AES128 vs AES256

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 00:20:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Je hebt softwareprogramma's waarmee je belangrijke documenten kunt beveiligen middels encryptie. Vaak kun je dan zelf een algoritme kiezen. Nu vraag ik me af wat het eigenlijk uitmaakt of je dan voor AES128 of AES256 kiest. Op het moment dat iemand je wachtwoord gaat bruteforcen dan doet dat er eigenlijk toch helemaal niks toe?

Stel mijn wachtwoord is "appel". Dan zou je zowel het met AES128 als het met AES256 ge-encrypte bestand toch even snel kunnen kraken? Waar zit 'm die extra beveiliging dan eigenlijk in?
Gewijzigd op 18/09/2015 00:20:40 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:04:43
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 00:43:11
Quote Anchor link
Het gaat niet zozeer om brute force attacks, maar juist om alle attacks die géén brute force gebruiken.

In theorie is AES128 eenvoudiger te kraken dan AES256. De sleutel is kleiner, er worden minder encryptierondes gebruikt, etc. Dat zou het eenvoudiger kunnen maken om van een gecrypt wachtwoord de set met mogelijke inputs te beperken. Ook is de kans dat twee verschillende inputs dezelfde output geven (collision) veel kleiner.

Overigens heeft AES256 ook bij brute force attacks nog wel nut, want er is meer rekenwerk voor nodig om een wachtwoord te versleutelen, en dus zal de attack langer duren. We praten hier overigens over nog geen microseconde per wachtwoord, maar met de hoeveelheid data die je moet encrypten telt dat best lekker aan.
Gewijzigd op 18/09/2015 00:44:44 door Willem vp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Willem, thanks ... ik begrijp er alleen totaal niks van :-s

Stel ik gebruik als wachtwoord "appel", wordt "appel" dan als sleutel gebruikt? Dus stel we hebben een versleuteld bestand en ik laat daar het woord "appel" op los, krijg ik dan het origineel weer terug?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 01:23:18
Quote Anchor link
Oeps, ik zat even langs je heen te praten; had te snel gelezen en daardoor mijn antwoord gebaseerd op hashing van passwords. Maar het principe is vergelijkbaar.

Als je 'appel' als wachtwoord gebruikt, zal dat inderdaad worden gebruikt om het encryptie-mechanisme te initialiseren. Als je hetzelfde (oorspronkelijke) bestand nogmaals encrypt met een ander wachtwoord, zul je ook een andere gecrypte versie krijgen. Hoe AES precies werkt weet ik niet, maar het lijkt me aannemelijk dat de gebruikte key (128 dan wel 256 bits) een directe afgeleide is van het ingevoerde wachtwoord. Oftewel: je wachtwoord wordt vermangeld tot een nieuw 'wachtwoord' van 16 of 32 bytes waarmee het bestand gecrypt wordt.

AES is symmetrisch; dat betekent dat je hetzelfde wachtwoord ook weer moet gebruiken bij het decrypten. Op basis van het ingevoerde wachtwoord wordt het decryptie-mechanisme geïnitialiseerd en daardoor kan het gecrypte bestand worden teruggerekend naar het origineel. Voer je het verkeerde wachtwoord in dan zal het ook worden teruggerekend, maar lijkt het gedecrypte bestand in niets op wat het zou moeten zijn. ;-)
Gewijzigd op 18/09/2015 01:24:30 door Willem vp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 01:30:42
Quote Anchor link
>> Oeps, ik zat even langs je heen te praten;

Geen probleem :)

Maar dan kom ik weer even terug op mijn vraag ... wat is nu het verschil of ik een bestand met AES128 of AES256 encrypt, als ik in beide gevallen als wachtwoord "appel" gebruik. Hoe biedt AES256 dan meer beveiliging vraag ik me af? Dus stel een hacker komt het ge-encrpyte bestand tegen ... waarom is het AES256 bestand dan moeilijker te kraken?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 01:51:16
Quote Anchor link
> waarom is het AES256 bestand dan moeilijker te kraken?

Ten eerste omdat de key langer is, ten tweede omdat er meer encryptierondes plaatsvinden.

De data wordt opgedeeld in blokken. Op die blokken worden rekentruukjes losgelaten. Verschillende achter elkaar, en dat wordt dan een aantal keer herhaald. AES128 maakt gebruik van 10 rondes, en AES256 gebruikt er 14. Elke ronde bestaat uit truukjes als bijvoorbeeld het vervangen van een byte door een andere byte volgens een lookup table, het shiften/roteren van bits in een byte, en het omwisselen van bytes.

