AES128 vs AES256

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 00:20:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Je hebt softwareprogramma's waarmee je belangrijke documenten kunt beveiligen middels encryptie. Vaak kun je dan zelf een algoritme kiezen. Nu vraag ik me af wat het eigenlijk uitmaakt of je dan voor AES128 of AES256 kiest. Op het moment dat iemand je wachtwoord gaat bruteforcen dan doet dat er eigenlijk toch helemaal niks toe?

Stel mijn wachtwoord is "appel". Dan zou je zowel het met AES128 als het met AES256 ge-encrypte bestand toch even snel kunnen kraken? Waar zit 'm die extra beveiliging dan eigenlijk in?
Gewijzigd op 18/09/2015 00:20:40 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:08:26
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 00:43:11
Quote Anchor link
Het gaat niet zozeer om brute force attacks, maar juist om alle attacks die géén brute force gebruiken.

In theorie is AES128 eenvoudiger te kraken dan AES256. De sleutel is kleiner, er worden minder encryptierondes gebruikt, etc. Dat zou het eenvoudiger kunnen maken om van een gecrypt wachtwoord de set met mogelijke inputs te beperken. Ook is de kans dat twee verschillende inputs dezelfde output geven (collision) veel kleiner.

Overigens heeft AES256 ook bij brute force attacks nog wel nut, want er is meer rekenwerk voor nodig om een wachtwoord te versleutelen, en dus zal de attack langer duren. We praten hier overigens over nog geen microseconde per wachtwoord, maar met de hoeveelheid data die je moet encrypten telt dat best lekker aan.
Gewijzigd op 18/09/2015 00:44:44 door Willem vp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Willem, thanks ... ik begrijp er alleen totaal niks van :-s

Stel ik gebruik als wachtwoord "appel", wordt "appel" dan als sleutel gebruikt? Dus stel we hebben een versleuteld bestand en ik laat daar het woord "appel" op los, krijg ik dan het origineel weer terug?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 01:23:18
Quote Anchor link
Oeps, ik zat even langs je heen te praten; had te snel gelezen en daardoor mijn antwoord gebaseerd op hashing van passwords. Maar het principe is vergelijkbaar.

Als je 'appel' als wachtwoord gebruikt, zal dat inderdaad worden gebruikt om het encryptie-mechanisme te initialiseren. Als je hetzelfde (oorspronkelijke) bestand nogmaals encrypt met een ander wachtwoord, zul je ook een andere gecrypte versie krijgen. Hoe AES precies werkt weet ik niet, maar het lijkt me aannemelijk dat de gebruikte key (128 dan wel 256 bits) een directe afgeleide is van het ingevoerde wachtwoord. Oftewel: je wachtwoord wordt vermangeld tot een nieuw 'wachtwoord' van 16 of 32 bytes waarmee het bestand gecrypt wordt.

AES is symmetrisch; dat betekent dat je hetzelfde wachtwoord ook weer moet gebruiken bij het decrypten. Op basis van het ingevoerde wachtwoord wordt het decryptie-mechanisme geïnitialiseerd en daardoor kan het gecrypte bestand worden teruggerekend naar het origineel. Voer je het verkeerde wachtwoord in dan zal het ook worden teruggerekend, maar lijkt het gedecrypte bestand in niets op wat het zou moeten zijn. ;-)
Gewijzigd op 18/09/2015 01:24:30 door Willem vp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 01:30:42
Quote Anchor link
>> Oeps, ik zat even langs je heen te praten;

Geen probleem :)

Maar dan kom ik weer even terug op mijn vraag ... wat is nu het verschil of ik een bestand met AES128 of AES256 encrypt, als ik in beide gevallen als wachtwoord "appel" gebruik. Hoe biedt AES256 dan meer beveiliging vraag ik me af? Dus stel een hacker komt het ge-encrpyte bestand tegen ... waarom is het AES256 bestand dan moeilijker te kraken?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 01:51:16
Quote Anchor link
> waarom is het AES256 bestand dan moeilijker te kraken?

Ten eerste omdat de key langer is, ten tweede omdat er meer encryptierondes plaatsvinden.

De data wordt opgedeeld in blokken. Op die blokken worden rekentruukjes losgelaten. Verschillende achter elkaar, en dat wordt dan een aantal keer herhaald. AES128 maakt gebruik van 10 rondes, en AES256 gebruikt er 14. Elke ronde bestaat uit truukjes als bijvoorbeeld het vervangen van een byte door een andere byte volgens een lookup table, het shiften/roteren van bits in een byte, en het omwisselen van bytes.

