultaat.

er zijn geen wijzigingen geweest op site niveau (pagina's aanpassen)
dus ik had me gefocussed op de hard/software kant

=> removed the pakketen (apache 2.2 php 5.6 en maria DB 5 )
=> herinstalled deze terug
=> poort analyse (3306) dat die nog bereikbaar vanaf extern - intern.
=> user rights van de DB (phpmyadmin)

maar tot op heden vind ik geen oorzaak.

voorbeeld

**De ene ** => wordt gewoon geladen (heb de query disabled - MSQLI)
** De andere ** => na lang wachten 404 foutpagina


heeft iemand dit ook eens aan de hand gehad, en hoe is dit opgelost?
of waar moet ik naar kijken.

alvast dank voor de input
Gewijzigd op 09/08/2018 15:00:15 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:57:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 12:30:53
Quote Anchor link
Hoe roep je MariaDB aan?
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 12:44:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$username
= 'xxx';
$password = 'xxx';
$host = 'xx';
$database = 'links';

//toegang sql
$link = mysqli_connect($host, $username, $password, $database);
if(!$link)
{

    trigger_error('Fout bij verbinden met database: '.mysqli_connect_error());
}




?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 12:47:50
Quote Anchor link
Met een gemaskeerde host kunnen we weinig, of deze moet echt volgens de DNS 'xx' heten.
Moet het geen 'localhost' of '127.0.0.1' zijn? Of als je blijkbaar vanaf extern deze database aanroept, dan heb ik het vermoeden dat er een firewall in de weg zit.

Zet anders alle foutmeldeingen eens aan. je zou dan ergens een foutmelding moeten zien bij verbinden. Een 404 lijkt mij erg vreemd.
Gewijzigd op 06/08/2018 12:49:16 door - Ariën -
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 12:50:28
Quote Anchor link
ik had hier altijd **mijn hostname** staan

Toevoeging op 06/08/2018 12:51:19:

en die staat in een xxx.inc.php filetje


Toevoeging op 06/08/2018 12:56:05:

de foutmeldingen staan op maar krijg altijd die 404 te zien

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'on');
date_default_timezone_set('Europe/Brussels');

en had ook als geprobeerd de db toegang rechtstreeks in de pagina te steken zonder een include..
maar hier ook geen verschil
Gewijzigd op 09/08/2018 15:00:45 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 13:05:52
Quote Anchor link
Welke 404 zie je? Want 404 staat voor "File not found".
Als een script om technische weigert zou ik eerder een foutmelding uit 5xx verwachten. En dan moet er toch ergens wel de reden gelogged worden in de error.log.

Of je website heeft een foute constructie met betrekking op foutafhandeling.
Gewijzigd op 06/08/2018 13:06:50 door - Ariën -
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 14:06:41
Quote Anchor link
ik krijg idd mijn pagina te zien van file not found
dat is correct. ik snap ook niet goed waarom en waarom ik geen fout boodschap zie.

maar het is een feit als ik de DB log in disable dan krijg ik mijn pagina te zien en als ik ze terug activeer dan trage response en de 404 file not found pagina
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 14:10:00
Quote Anchor link
Chris Bosmans op 06/08/2018 14:06:41:
ik krijg idd mijn pagina te zien van file not found
dat is correct. ik snap ook niet goed waarom en waarom ik geen fout boodschap zie.

Dat lijkt mij dus niet correct. Een 404 hoor je nooit te zien als er in een script technisch wat fout gaat.

Quote:
maar het is een feit als ik de DB log in disable dan krijg ik mijn pagina te zien en als ik ze terug activeer dan trage response en de 404 file not found pagina

Gebruik anders eens het IP-adres i.p.v. de hostname. Misschien dat het DNS-resolven niet werkt? En in dat geval moet er toch gekeken worden naar de oorzaak. Want een IP-adres kan veranderen.
Gewijzigd op 06/08/2018 14:10:22 door - Ariën -
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 14:12:20
Quote Anchor link
Met Ip adres juist hetzelfde.

ik probeer nu mijn provider(telenet) te contacteren en zien of ze iets blokkeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 14:13:56
Quote Anchor link
Dat zou best kunnen, maar de vraag is, welke error krijg je nou precies?
Die moet ergens gelogd worden of getoond worden i.p.v. die 404.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 15:24:14
Quote Anchor link
de provider kon me niet helpen (had ik verwacht)

maar heb gevonden om meer error op de pagina te krijgen

mysqli_connect(): (HY000/2002) Connection timed out in

dus het heeft puur met de connectie te maken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2018 15:33:24
Quote Anchor link
Inderdaad. Vaak een firewall.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

06/08/2018 15:35:12
Quote Anchor link
zullen dit nog eens nakijken
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

14/08/2018 21:46:58
Quote Anchor link
nog vanalles geprobeerd on fuctie van poort blokkage door een firewall, maar niets gevonden, heb uiteindelijk de dsm software van synology herinstalleert. maar steeds blokkeerde hij de connectie

nu had ik nog eens mijn intern ip server adres vermeld als $host voor de DB connectie en voor een of andere reden werkt het nu wel.

dus ik heb terug mijn connectie.
waarom dat hij mijn extern adres nu ineens blokkeerde ??

bedank voor de help/tips


topic mag gesloten worden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.