Achternaam netter maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »
Rogier Burton

Rogier Burton

23/09/2012 12:20:05
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb één invoerveld waar een klant zijn/haar achternaam invult. Ik wil per sé niet gebruik maken van een apart invoerveld voor tussenvoegsels. Nu heb ik een array met bestaande tussenvoegsels en wil ik eigenlijk dat alle woorden ucfirst worden, behalve diegene die in de array voorkomen. Heel simpel eigenlijk, maar ik kom er niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$surnameprefixes = array("af","aan","bij","de","den","der","d'","het","'t","in","onder","op","over","'s","'t","te","ten","ter","tot","uit","uijt","van","vanden","ver","voor","En combinaties:","aan de","aan den","aan der","aan het","aan 't","bij de","bij den","bij het","bij 't","boven d'","de die","de die le","de l'","de la","de las","de le","de van der","","in de","in den","in der","in het","in 't","onder de","onder den","onder het","onder 't","over de","over den","over het","over 't","op de","op den","op der","op gen","op het","op 't","op ten","van de","van de l'","van den","van der","van gen","van het","van la","van 't","van ter","van van de","uit de","uit den","uit het","uit 't","uit te de ","uit ten","uijt de","uijt den","uijt het","uijt 't","uijt te de ","uijt ten","voor de","voor den","voor in 't");

$surname = 'van den berg'; //moet worden: van den Berg
$surname = 'van lenderen tot someren'; //moet worden: van Lenderen tot Someren


Iemand een idee hoe dit te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:53:17
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

23/09/2012 12:31:41
Quote Anchor link
Het zal vast wel kunnen met een regex (ik ben er niet heel erg in thuis),
Maar ik zou $surname splitten bij elke spatie en dan op woorden controleren en vervolgens weer 1 string ervan maken (met ucfirst)
 
Write Down

Write Down

23/09/2012 12:38:49
Quote Anchor link
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.
 
Rogier Burton

Rogier Burton

23/09/2012 12:42:48
Quote Anchor link
Write Down op 23/09/2012 12:38:49:
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.

Het gaat hier om de registratie bij een webshop. De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten. Ik kies dus voor het gemak van de klant, en niet voor het gemak van mijzelf :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/09/2012 13:49:10
Quote Anchor link
Ten eerste vraag ik me af of jij ALLE combinaties op voorhand kunt afvangen? Volgens mij niet. Daarnaast moet je goed opletten want er zullen ongetwijfeld mensen zijn die bijv. Uit heten, bijv. Rogier Uit. Je wil niet dat er dan komt te staan Rogier uit.

Is het niet handiger om zoiets te doen als dit:
Bestaat de naam uit 2 woorden, dan allebei met een hoofdletter. Bestaat de naam uit meer dan 2 woorden dan alleen het eerste en laatste woord met hoofdletter.

Anyhow, je streven is nobel, maar ik denk dat je het in de praktijk nooit 100% waterdicht zal krijgen.

De beste manier is denk ik dan toch met 3 invoervelden werken.

"De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten."

Dan zal het voor die 2 extra velden toch ook niet meer uitmaken hè ;-)

Misschien eens kijken of je in die andere gegevens iets kunt weghalen? Beperk je tot het essentiële: naam, factuuradres, afleveradres, e-mailadres, tel.nr.
Gewijzigd op 23/09/2012 13:50:51 door Ozzie PHP
 
Write Down

Write Down

23/09/2012 14:00:39
Quote Anchor link
Rogier Burton op 23/09/2012 12:42:48:
Write Down op 23/09/2012 12:38:49:
Waarom het je zelf moeilijk maken... Ik zou echt wel gaan voor een apart veld. Met een beetje CSS code, kan je er voor zorgen dat het lijkt dat je maar één veld gebruikt. Lijkt me efficiënter & makkelijker.

Het gaat hier om de registratie bij een webshop. De klant moet al redelijk veel gegevens invullen en met oog op usability wil ik het simpel houden door tussenvoegsel en achternaam in één veld te laten. Ik kies dus voor het gemak van de klant, en niet voor het gemak van mijzelf :)


Dat ene veldje zal het voor de klant ook niet rampzalig maken...
 
Wouter J

Wouter J

23/09/2012 14:32:58
Quote Anchor link
Je gaat er nu vanuit dat tussenvoegsels met kleine letters moeten? Dat is helemaal niet altijd zo:

Jan van Slooten
J. van Slooten
graaf van Slooten
Meneer Van Slooten
Ds. Van Slooten

Alleen als het vooraf wordt gegaan door een naam of voorletter(s) moet het tussenvoegsel met een kleine letters, in elk ander geval met hoofdletters. En de d' of 't moeten altijd met kleine letters...

Kortom: Je kan het systeem hoe je die nu wilt nooit waterdicht maken.
Gewijzigd op 23/09/2012 14:33:36 door Wouter J
 
Eddy E

Eddy E

23/09/2012 14:47:44
Quote Anchor link
Ik ken iemand (jongen, 13 jaar inmiddels) die heette van zichzelf Hendrik Dockters-Van Leeuwen (dus niet dokter van het plaatjes Leeuwen!).

Als hij gaat trouwen met (bijvoorbeeld met Marietje Van den Berg), dan gaat die Marietje dus officieel Marietje Dockters-Van Leeuwen Van den Berg heten.
Knappe regex daarvoor. Want haar achternaam is dus Dockters-Van Leeuwen Van den Berg. Met 5 hoofdletters daarin!

Kortom: leuk idee, maar laat wat de mensen invoeren gewoon staan.
Tenzij het 1 woord is: dan mag je ucfirst() eroverheen gooien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.