Afbeelding sorteren op "Gewijzigd op"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

07/09/2006 22:15:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem (zo als iedereen:P), het betreft een (foto) album.

Me vraag is:
Hoe kan ik afbeeldingen sorteren op Gewijzigd op...
Wat bijvoorbeeld ook gewoon mogelijk is in Explore met windows.

Het resulaat moet dus zijn dat de nieuwste afbeeldingen als eerst worden 'gedisplayd'.

Ps. ik gebruik nu de functie sort($a_img); en
reset ($a_img); (maar daar schiet ik niks mee op).

Alvast bedankt!
Melroy van den Berg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melroy van den Berg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:54:07
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/09/2006 22:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

// Change to the name of the file
$last_modified = filemtime("thisfile.php");

// Display the results
// eg. Last modified Monday, 27th October, 2003 @ 02:59pm

print "Last modified " . date("l, dS F, Y @ h:ia", $last_modified);

?>


Hiermee kan je de "Last modified" (laatst gewijzigd) datum op halen. Daar zal je een eind mee moeten kunnen komen ;)

Edit:
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Tim Groot

Tim Groot

07/09/2006 23:22:00
Quote Anchor link
Als je in de database elke keer bij wijzegingen de datum en tijd aanpast. dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query("UPDATE...SET date =NOW()");
?>


Dan kun je gewone een query bakken als je de database aanroept met ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query("SELECT *#tabel# ORDER BY date");
?>


Dit is dus een andere mogelijkheid ;)
succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

08/09/2006 13:09:00
Quote Anchor link
@Robert
Bedank! Daarmee kom ik veel...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
 while($imgfile = readdir($dimg))
 {

 if( (substr($imgfile,-3)=="gif") || (substr($imgfile,-3)=="jpg")  || (substr($imgfile,-3)=="JPG") || (substr($imgfile,-3)=="GIF")  )
 {

   $last_modified= filemtime($imgdir."/".$imgfile);

   //$a_img[count($a_img)] = $imgfile;
   $a_img[count($a_img)]= date("d-m-Y, G:i", $last_modified);
sort($a_img);
reset ($a_img);
 }

echo date("d-m-Y, G:i", $last_modified)."<BR>";
}

?>


Alleen gaat er toch nog iets fout.
Als ik dit gebruik:

$a_img[count($a_img)] = $imgfile;

en dan:

sort($a_img);
reset ($a_img);

Gaat het goed, maar niet date("d-m-Y, G:i", $last_modified);

*De echo van 'date("d-m-Y, G:i", $last_modified)':
22-07-2006, 13:37 (bijvoorbeeld)

*De echo van '$imgfile':
10.jpg (bijvoorbeeld)

Maar ik weet niet hoe '$a_img[count($a_img)]' het moet inlezen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.