Door al deze truuks treedt divergentie van je output op. Oftewel: als je 1 bit in de input wijzigt, dan zal je output er heel anders uit komen te zien. Elke encryptieronde zal de output nog een beetje meer wijzigen. Bij AES256 is door de langere key en de extra rondes de divergentie dus groter dan bij AES128, en daardoor is het nóg moeilijker om patronen in de output te ontdekken.

Toevoeging op 18/09/2015 01:57:48:

Om nog even terug te komen op het brute forcen waar je het in je eerste post over had:

Brute force attacks zijn voornamelijk nuttig bij wachtwoorden, omdat je dat eenvoudig kunt automatiseren. Je neemt een aantal woorden, encrypt die, en vergelijkt ze met de gecrypte versie. Isse ziempel.

In dit geval, bij gecrypte bestanden, is brute force veel minder werkbaar. Je moet namelijk voor elk wachtwoord dat je wilt proberen het bestand volledig decrypten en daarna beoordelen of het resultaat iets is wat op een normaal bestand lijkt. Met een beetje pech is die laatste stap handwerk. Dat ben je snel zat. ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 02:31:21
Quote Anchor link
Ah oke, thanks ... als ik het dus eigenlijk goed begrijp ziet het AES256 bestand er "ingewikkelder" uit aan de buitenkant?

>> In dit geval, bij gecrypte bestanden, is brute force veel minder werkbaar.

Oké ... maar hoe wordt dan normaliter een ge-encrypt bestand gedecrypt? Dus stel ik encrypt een bestand met AES128 en gebruik als wachtwoord "appel". Een hacker krijgt mijn bestand te pakken en wil het gaan decrypten. Wat gaat hij dan met dat bestand doen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 08:40:26
Quote Anchor link
>> Een hacker krijgt mijn bestand te pakken en wil het gaan decrypten. Wat gaat hij dan met dat bestand doen?

Hij zal eerst proberen te achterhalen welk encryptiealgoritme je hebt gebruikt.

Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen en woorden uit woordenboeken uitprobeert. Daarom nooit een bestaand woord zoals "appel" gebruiken als wachtwoord.

Tot slot zal hij random strings uitproberen.

Als je er maar genoeg rekenkracht tegenaan gooit, is je wachtwoord altijd te achterhalen. Vraag is meer of de hacker die investering kan en wil betalen: waarschijnlijk is alleen al de stroomrekening van het rekencentrum hoger dan wat een gekraakt Ozzie-bestand opbrengt.

AES werkt overigens zo:

 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 14:26:28
Quote Anchor link
Dankjewel voor het interessante filmpje Ward! Dat geeft een beetje een idee inderdaad. Wel vrij complex allemaal, maar ik snap de achterliggende opzet/gedachte.

>> Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen en woorden uit woordenboeken uitprobeert. Daarom nooit een bestaand woord zoals "appel" gebruiken als wachtwoord.

Oké ... maar dit is dus gewoon bruteforcen toch? Hoe ik Willem begrijp is dat niet echt gebruikelijk om te bruteforcen op een ge-encrpyt bestand. Dus de vraag is ... hoe doen ze het dan? Via een wiskundig patroon? Dat lijkt me lastig, want dan zul je toch altijd de masterkey moeten hebben lijkt me.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 14:52:43
Quote Anchor link
Voorzover ik weet, wordt AES inderdaad meestal gekraakt met een word list aka password list zoals darkc0de.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 15:01:21
Quote Anchor link
Oke, dan is het dus een kwestie van een "veilig" password gebruiken. Heb jij trouwens een idee vanaf hoeveel tekens een password veilig (genoeg) is? Vroeger werd gezegd dat een password minimaal 8 tekens moet zijn, maar is dat nu nog steeds zo?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 15:24:52
Quote Anchor link
12 tot 20 tekens, maar daarover verschillen de meningen.

Probleem is dat mensen trucjes gaan uithalen om lange wachtwoorden te onthouden. Daardoor zijn ze niet langer willekeurig, waardoor de wachtwoordsterkte juist afneemt, of worden ze op een onveilige manier bewaard.

Afbeelding
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 15:54:46
Quote Anchor link
Ah oke ... maar met 20 tekens zit je in principe dus goed.

>> Probleem is dat mensen trucjes gaan uithalen om lange wachtwoorden te onthouden.

Wat voor trucjes bedoel je dan bijvoorbeeld?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 16:01:54
Quote Anchor link
Een truc is bijvoorbeeld een password vervangen door een pass phrase, zoals de openingszin van een gedicht of een zin uit het refrein van een populair nummer. Als je mensen verplicht hele lange wachtwoorden te gebruiken, werk je dat soort geheugensteuntjes in de hand.