Door al deze truuks treedt divergentie van je output op. Oftewel: als je 1 bit in de input wijzigt, dan zal je output er heel anders uit komen te zien. Elke encryptieronde zal de output nog een beetje meer wijzigen. Bij AES256 is door de langere key en de extra rondes de divergentie dus groter dan bij AES128, en daardoor is het nóg moeilijker om patronen in de output te ontdekken.

Toevoeging op 18/09/2015 01:57:48:

Om nog even terug te komen op het brute forcen waar je het in je eerste post over had:

Brute force attacks zijn voornamelijk nuttig bij wachtwoorden, omdat je dat eenvoudig kunt automatiseren. Je neemt een aantal woorden, encrypt die, en vergelijkt ze met de gecrypte versie. Isse ziempel.

In dit geval, bij gecrypte bestanden, is brute force veel minder werkbaar. Je moet namelijk voor elk wachtwoord dat je wilt proberen het bestand volledig decrypten en daarna beoordelen of het resultaat iets is wat op een normaal bestand lijkt. Met een beetje pech is die laatste stap handwerk. Dat ben je snel zat. ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 02:31:21
Quote Anchor link
Ah oke, thanks ... als ik het dus eigenlijk goed begrijp ziet het AES256 bestand er "ingewikkelder" uit aan de buitenkant?

>> In dit geval, bij gecrypte bestanden, is brute force veel minder werkbaar.

Oké ... maar hoe wordt dan normaliter een ge-encrypt bestand gedecrypt? Dus stel ik encrypt een bestand met AES128 en gebruik als wachtwoord "appel". Een hacker krijgt mijn bestand te pakken en wil het gaan decrypten. Wat gaat hij dan met dat bestand doen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 08:40:26
Quote Anchor link
>> Een hacker krijgt mijn bestand te pakken en wil het gaan decrypten. Wat gaat hij dan met dat bestand doen?

Hij zal eerst proberen te achterhalen welk encryptiealgoritme je hebt gebruikt.

Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen en woorden uit woordenboeken uitprobeert. Daarom nooit een bestaand woord zoals "appel" gebruiken als wachtwoord.

Tot slot zal hij random strings uitproberen.

Als je er maar genoeg rekenkracht tegenaan gooit, is je wachtwoord altijd te achterhalen. Vraag is meer of de hacker die investering kan en wil betalen: waarschijnlijk is alleen al de stroomrekening van het rekencentrum hoger dan wat een gekraakt Ozzie-bestand opbrengt.

AES werkt overigens zo:

 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 14:26:28
Quote Anchor link
Dankjewel voor het interessante filmpje Ward! Dat geeft een beetje een idee inderdaad. Wel vrij complex allemaal, maar ik snap de achterliggende opzet/gedachte.

>> Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen en woorden uit woordenboeken uitprobeert. Daarom nooit een bestaand woord zoals "appel" gebruiken als wachtwoord.

Oké ... maar dit is dus gewoon bruteforcen toch? Hoe ik Willem begrijp is dat niet echt gebruikelijk om te bruteforcen op een ge-encrpyt bestand. Dus de vraag is ... hoe doen ze het dan? Via een wiskundig patroon? Dat lijkt me lastig, want dan zul je toch altijd de masterkey moeten hebben lijkt me.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 14:52:43
Quote Anchor link
Voorzover ik weet, wordt AES inderdaad meestal gekraakt met een word list aka password list zoals darkc0de.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 15:01:21
Quote Anchor link
Oke, dan is het dus een kwestie van een "veilig" password gebruiken. Heb jij trouwens een idee vanaf hoeveel tekens een password veilig (genoeg) is? Vroeger werd gezegd dat een password minimaal 8 tekens moet zijn, maar is dat nu nog steeds zo?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 15:24:52
Quote Anchor link
12 tot 20 tekens, maar daarover verschillen de meningen.

Probleem is dat mensen trucjes gaan uithalen om lange wachtwoorden te onthouden. Daardoor zijn ze niet langer willekeurig, waardoor de wachtwoordsterkte juist afneemt, of worden ze op een onveilige manier bewaard.

Afbeelding
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 15:54:46
Quote Anchor link
Ah oke ... maar met 20 tekens zit je in principe dus goed.

>> Probleem is dat mensen trucjes gaan uithalen om lange wachtwoorden te onthouden.

