[ACL] view

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Ik ben een beetje aan het experminteren met ACL's (Access Control List). Ik heb dit principe wel door en zie daar alle voordelen in. Ik snap dat je mensen kunt restricten op bepaalde zaken, maar hoe geef je dit door aan bijvoorbeeld de template parser.

Voorbeeldje:

Je kunt hier op PHPhulp je posts editten. Hoe zorg ik ervoor (via OOP en smarty) dat het edit icoon (op een eenvoudige manier) alleen bij de juiste user wordt getoond?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:02:57
 
Crispijn -

Crispijn -

12/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Gewoon een functie aanroepen? In de functie kijk je of de edit knop getoond mag worden of niet.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar hoe geef ik dit door aan mijn templateparser zodat deze alleen wordt getoond bij de juiste post.

En hoe zit het met bijv posts editten.
Een post is een post. of die nu gemaakt is door jou, of door mij maakt volgens het systeem niet uit. Maar hoe maak ik dan een rol aan zodat je alleen je eigen posts kan bewerken en niet van andere. Ik kan dit wel simpel bouwen natuurlijk maar ik wil het in de gedachten van OOP doen i.c.m. met Smarty en ACL om rollen en rechten te geven.
 
Crispijn -

Crispijn -

12/04/2009 15:31:00
Quote Anchor link
Ik kan je hier denk ik niet verder mee helpen. Als ik kijk naar bestaande applicaties wordt er gewoon de functie aangeroepen

show_edit();

functie show_edit zou er dan zo uitzien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    function show_edit(){
        //kijk of het topic id overeen komt van het user id
        //selecteer rechten aan de hand van het user id
        
        //als één van de twee true geeft dan return je de boel, anders niks.

    }
?>


Ik kan er helaas niet meer van maken...
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

12/04/2009 17:16:00
Quote Anchor link
iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$smarty
->assign('edit_knop',$acl->isAllowed($user,'topic_edit'));

?>


en dan natuurlijk met smarty nog een {if $edit_knop}...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/04/2009 17:40:00
Quote Anchor link
Ja, in PHP zou ik dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if($acl->isAllowed($_SESSION['userid', 'edit_topic') && $_SESSION['userid'] == $post->getOwner())
    {

        //doe hier de wijzigingen
        $smarty->assign('editbutton', '<a href="edit.php?messageid='.$_GET['id'].'"><img src="images/edit.png" /></a>');
    }

    else
    {
        $smarty->assign('message', 'U heeft geen rechten om dit topic te wijzigen.');
    }
}


?>


Is dit een beetje een verstandige zaak van werken?

Uiteraard zou dan $_GET nog gecontroleerd moeten worden, maar dat is aan de DB class (ik gebruik PDO meestal).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Jelmer -

Jelmer -

12/04/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Kan je niet direct vanuit smarty die ACL laag aanspreken? Ik gebruik zelf eigenlijk altijd PHP als template-taal, en dan is het gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php if($acl->user_may('edit', $post)):?>
<a href="edit.php">bewerk mij</a>
<?php endif ?>

Ergens in de ACL laag moet je dan controleren of de op dit moment ingelogde user ook de eigenaar van de $post is, of een admin.

Ik neem aan dat Smarty ook wel zoiets dergelijks mogelijk maakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Thijs X

Thijs X

12/04/2009 18:23:00
Quote Anchor link
Je zou in je template een ifstatement kunnen zetten bijv

{ if $edit}
// hier je HTMl voor de edit button
{/if}

en dan een variable meegeven die de output van je isAllowed functie heeft.
 
Crispijn -

Crispijn -

13/04/2009 03:41:00
Quote Anchor link
Op die manier wordt je template wel weer volgestampt met allerlei php if statements. Wanneer je alleen een functie aanroept (het is indd wel een extra functie maar dat zal toch niet zo veel uitmaken?) dan hou je je template wel schoner...
 
Jeffrey H

Jeffrey H

13/04/2009 09:37:00
Quote Anchor link
Op de manier van thijs heb je wel het voordeel dat de designer de button kan aanpassen.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/04/2009 09:50:00
Quote Anchor link
Nouja, ik denk dat ik de manier van Thijs gebruik. Uiteraard de Smartyfunctie {if}. En dan gewoon een variabelen setten als de gebruiker geauthoriseerd is. Als hij dat niet is, de variabelen niet setten.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

13/04/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Houdt er ook rekening mee dat de user ook zijn eigen post moet kunnen editen, en eventueel ook een restrictie aan de leeftijd van de post.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 10:25:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 13.04.2009 10:19:
Houdt er ook rekening mee dat de user ook zijn eigen post moet kunnen editen, en eventueel ook een restrictie aan de leeftijd van de post.
Dat wordt allemaal bepaald door de isAllowed() method. In de template hoef je alleen maar te controleren of de variabele die het resultaat daarvan aangeeft TRUE of FALSE is...
 
Ed

Ed

14/04/2009 20:50:00
Quote Anchor link
De oplossing ligt in een static klasse die als auhorizer optreed, Hierbij geef je een user, en object mee, en dan kijkt de klasse in de ALC(DB?) of hij die toegang heeft. Hier kan je allemaal methodes op bedenken, zoals meervoudig autorizen van een single user tegen meerdere objecten. Of als "lege" user tegen een x aantal objecten.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/04/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Zou je een voorbeeld kunnen geven want ik snap je oplossing niet echt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.