Genereer zelf maar eens met PHP een aselecte string van 20 karakters en probeer die dan uit het hoofd te leren: bijna onmogelijk, zeker als je meerdere van die wachtwoorden moet onthouden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 16:48:40
Quote Anchor link
Ah ja ... dat klopt ... maar als je een zin zou aanpassen is er toch weinig aan de hand lijkt me?

wilhelmusvannassau

Dit zijn bijv. al 18 tekens. Zet er uitroeptekens tussen, gebruik hoofdletters en je bent al klaar toch? Lijkt me lastig te kraken ...

Wilhelmus!Van!Nassau
Gewijzigd op 18/09/2015 17:08:06 door Ozzie PHP
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/09/2015 17:38:04
Quote Anchor link
Ik zou als het om beveiliging gaat niet slechts op één paard inzetten.

Werk in lagen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 17:40:52
Quote Anchor link
Hoe zie je dat voor je wanneer het gaat om het encrypten van een bestand via een softwareprogramma?
 
Willem vp

Willem vp

18/09/2015 17:46:36
Quote Anchor link
>> Vervolgens kan hij een tool aan het werk zetten die veelgebruikte wachtwoorden, voornamen
>> en woorden uit woordenboeken uitprobeert.

> Oké ... maar dit is dus gewoon bruteforcen toch?

Nee, dat is een dictionary attack. Bij een brute force attack probeer je álle mogelijke combinaties van tekens waarmee je een wachtwoord kan maken.

> Zet er uitroeptekens tussen, gebruik hoofdletters en je bent al klaar toch?

Dat zijn standaard permutaties waar een hacker rekening mee zal houden. Je maakt het ze een stuk moeilijker als je spelfouten erin gaat verwerken. ;-) Dus iets als:

Wilhemels!Van!Napsau
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 17:52:53
Quote Anchor link
Ah zo ... dus bruteforce is letterlijk genereren van tekens, waar een dictionary attack een aanval met bestaande woorden is? Ik neem aan dat dergelijke aanvallen beide met software worden uitgevoerd en niet handmatig?

>> Dat zijn standaard permutaties waar een hacker rekening mee zal houden.

Denk je dat? Maar hoe moet ik dat voor me zien. Dan moet er dus eerst een hacker zijn die bij zichzelf denkt ... hé, Wilhelmus van Nassau dat zou wel eens als wachtwoord gebruikt kunnen worden. Gaat hij dan vervolgens zelf daar variaties op bedenken? Het lijkt me namelijk niet dat software zoiets kan doen, want dan zou die software precies moeten weten om welke woorden het gaat en waar de spaties staan ... lijkt me vrij custom eigenlijk :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/09/2015 17:57:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/09/2015 17:40:52:
Hoe zie je dat voor je wanneer het gaat om het encrypten van een bestand via een softwareprogramma?

Verloopt het decrypten ook via een programma? Wat op een PC staat? Die aan een ketting hangt? Of USB stick? Of kan iemand daarmee naar buiten lopen en thuis eens rustig bekijken wat er op de PC staat omdat deze beveiligd is met wachtwoord "hennie123" (met post-it aan de monitor).

Als de veiligheid van de PC ook in het geding is (onbeveiligd netwerk, geen firewall(s), virusscanner of anti-malware) dan kun je ook niet garanderen dat dat soort documenten niet in handen van derden vallen...

Zijn er ook gedragsregels voor omgang met dit soort documenten? Geregeld lees je in de media dat "gevoelige informatie" is gestolen omdat gebruikers het protocol niet volgen (de informatie was even vlug op een stick gezet).

Je "kluis" kan nog zo veilig zijn, maar als de data (tijdelijk) buiten de kluis ligt of de sleutels er langs liggen dan biedt de beveiliging geen beveiliging. Je moet ook kaders scheppen voor veilige omgang en veilig gebruik. Dat zijn ook beveiligingslagen. Simpelweg een hi-tech oplossing op 1 plek is verre van genoeg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 18:07:25
Quote Anchor link
@Thomas:

>> Verloopt het decrypten ook via een programma? Wat op een PC staat?

Ja, encrypten en dycrypten gaat via hetzelfde programma. Maar wat wil je daar mee zeggen eigenlijk?

Als ik een softwareprogramma gebruik om een bestand te beveiligen met een wachtwoord, wat kan ik volgens jou dan nog meer doen? Ik denk vrij weinig. Als het bestand gejat zou worden, dan heb ik toch echt vette pech vrees ik.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.