[ACL] view

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Ik ben een beetje aan het experminteren met ACL's (Access Control List). Ik heb dit principe wel door en zie daar alle voordelen in. Ik snap dat je mensen kunt restricten op bepaalde zaken, maar hoe geef je dit door aan bijvoorbeeld de template parser.

Voorbeeldje:

Je kunt hier op PHPhulp je posts editten. Hoe zorg ik ervoor (via OOP en smarty) dat het edit icoon (op een eenvoudige manier) alleen bij de juiste user wordt getoond?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:39:53
 
Crispijn -

Crispijn -

12/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Gewoon een functie aanroepen? In de functie kijk je of de edit knop getoond mag worden of niet.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar hoe geef ik dit door aan mijn templateparser zodat deze alleen wordt getoond bij de juiste post.

En hoe zit het met bijv posts editten.
Een post is een post. of die nu gemaakt is door jou, of door mij maakt volgens het systeem niet uit. Maar hoe maak ik dan een rol aan zodat je alleen je eigen posts kan bewerken en niet van andere. Ik kan dit wel simpel bouwen natuurlijk maar ik wil het in de gedachten van OOP doen i.c.m. met Smarty en ACL om rollen en rechten te geven.
 
Crispijn -

Crispijn -

12/04/2009 15:31:00
Quote Anchor link
Ik kan je hier denk ik niet verder mee helpen. Als ik kijk naar bestaande applicaties wordt er gewoon de functie aangeroepen

show_edit();

functie show_edit zou er dan zo uitzien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    function show_edit(){
        //kijk of het topic id overeen komt van het user id
        //selecteer rechten aan de hand van het user id
        
        //als één van de twee true geeft dan return je de boel, anders niks.

    }
?>


Ik kan er helaas niet meer van maken...
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

12/04/2009 17:16:00
Quote Anchor link
iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$smarty
->assign('edit_knop',$acl->isAllowed($user,'topic_edit'));

?>


en dan natuurlijk met smarty nog een {if $edit_knop}...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 17:40:00
Quote Anchor link
Ja, in PHP zou ik dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if($acl->isAllowed($_SESSION['userid', 'edit_topic') && $_SESSION['userid'] == $post->getOwner())
    {

        //doe hier de wijzigingen
        $smarty->assign('editbutton', '<a href="edit.php?messageid='.$_GET['id'].'"><img src="images/edit.png" /></a>');
    }

    else
    {
        $smarty->assign('message', 'U heeft geen rechten om dit topic te wijzigen.');
    }
}


?>


Is dit een beetje een verstandige zaak van werken?

Uiteraard zou dan $_GET nog gecontroleerd moeten worden, maar dat is aan de DB class (ik gebruik PDO meestal).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Jelmer -

Jelmer -

12/04/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Kan je niet direct vanuit smarty die ACL laag aanspreken? Ik gebruik zelf eigenlijk altijd PHP als template-taal, en dan is het gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php if($acl->user_may('edit', $post)):?>
<a href="edit.php">bewerk mij</a>
<?php endif ?>

Ergens in de ACL laag moet je dan controleren of de op dit moment ingelogde user ook de eigenaar van de $post is, of een admin.

Ik neem aan dat Smarty ook wel zoiets dergelijks mogelijk maakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Thijs X

Thijs X

12/04/2009 18:23:00
Quote Anchor link
Je zou in je template een ifstatement kunnen zetten bijv

{ if $edit}
// hier je HTMl voor de edit button
{/if}

en dan een variable meegeven die de output van je isAllowed functie heeft.
 
Crispijn -

Crispijn -

13/04/2009 03:41:00
Quote Anchor link
Op die manier wordt je template wel weer volgestampt met allerlei php if statements. Wanneer je alleen een functie aanroept (het is indd wel een extra functie maar dat zal toch niet zo veel uitmaken?) dan hou je je template wel schoner...
 
Jeffrey H

Jeffrey H

13/04/2009 09:37:00
Quote Anchor link
Op de manier van thijs heb je wel het voordeel dat de designer de button kan aanpassen.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/04/2009 09:50:00
Quote Anchor link
Nouja, ik denk dat ik de manier van Thijs gebruik. Uiteraard de Smartyfunctie {if}. En dan gewoon een variabelen setten als de gebruiker geauthoriseerd is. Als hij dat niet is, de variabelen niet setten.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

13/04/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Houdt er ook rekening mee dat de user ook zijn eigen post moet kunnen editen, en eventueel ook een restrictie aan de leeftijd van de post.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 10:25:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 13.04.2009 10:19:
Houdt er ook rekening mee dat de user ook zijn eigen post moet kunnen editen, en eventueel ook een restrictie aan de leeftijd van de post.
Dat wordt allemaal bepaald door de isAllowed() method. In de template hoef je alleen maar te controleren of de variabele die het resultaat daarvan aangeeft TRUE of FALSE is...
 
Ed

Ed

14/04/2009 20:50:00
Quote Anchor link
De oplossing ligt in een static klasse die als auhorizer optreed, Hierbij geef je een user, en object mee, en dan kijkt de klasse in de ALC(DB?) of hij die toegang heeft. Hier kan je allemaal methodes op bedenken, zoals meervoudig autorizen van een single user tegen meerdere objecten. Of als "lege" user tegen een x aantal objecten.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/04/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Zou je een voorbeeld kunnen geven want ik snap je oplossing niet echt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.