AEX Index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 09:25:00
Quote Anchor link
Hallo,

Een klant wil de AEX Index op zijn site zetten, zoals hier een beetje:

http://www.bnr.nl/nieuws/financieel/AEX

Nu vroeg ik me dus af, hoe kom je in die database van de AEX? Is er misschien een API voor ofzo? Want ik zie wel meer sites die rechtstreeks de koersen van de AEX af halen.

En als het kan, kan het dan met PHP?

Alvast bedankt,

Jesse van der Sar
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:01:09
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/11/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Die data kan je inkopen, of jatten maar dat is niet echt netjes.
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Oke, op de website Think Rich (http://www.10406.08sc.thinkquest.nl), staat dat ze daar de koersen van de website Beurs.nl afgehaald hebben (http://www.10406.08sc.thinkquest.nl/index.php?p=ver_technisch).

Het zijn scholieren van 16 jaar, dus ik denk dat ze dat niet ingekocht hebben, maar ik kan ook niets op die website beurs.nl vinden...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/11/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Gezien het spel wat die jongens ontwikkeld hebben vermoed ik dat ze gewoon contact hebben opgenomen met beurs.nl die zo enthousiast werd van het idee dat ze een xml-feed hebben gekregen.
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 12:13:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt...

Ik ga ook maar is contact met ze opnemen....
 
- Ricardo -

- Ricardo -

22/11/2008 12:40:00
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Nee, das een gadget voor je iGoogle pagina.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 07:14:00
Quote Anchor link
*Bump*
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

24/11/2008 07:56:00
 
/home/joost

/home/joost

24/11/2008 10:11:00
Quote Anchor link
http://www.beursplaza.com/web_koersen.asp?grafiek=aex

Ik zou zeggen.... neem dat plaatje over wat daar staat (is een .php file), dan heb je een grafiek.... maar dan heb je niet die zoveel % omhoog enzo....

http://www.ta.nl/Chart/LoadChartNew.cgi?Output=gif&X=728&Y=350&Chart=L&COTN=16zAAEX&Type=1min

mvg Joost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 13:52:00
Quote Anchor link
@Ceasar: dat zijn niet de koersen.

Dat is een gids met websites over de beurs.

@Eamonn: bedankt, had dat ook al gezien, maar ik moet het echt als tekst hebben, dus bijvoorbeeld een XML bestand.
 
Winston Smith

Winston Smith

24/11/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Deze vraag is al eens eerder behandeld hier. De data die jij wil kan je ophalen bij http://www.euronext.nl, maar daarin zit wel een vertraging van 15 minuten. Voor de echte beurshandelaar zijn die data dus onbruikbaar. Je kan de actuele data (dus zonder vertraging) inderdaad kopen, zoals Arjan al aangaf.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb op EuroNext wel gezien dat je de koersen als Xls of Txt bestand kan downloaden, maar ik wil het gebruiken op mijn website, en het is teveel werk om steeds te downloaden, uploaden etc.

PS: Kan je de link van dat topic geven?
 
Simon Blok

Simon Blok

24/11/2008 14:50:00
Quote Anchor link
JesseSar schreef op 24.11.2008 14:36:
Oke, ik heb op EuroNext wel gezien dat je de koersen als Xls of Txt bestand kan downloaden, maar ik wil het gebruiken op mijn website, en het is teveel werk om steeds te downloaden, uploaden etc.

PS: Kan je de link van dat topic geven?

Teveel werk? Dat ga je hoop ik toch niet zelf doen? Laat dat PHP maar lekker voor je doen.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 14:51:00
Quote Anchor link
ok, maar hoe kom ik achter de link van het bestand? Het is alleen een download knop.

Edit: Oke, het is me gelukt, ben achter de url gekomen, en ik heb nu dit:

http://jessevandersar.nl/koers.php

hier kan ik wel mee verder, allemaal heel erg bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ik ben weg
 
Winston Smith

Winston Smith

24/11/2008 20:24:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=39806&cat=2 en http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=36840&cat=2 zijn twee topics die ik hierover terug kan vinden. Misschien heb je er wat aan?
 
Marco V

Marco V

01/02/2012 18:05:13
Quote Anchor link
Inmiddels is de euronext site gereorganiseerd :-(
De (15 min vertraagde) data is voor zover ik nu heb rondgesnuffeld niet meer publiek beschikbaar als (csv) download. Wellicht, zo lijkt het althans, komt dit weer beschikbaar via deze pagina: https://europeanequities.nyx.com/nl/equities-directory
maar vooralsnog verschijnt er niets, behalve: "This data item is currently unavailable. Please try again later."

Heeft iemand toevallig een alternatief waar ik dit kan vinden/ophalen?
Ik ben dus niet zo zeer op zoek naar real-time, want dat is betaalde service, maar een beetje actueel is voor mij prima.
Gewijzigd op 01/02/2012 18:41:48 door Marco V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.