AES128 vs AES256

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Willem vp

Willem vp

18/09/2015 18:14:17
Quote Anchor link
> Wilhelmus van Nassau dat zou wel eens als wachtwoord gebruikt kunnen worden.
> Gaat hij dan vervolgens zelf daar variaties op bedenken?

Nee, niet op die manier, maar stel dat de dictionary "Wilhelmus van Nassau" bevat, dan kun je in je software eenvoudig alle combinaties van hoofd- en kleine letters aflopen, spaties vervangen door allerle rare tekens en standaard letteromwisselingen (3-E, 1-I, 1-l, 1-!, 2-@, etc) uitvoeren.

Het zal op die manier weliswaar langer duren dan wanneer je die truuks niet uithaalt, maar het gaat evengoed een paar ordes sneller dan bij een brute force attack.

De kunst is om een slimme dictionary samen te stellen. Ik heb ooit eens bij wijze van proef op mijn werk alle woorden uit alle Word-documenten in een lijst gezet en die gevoerd aan l0phtcrack. Er waren schandalig weinig collega's waar ik niet binnen drie minuten het wachtwoord van wist. ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:49:14
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 21:33:09
Quote Anchor link
>> Er waren schandalig weinig collega's waar ik niet binnen drie minuten het wachtwoord van wist.

Maar waren dat dan heel simpele en korte wachtwoorden?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/09/2015 22:27:33
Quote Anchor link
>> Maar waren dat dan heel simpele en korte wachtwoorden?

Nee, niet simpel of kort, maar veelvoorkomend. Het draait om de frequentie, waarschijnlijkheid en kansrekening.

Dat is nu juist de inschattingsfout van slimmeriken die denken slimme wachtwoorden te verzinnen: andere slimmeriken hebben die slimmigheid ook al bedacht.

Ik moest erg lachen om de post van Willem: onze sysadmin ging namelijk ook binnen een paar minuten plat op een update van de wordlist. Dat geeft te denken, maar fijn dat we niet alleen staan ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2015 22:53:29
Quote Anchor link
Hehe ... :)

Maar kun je/jullie eens voorbeelden geven dan van een wachtwoord van een collega wat zo snel te kraken was? Ik kan het me namelijk niet echt voorstellen ... en zeker als je in de IT werkt zou je denken dat er wel een beetje slimme wachtwoorden worden gekozen. Dus ehm eh ... voorbeelden zodat we even kunnen lachen? :)

P.S. zelf gebruik ik een wachtwoord van 50 tekens. Ja, ik hoor sommigen van jullie al denken ... oh jaaaa, wat dan? Nou, het zijn allemaal zessen, maar ik vertel uiteraard niet in welke volgorde ze staan!
 
Willem vp

Willem vp

19/09/2015 00:07:08
Quote Anchor link
> voorbeelden geven dan van een wachtwoord van een collega wat zo snel te kraken was?

Pff, da's 18 jaar geleden of zo... Veel wachtwoorden waren in ieder geval gebaseerd op projecten of producten van ons. Het hielp daarom ook wel dat ik de interne documenten had geharvest. ;-) Ik kan me in ieder geval nog wel herinneren dat iemand 'appelmoes' als wachtwoord had. Meer dan 8 letters, dus 'veilig' volgens de destijds geldende richtlijnen.

Saillant detail was dat ik toen werkte op een ontwikkelafdeling waar we ons ook bezighielden met... cryptografie. En dan op een dusdanig niveau dat de ramen waren afgeschermd met een speciale stralingswerende folie. De meeste van mijn collega's wisten dus absoluut wel waar ze mee bezig waren. Maar gemakzucht kun je niet voorkomen.

Overigens is het me gaandeweg wel gelukt om sterkere wachtwoorden in gebruik te krijgen. Ik ben nooit voorstander geweest van beleid om elke xx weken je wachtwoord verplicht te veranderen; daarmee werk je m.i. alleen maar in de hand dat mensen gemakkelijk te onthouden wachtwoorden gaan gebruiken. In plaats daarvan draaide ik regelmatig een passwordscanner. Zodra ik van iemand zijn wachtwoord had gekraakt, kreeg die persoon het vinkje 'verander wachtwoord bij volgende login'. Moet je kijken hoe snel ze het aanleren om sterke wachtwoorden te bedenken. ;-)

Een aantal jaren later kwam ik bij een (groot!) bedrijf te werken dat als beleid had dat je minimaal elke 8 weken je wachtwoord moest veranderen. En als je het eenmaal veranderd had, kon je het binnen twee weken niet nog eens veranderen. En de laatste 15 of 20 wachtwoorden die je had gebruikt, kon je niet nog eens gebruiken. Recalcitrant als ik ben veranderde ik mijn initiële wachtwoord 'Welkom01' naar 'Welkom02'. En 8 weken later naar 'Welkom03'. Enzovoort. Als ik dan eens een keer mijn wachtwoord zou vergeten, hoefde ik alleen maar in mijn agenda te kijken hoe lang ik er al werkte.

Op mijn huidige werkplek ben ik trouwens helemaal afgestapt van het gebruik van wachtwoorden; in plaats daarvan maak ik gebruik van SSH met private key authentication. Veel veiliger. Mits je tenminste een sterk wachtwoord op je keyfile hebt. (Tsja, helemáál zul je er niet vanaf komen, maar 1x per dag een sterk wachtwoord intikken is een stuk beter dan 180x per dag 'appel42moes'.) Ideaal: ik hoef alleen maar aan te klikken op welk systeem ik wil werken en ik ben al ingelogd. In HeidiSQL doe ik hetzelfde: ik verbind naar de database-server via een SSH-tunnel waarbij ik de authenticatie doe middels mijn private key. Niemand die meer over mijn schouder kan meekijken terwijl ik mijn wachtwoord intik. En niemand die daarna vanaf een andere pc onder mijn account kan inloggen. Het is eenmalig wat werk om het op te zetten, en daarna is het klik, klak, klaar. En aangezien ik nu zelfs de reclameslogan van Windows 3.1 begin te citeren denk ik dat het tijd wordt om naar bed te gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2015 01:46:43
Quote Anchor link
Haha, mooi verhaal Willem :-)

Maareh ...

>> En dan op een dusdanig niveau dat de ramen waren afgeschermd met een speciale stralingswerende folie.

Euuhhh ... waaatttuuhhh???
 
Dos Moonen

Dos Moonen

19/09/2015 14:46:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/09/2015 22:53:29:
Maar kun je/jullie eens voorbeelden geven dan van een wachtwoord van een collega wat zo snel te kraken was?


Ik heb iets leukers voor je: http://wpengine.com/unmasked/
 
Willem vp

Willem vp

19/09/2015 21:45:23
Quote Anchor link
> Euuhhh ... waaatttuuhhh???

Electronische apparaten zenden straling uit. Die straling kun je met de juiste apparatuur op soms wel tientallen meters opvangen en zo zou je zelfs kunnen reconstrueren wat er op een beeldscherm wordt getoond.

En het kan nog gekker, want er is zelfs software die aan de hand van een opgenomen telefoongesprek kan reconstrueren wat de persoon aan de andere kant van de lijn op zijn toetsenbord heeft ingetikt.

We hoefden nog net geen aluminium hoedjes te dragen tijdens het werk. ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2015 23:31:51
Quote Anchor link
>> We hoefden nog net geen aluminium hoedjes te dragen tijdens het werk. ;-)

Oeh ... dat scheelt dan weer :-)))
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.