Achternaam netter maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Rogier Burton

Rogier Burton

23/09/2012 12:20:05
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb één invoerveld waar een klant zijn/haar achternaam invult. Ik wil per sé niet gebruik maken van een apart invoerveld voor tussenvoegsels. Nu heb ik een array met bestaande tussenvoegsels en wil ik eigenlijk dat alle woorden ucfirst worden, behalve diegene die in de array voorkomen. Heel simpel eigenlijk, maar ik kom er niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$surnameprefixes = array("af","aan","bij","de","den","der","d'","het","'t","in","onder","op","over","'s","'t","te","ten","ter","tot","uit","uijt","van","vanden","ver","voor","En combinaties:","aan de","aan den","aan der","aan het","aan 't","bij de","bij den","bij het","bij 't","boven d'","de die","de die le","de l'","de la","de las","de le","de van der","","in de","in den","in der","in het","in 't","onder de","onder den","onder het","onder 't","over de","over den","over het","over 't","op de","op den","op der","op gen","op het","op 't","op ten","van de","van de l'","van den","van der","van gen","van het","van la","van 't","van ter","van van de","uit de","uit den","uit het","uit 't","uit te de ","uit ten","uijt de","uijt den","uijt het","uijt 't","uijt te de ","uijt ten","voor de","voor den","voor in 't");

$surname = 'van den berg'; //moet worden: van den Berg
$surname = 'van lenderen tot someren'; //moet worden: van Lenderen tot Someren


Iemand een idee hoe dit te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:53:32
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

23/09/2012 12:31:41
Quote Anchor link
Het zal vast wel kunnen met een regex (ik ben er niet heel erg in thuis),
Maar ik zou $surname splitten bij elke spatie en dan op woorden controleren en vervolgens weer 1 string ervan maken (met ucfirst)
 
Write Down

Write Down

23/09/2012 12:38:49
Quote Anchor link
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.
 
Rogier Burton

Rogier Burton

23/09/2012 12:42:48
Quote Anchor link
Write Down op 23/09/2012 12:38:49:
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.

Het gaat hier om de registratie bij een webshop. De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten. Ik kies dus voor het gemak van de klant, en niet voor het gemak van mijzelf :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/09/2012 13:49:10
Quote Anchor link
Ten eerste vraag ik me af of jij ALLE combinaties op voorhand kunt afvangen? Volgens mij niet. Daarnaast moet je goed opletten want er zullen ongetwijfeld mensen zijn die bijv. Uit heten, bijv. Rogier Uit. Je wil niet dat er dan komt te staan Rogier uit.

Is het niet handiger om zoiets te doen als dit:
Bestaat de naam uit 2 woorden, dan allebei met een hoofdletter. Bestaat de naam uit meer dan 2 woorden dan alleen het eerste en laatste woord met hoofdletter.

Anyhow, je streven is nobel, maar ik denk dat je het in de praktijk nooit 100% waterdicht zal krijgen.

De beste manier is denk ik dan toch met 3 invoervelden werken.

"De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten."

Dan zal het voor die 2 extra velden toch ook niet meer uitmaken hè ;-)

Misschien eens kijken of je in die andere gegevens iets kunt weghalen? Beperk je tot het essentiële: naam, factuuradres, afleveradres, e-mailadres, tel.nr.
Gewijzigd op 23/09/2012 13:50:51 door Ozzie PHP
 
Write Down

Write Down

23/09/2012 14:00:39
Quote Anchor link
Rogier Burton op 23/09/2012 12:42:48:
Write Down op 23/09/2012 12:38:49:
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.

Het gaat hier om de registratie bij een webshop. De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten. Ik kies dus voor het gemak van de klant, en niet voor het gemak van mijzelf :)


Dat ene veldje zal het voor de klant ook niet rampzalig maken...
 
Wouter J

Wouter J

23/09/2012 14:32:58
Quote Anchor link
Je gaat er nu vanuit dat tussenvoegsels met kleine letters moeten? Dat is helemaal niet altijd zo:

Jan van Slooten
J. van Slooten
graaf van Slooten
Meneer Van Slooten
Ds. Van Slooten

Alleen als het vooraf wordt gegaan door een naam of voorletter(s) moet het tussenvoegsel met een kleine letters, in elk ander geval met hoofdletters. En de d' of 't moeten altijd met kleine letters...

Kortom: Je kan het systeem hoe je die nu wilt nooit waterdicht maken.
Gewijzigd op 23/09/2012 14:33:36 door Wouter J
 
Eddy E

Eddy E

23/09/2012 14:47:44
Quote Anchor link
Ik ken iemand (jongen, 13 jaar inmiddels) die heette van zichzelf Hendrik Dockters-Van Leeuwen (dus niet dokter van het plaatjes Leeuwen!).

Als hij gaat trouwen met (bijvoorbeeld met Marietje Van den Berg), dan gaat die Marietje dus officieel Marietje Dockters-Van Leeuwen Van den Berg heten.
Knappe regex daarvoor. Want haar achternaam is dus Dockters-Van Leeuwen Van den Berg. Met 5 hoofdletters daarin!

Kortom: leuk idee, maar laat wat de mensen invoeren gewoon staan.
Tenzij het 1 woord is: dan mag je ucfirst() eroverheen gooien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.