AEX Index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 09:25:00
Quote Anchor link
Hallo,

Een klant wil de AEX Index op zijn site zetten, zoals hier een beetje:

http://www.bnr.nl/nieuws/financieel/AEX

Nu vroeg ik me dus af, hoe kom je in die database van de AEX? Is er misschien een API voor ofzo? Want ik zie wel meer sites die rechtstreeks de koersen van de AEX af halen.

En als het kan, kan het dan met PHP?

Alvast bedankt,

Jesse van der Sar
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:55:23
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/11/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Die data kan je inkopen, of jatten maar dat is niet echt netjes.
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Oke, op de website Think Rich (http://www.10406.08sc.thinkquest.nl), staat dat ze daar de koersen van de website Beurs.nl afgehaald hebben (http://www.10406.08sc.thinkquest.nl/index.php?p=ver_technisch).

Het zijn scholieren van 16 jaar, dus ik denk dat ze dat niet ingekocht hebben, maar ik kan ook niets op die website beurs.nl vinden...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/11/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Gezien het spel wat die jongens ontwikkeld hebben vermoed ik dat ze gewoon contact hebben opgenomen met beurs.nl die zo enthousiast werd van het idee dat ze een xml-feed hebben gekregen.
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 12:13:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt...

Ik ga ook maar is contact met ze opnemen....
 
- Ricardo -

- Ricardo -

22/11/2008 12:40:00
 
Ik ben weg

ik ben weg

22/11/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Nee, das een gadget voor je iGoogle pagina.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 07:14:00
Quote Anchor link
*Bump*
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

24/11/2008 07:56:00
 
/home/joost

/home/joost

24/11/2008 10:11:00
Quote Anchor link
http://www.beursplaza.com/web_koersen.asp?grafiek=aex

Ik zou zeggen.... neem dat plaatje over wat daar staat (is een .php file), dan heb je een grafiek.... maar dan heb je niet die zoveel % omhoog enzo....

http://www.ta.nl/Chart/LoadChartNew.cgi?Output=gif&X=728&Y=350&Chart=L&COTN=16zAAEX&Type=1min

mvg Joost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 13:52:00
Quote Anchor link
@Ceasar: dat zijn niet de koersen.

Dat is een gids met websites over de beurs.

@Eamonn: bedankt, had dat ook al gezien, maar ik moet het echt als tekst hebben, dus bijvoorbeeld een XML bestand.
 
Winston Smith

Winston Smith

24/11/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Deze vraag is al eens eerder behandeld hier. De data die jij wil kan je ophalen bij http://www.euronext.nl, maar daarin zit wel een vertraging van 15 minuten. Voor de echte beurshandelaar zijn die data dus onbruikbaar. Je kan de actuele data (dus zonder vertraging) inderdaad kopen, zoals Arjan al aangaf.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb op EuroNext wel gezien dat je de koersen als Xls of Txt bestand kan downloaden, maar ik wil het gebruiken op mijn website, en het is teveel werk om steeds te downloaden, uploaden etc.

PS: Kan je de link van dat topic geven?
 
Simon Blok

Simon Blok

24/11/2008 14:50:00
Quote Anchor link
JesseSar schreef op 24.11.2008 14:36:
Oke, ik heb op EuroNext wel gezien dat je de koersen als Xls of Txt bestand kan downloaden, maar ik wil het gebruiken op mijn website, en het is teveel werk om steeds te downloaden, uploaden etc.

PS: Kan je de link van dat topic geven?

Teveel werk? Dat ga je hoop ik toch niet zelf doen? Laat dat PHP maar lekker voor je doen.
 
Ik ben weg

ik ben weg

24/11/2008 14:51:00
Quote Anchor link
ok, maar hoe kom ik achter de link van het bestand? Het is alleen een download knop.

Edit: Oke, het is me gelukt, ben achter de url gekomen, en ik heb nu dit:

http://jessevandersar.nl/koers.php

hier kan ik wel mee verder, allemaal heel erg bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ik ben weg
 
Winston Smith

Winston Smith

24/11/2008 20:24:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=39806&cat=2 en http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=36840&cat=2 zijn twee topics die ik hierover terug kan vinden. Misschien heb je er wat aan?
 
Marco V

Marco V

01/02/2012 18:05:13
Quote Anchor link
Inmiddels is de euronext site gereorganiseerd :-(
De (15 min vertraagde) data is voor zover ik nu heb rondgesnuffeld niet meer publiek beschikbaar als (csv) download. Wellicht, zo lijkt het althans, komt dit weer beschikbaar via deze pagina: https://europeanequities.nyx.com/nl/equities-directory
maar vooralsnog verschijnt er niets, behalve: "This data item is currently unavailable. Please try again later."

Heeft iemand toevallig een alternatief waar ik dit kan vinden/ophalen?
Ik ben dus niet zo zeer op zoek naar real-time, want dat is betaalde service, maar een beetje actueel is voor mij prima.
Gewijzigd op 01/02/2012 18:41:48 door Marco V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.