achtergrond kleur veranderen png

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Lex moen

lex moen

13/08/2015 11:14:17
Quote Anchor link
Ik heb nu een mooi script voor het maken van staafdiagrammen.

Alleen, de achtergrond van het png plaatje is zwart en ik zou dat graag wit hebben. hoe doe ik dat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php

// PHP Graph - find updates and more at: http://www.puremango.co.uk/2005/08/php_graph_18/

// generate random numbers for graph


$seed = rand(200,450);

// for the demo:
$amounts = Array(
        "Optie A: "=>rand(0,$seed),
        "Optie B: "=>rand(0,$seed),
        "Optie C: "=>rand(0,$seed),
        "Optie D: "=>rand(0,$seed),
        "Optie E: "=>rand(0,$seed),
        "TOTAAL : "=>rand(0,$seed),

        );


// or for 'real' use:
// $amounts = $_SESSION['amounts'];
// where the page with the <img src="graph.php"> sets up the $amounts array and stores in the session.

// sort amounts (lowest>highest)

if(rand(0,1)>0.5) {
    asort($amounts);
}


// user defined vars:
// all measurements are in pixels

    // any less than 12 will cut off the text

    $bar_height = rand(12,20);

    // how many pixels to leave between bars (vertically)
    $bar_spacing = rand(1,10);

    // set grid spacing, any less than 25 will fudge the text. min 50 is preferable.
    $valid_spacings = Array(50,100,150);
    $grid_space = $valid_spacings[rand(0,count($valid_spacings)-1)];

    // amount of space to give for bar titles (horizontally)
    $bar_title_space = 70;

    // (optional) title of graph
    $graph_title = "Graph of random stuff. Refresh for more.";

    // vertical space to leave for title
    $graph_title_space = 20;

    // (optional) graph footer
    $graph_footer = "Coded By Howard Yeend. puremango.co.uk";

    // vertical space to leave for footer
    $graph_footer_space = 20;

    // colour of bars
    // 0=red, 1=green, 2=blue, 3=random

    $bar_colour = rand(0,2);

// end setup

// calculate required width and height of image

$pic_width = $bar_title_space+max($amounts)+($grid_space*1.5);
$pic_height = ($bar_height+$bar_spacing+2)*sizeof($amounts)+20+$graph_title_space+$graph_footer_space;

// create image
$pic = ImageCreate($pic_width+1,$pic_height+1);

// allocate colours
$white = ImageColorAllocate($pic,255,255,255);
$grey  = ImageColorAllocate($pic,200,200,200);
$lt_grey  = ImageColorAllocate($pic,210,210,210);
$black = ImageColorAllocate($pic,0,0,0);

// fill background of image with white
ImageFilledRectangle($pic,0,0,$pic_width,$pic_height,$white);

// draw graph title
ImageString($pic,5,($pic_width/2)-(strlen($graph_title)*5),0,$graph_title,$black);

// draw graph footer
ImageString($pic, 2,($pic_width/2)-(strlen($graph_footer)*3),$pic_height-$graph_footer_space, $graph_footer, $grey);

// draw grid markers
for($x_axis=$bar_title_space ; ($x_axis-$bar_title_space)<max($amounts)+$grid_space ; $x_axis+=$grid_space) {
    // draw vertical grid marker
    ImageLine($pic,$x_axis,$graph_title_space,$x_axis,$pic_height-$graph_footer_space,$grey);

    // draw horizontal line above grid numbers
    ImageLine($pic,$x_axis,($pic_height-$graph_footer_space-25),$x_axis-($bar_title_space+$grid_space),($pic_height-$graph_footer_space-25),$grey);

    // draw grid numbers
    ImageString($pic, 3, $x_axis+5, ($pic_height-$graph_footer_space-20), $x_axis-($bar_title_space), $black);
}


// draw bars
$y_axis=$graph_title_space;

if($bar_colour!=3) {
    // for a nice smooth fade of colour.
    $col = 180;
    $decrement = intval($col/count($amounts));
}


foreach($amounts as $key=>$amount) {
    // write the bar title
    ImageString($pic, 2, ($bar_title_space-(strlen($key)*6)), $y_axis, $key, $black);

    // allocate a colour for this bar
    if($bar_colour==3) {
        // random colour
        $tempCol = ImageColorAllocate($pic,rand(50,200),rand(50,200),rand(50,200));
    }
else {

        $col -= $decrement;
        if($bar_colour==0) {
            // faded red
            $tempCol = ImageColorAllocate($pic,255,$col,$col);
        }
else if($bar_colour==1) {
            // faded green
            // 200 because green just looks too bright otherwise

            $tempCol = ImageColorAllocate($pic,$col,200,$col);
        }
else if($bar_colour==2) {
            // faded blue
            $tempCol = ImageColorAllocate($pic,$col,$col,255);
        }
    }


    // draw the bar
    ImageFilledRectangle($pic,($bar_title_space+1),$y_axis,$amount+$bar_title_space,($y_axis+$bar_height),$tempCol);

    if(($amount)<15) {
        // if it's a tiny amount, write the amount outside the bar in black
        ImageString($pic, 2, ($amount+3)+$bar_title_space, $y_axis, $amount, $black);
    }
else {
        // or if over 20, write the amount inside the bar in white
        // the strlen stuff is to ensure number is aligned with the end of the bar. works quite well, too.

        ImageString($pic, 2, ($amount-(strlen($amount)*6))+$bar_title_space, $y_axis, $amount, $white);
    }


    // move down
    $y_axis+=($bar_spacing+1)+$bar_height;
}


header("Content-type: image/png");

// output image
ImagePNG($pic);

// remove image from memory
ImageDestroy($pic);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:58:44
 
E vH

E vH

13/08/2015 12:40:45
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/function.imagecreate.php

Zie Example 1, stukje: $background_color....
 
Lex moen

lex moen

13/08/2015 13:04:20
Quote Anchor link
ok, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.