Achterhalen class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 14:39:49
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand of het mogelijk is om te achterhalen vanuit welke class je een functie of class hebt geopend

Zoiets als __CLASS__ Maar dan niet de huidige Class maar waar je hem vanuit hebt opgeroepen.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:06:09
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 15:06:37
Quote Anchor link
je hebt de instantie in een object zitten? Dan kan je daar de class uit halen. Anders moet je eens naar reflect kijken.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 15:27:23
Quote Anchor link
Dit bedoel ik dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class classA
{
    static function zoekAanroepClass()
    {

        return 'Aangeroepen door (Hier zou dan dus classB moeten komen te staan als classB hem zo aanroept)';
    }
}


class classB
{
    function
classAaanroepen()
    {

        return classA::zoekAanroepClass();
    }
}


$classB = new classB;
echo $classB->classAaanroepen();
?>
Gewijzigd op 10/08/2010 15:29:40 door Jan Erik Van woerden
 
Veur Heur

Veur Heur

10/08/2010 15:33:45
Quote Anchor link
Wil je eigenlijk niet gewoon overerven? inherit dus?
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 16:08:53
Quote Anchor link
Nee, ik wil gewoon graag achterhalen welke class de class aanroept.
Zo kan ik namelijk classes verschillende rechten geven omdat ik met plugins ga werken en ik niet wil toelaten dat het database door plugins wordt gebruikt.

Maar ik weet dus niet of dit mogelijk is.
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2010 18:41:27
Quote Anchor link
return get_class($this);
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 20:32:36
Quote Anchor link
Maar dat komt dus ook weer neer op __CLASS__ en dat is dus de huidige class.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 21:28:35
Quote Anchor link
als je eens uitlegt waarom je het zo wilt doen, en wat je precies wilt bereiken, kunnen wij je denk ik wel verder helpen. Op deze manier komen we niet ver.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 22:19:55
Quote Anchor link
Ik wil namelijk in een database instellingen opslaan van een class.
En ik wil deze via de class "options" aanroep.
En als je dan deze class aanroept via bijvoorbeeld class "market" dan moet hij weten dat hij alleen de opties van class "market" moet opzoeken.
Dit is meer ter beveiliging en ook om het makkelijker te maken voor mensen die een plugin gaan maken voor het framework dat ik aan het maken ben.
Ook wil ik graag dat je bijvoorbeeld alleen de MySQL class kunt aanroepen door de door mij aangegeven classes.

Groeten Jan Erik
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2010 23:42:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

class A {
    public function name1(){
        echo get_class($this);
    }

    
    public function name2(){
        echo __CLASS__;
    }
}


class B extends A { }

$a = new A();
$b = new B();

var_dump($a->name1(), $b->name1(), $a->name2(), $b->name2());

?>


Wat gebeurt er als je dit uitvoert? Toch de classname van de instantie en niet 4x hetzelfde?
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 00:00:58
Quote Anchor link
Maar ik wil eigenlijk geen extends gebruiken maar gewoon zoals ik in mijn 2de reactie liet zien.

Ik begin dus te twijfelen of dit bestaat.
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 00:29:43
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/function.debug-backtrace.php

Maar zoals de naam suggereert is dit alleen voor debug-doeleinden bedoeld.

EDIT: Je kan ook zoiets proberen: http://php.net/manual/en/runkit.sandbox.php
Gewijzigd op 11/08/2010 00:52:25 door Pim -
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 00:52:30
Quote Anchor link
Bedankt,
Dit is precies wat ik bedoelde :)
Ik ga nog even verder zoeken of het misschien toch mogelijk is om hiervoor een gewone function te vinden.
Want wat je zegt suggereert dit dus dat het voor debug-doeleinden bedoeld is.
Maar erg bedankt. :)

EDIT:
Het is volgensmij niet mogelijk.
Want als ik verder zoek is dit de enige andere manier.

Maar erg bedankt.
Gewijzigd op 11/08/2010 00:55:47 door Jan Erik Van woerden
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 13:17:26
Quote Anchor link
Maar ik snap de bedoeling nog niet helemaal. Je maakt een framework, maar wil dat plugins in een sandbox worden gedraaid. Maar kunnen users dan plugins toevoegen? Anders maakt het toch niet uit? Wat mensen op hun eigen server doet is toch hun probleem?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/08/2010 15:15:30
Quote Anchor link
Op zich zou het goed mogelijk moeten zijn om het voor een plugin bijna onmogelijk te maken een instantie van je database object te kunnen bemachtigen zolang je de verwijzing ernaar maar niet je sandbox binnen kan slepen. Gewoon geen globale variabelen en singletons gebruiken, dan zou een plugin toch niet bij de api naar de database kunnen komen?

Het antwoord van een functie beïnvloeden op basis van de context waarin je hem aanroept, daar heb je inderdaad trucjes voor nodig. Mijin onderbuik zegt wel dat je dit meer ellende en kopbrekers dan voordelen gaat opleveren, al kan ik zo niet een voorbeeld verzinnen. Waar probeer je je framework eigenlijk tegen te beschermen? Wat is precies het doel van deze beveiliging? Want zoiets maakt de toegang tot bijvoorbeeld opties van andere plugins moeilijker, maar nog niet onmogelijk.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 15:20:09
Quote Anchor link
Nee, het database is niet eens het belangrijkste.
Ik wil graag dat je aparte instellingen hebt voor elke plugin.
En zo krijg je alleen de instellingen van de huidige plugin te zien.
Dit is makkelijker voor de maker van de plugin.
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 16:02:58
Quote Anchor link
Dat kan veel makkelijker. Geef elke plugin een basis-class die een abstracte plugin class extend. Als elke plugin dan een $_name property invult, kan je heel makkelijk de configuratie scheiden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class Config
{
    private $_settings;

    public function __construct($name)
    {

        $this->_settings = parse_ini_file($name.'.ini');
    }
}


abstract class Plugin
{
    public function getConfig()
    {

        return new Config($this->_name);
    }
}


class PluginA extends Plugin
{
    private $_name = 'pluginA';
}


$plugin = new PluginA;
$config = $plugin->getConfig();
?>

Gewoon zoiets

@Jelmer, maar je kan altijd nog construtors aanroepen
Gewijzigd op 11/08/2010 16:04:50 door Pim -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.