Wat voor trucjes bedoel je dan bijvoorbeeld?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 16:01:54
Quote Anchor link
Een truc is bijvoorbeeld een password vervangen door een pass phrase, zoals de openingszin van een gedicht of een zin uit het refrein van een populair nummer. Als je mensen verplicht hele lange wachtwoorden te gebruiken, werk je dat soort geheugensteuntjes in de hand.

Genereer zelf maar eens met PHP een aselecte string van 20 karakters en probeer die dan uit het hoofd te leren: bijna onmogelijk, zeker als je meerdere van die wachtwoorden moet onthouden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 16:48:40
Quote Anchor link
Ah ja ... dat klopt ... maar als je een zin zou aanpassen is er toch weinig aan de hand lijkt me?

wilhelmusvannassau

Dit zijn bijv. al 18 tekens. Zet er uitroeptekens tussen, gebruik hoofdletters en je bent al klaar toch? Lijkt me lastig te kraken ...

Wilhelmus!Van!Nassau
Gewijzigd op 18/09/2015 17:08:06 door Ozzie PHP
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/09/2015 17:38:04
Quote Anchor link
Ik zou als het om beveiliging gaat niet slechts op één paard inzetten.

Werk in lagen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 17:40:52
Quote Anchor link
Hoe zie je dat voor je wanneer het gaat om het encrypten van een bestand via een softwareprogramma?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 17:46:36
Quote Anchor link
>> Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen
>> en woorden uit woordenboeken uitprobeert.

> Oké ... maar dit is dus gewoon bruteforcen toch?

Nee, dat is een dictionary attack. Bij een brute force attack probeer je álle mogelijke combinaties van tekens waarmee je een wachtwoord kan maken.

> Zet er uitroeptekens tussen, gebruik hoofdletters en je bent al klaar toch?

Dat zijn standaard permutaties waar een hacker rekening mee zal houden. Je maakt het ze een stuk moeilijker als je spelfouten erin gaat verwerken. ;-) Dus iets als:

Wilhemels!Van!Napsau
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 17:52:53
Quote Anchor link
Ah zo ... dus bruteforce is letterlijk genereren van tekens, waar een dictionary attack een aanval met bestaande woorden is? Ik neem aan dat dergelijke aanvallen beide met software worden uitgevoerd en niet handmatig?

>> Dat zijn standaard permutaties waar een hacker rekening mee zal houden.

Denk je dat? Maar hoe moet ik dat voor me zien. Dan moet er dus eerst een hacker zijn die bij zichzelf denkt ... hé, Wilhelmus van Nassau dat zou wel eens als wachtwoord gebruikt kunnen worden. Gaat hij dan vervolgens zelf daar variaties op bedenken? Het lijkt me namelijk niet dat software zoiets kan doen, want dan zou die software precies moeten weten om welke woorden het gaat en waar de spaties staan ... lijkt me vrij custom eigenlijk :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/09/2015 17:57:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/09/2015 17:40:52:
Hoe zie je dat voor je wanneer het gaat om het encrypten van een bestand via een softwareprogramma?

Verloopt het decrypten ook via een programma? Wat op een PC staat? Die aan een ketting hangt? Of USB stick? Of kan iemand daarmee naar buiten lopen en thuis eens rustig bekijken wat er op de PC staat omdat deze beveiligd is met wachtwoord "hennie123" (met post-it aan de monitor).

Als de veiligheid van de PC ook in het geding is (onbeveiligd netwerk, geen firewall(s), virusscanner of anti-malware) dan kun je ook niet garanderen dat dat soort documenten niet in handen van derden vallen...

Zijn er ook gedragsregels voor omgang met dit soort documenten? Geregeld lees je in de media dat "gevoelige informatie" is gestolen omdat gebruikers het protocol niet volgen (de informatie was even vlug op een stick gezet).

Je "kluis" kan nog zo veilig zijn, maar als de data (tijdelijk) buiten de kluis ligt of de sleutels er langs liggen dan biedt de beveiliging geen beveiliging. Je moet ook kaders scheppen voor veilige omgang en veilig gebruik. Dat zijn ook beveiligingslagen. Simpelweg een hi-tech oplossing op 1 plek is verre van genoeg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 18:07:25
Quote Anchor link
@Thomas:

>> Verloopt het decrypten ook via een programma? Wat op een PC staat?

Ja, encrypten en dycrypten gaat via hetzelfde programma. Maar wat wil je daar mee zeggen eigenlijk?

Als ik een softwareprogramma gebruik om een bestand te beveiligen met een wachtwoord, wat kan ik volgens jou dan nog meer doen? Ik denk vrij weinig. Als het bestand gejat zou worden, dan heb ik toch echt vette pech vrees ik.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.