Afbeelding uploaden !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

23/02/2011 20:22:15
Quote Anchor link
ik heb een upload systeem om Afbeeldingen voor een profiel te kunnen opslaan. dat gaat helemaal goed. wat ik nu wil hebben is als de bestand wordt upgeload, dat de bestand naam wordt veranderd. bijvoorbeeld

User 1 upload bestand dan veranderd ik.jpg naar HHS000001.jpg
User 2 upload bestand dan veranderd ik2.jpg naar HHS000002.jpg

en zo maar bij tellen. hier onder staat de script die ik gebruik voor het uploaden.


Quote:
//avatar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

if (isset($_POST['kkupload'])) {


        $filename = $_FILES['foto']['name'];
        $extensie = substr($filename, -3);

        $map = "images/leden/";
        $file = $_FILES['foto'];
                
        $breedte = $_FILES['foto'];
        $max_bytes = 2000000;
        

        if(strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png")
        {

            echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
        }


        elseif($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) { echo("Het bestand is groter dan ".$max_bytes." bytes!"); }

        else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;
        
        $picName = $_FILES['foto']['name'];
        $nr = rand(11111,99999999999);
        if(file_exists($_FILES['foto']['name']))
        {

            $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            if(file_exists($picName))
            {

                $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            }        
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $map.$picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");
        
        require_once 'includes/image.php';
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map.'250'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map.'65'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map.'85'.$picName);
        
        mysql_query("UPDATE `leden` SET `img`='".$picName."' WHERE `gebruikersnaam`='".$_SESSION['uName']."'");
        echo "Avatar is succesvol geupload!";
        }
        
}

?>



Quote:

// images.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
class Image {
    
    // The image source
    private $imageSource;
    
    /**
     * Image::__construct()
     *
     * @param mixed $imageSource
     * @return
     */

    public function __construct($imageSource) {
        
        $this->imageSource = $imageSource;
        
    }

    
    /**
     * Image::resizeAndSave()
     *
     * @param mixed $maxWidth
     * @param mixed $maxHeight
     * @return
     */

    public function resizeAndSave($maxWidth, $maxHeight, $destination) {
        
        // Fetch width and height from image
        list($width, $height) = getimagesize($this->imageSource);
        
        // Fetch image extention
        $imageExtention = explode('.', $this->imageSource);
        $imageExtention = strtolower(end($imageExtention));
        
        // Check width and heigt
        if ($width <= $maxWidth && $height <= $maxHeight) {
            
            // Copy image and done..
            copy($this->imageSource, $destination);
        
            return true;
            
        }

        
        // Max width exceeded?
        if ($width > $maxWidth) {
            
            $widthRatio = ($width - $maxWidth) / $width;
            
            $newWidth = $maxWidth;
            $newHeight = $height - ($height * $widthRatio);
            
        }

        
        // Max height exceeded?
        if ($newHeight > $maxHeight) {
            
            $heightRatio = ($newHeight - $maxHeight) / $newHeight;
            
            $newHeight = $maxHeight;
            $newWidth = $newWidth - ($newWidth * $heightRatio);
            
        }

                
        // Create new image
        $imageDestination = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
        
        // Check extention        
        if ($imageExtention == 'jpg' || $imageExtention == 'jpeg') {
            
            // Create new JPG image
            $newImage = imagecreatefromjpeg($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagejpeg($imageDestination, $destination, 100);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'gif') {
            
            // Create new GIF image
            $newImage = imagecreatefromgif($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagegif($imageDestination, $destination);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'png') {
            
            // Create new PNG iamge
            $newImage = imagecreatefrompng($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagepng($imageDestination, $destination, 9);
            
        }
        
    }
    
}[
/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:26:14
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:39:41
Quote Anchor link
Ik zou het veranderen in avatar-@userid@

@userid@ word vervangen voor het gebruikers id
 
Roel -

Roel -

23/02/2011 22:12:13
Quote Anchor link
Gelukkig is dit een veilig systeem. Probeer maar eens test.php.jpg te uploaden! :-)
 
Mar cel

Mar cel

23/02/2011 22:36:54
Quote Anchor link
@Roel: dan is er nog niets aan de hand, want de afbeelding is nog steeds een .jpg, dat er .php inzit maakt niets uit. Het wordt een ander verhaal wanneer de afbeelding blaat.jpg.php zou heten, maar dat kan in dit geval niet.
 
Michael -

Michael -

23/02/2011 23:16:47
Quote Anchor link
Toch kun je beter op MIME controleren dan op het geen wat achter de punt staat.
Maar dit is allemaal offtopic, graag reacties op de vraag van de ts.
 
Johan Dam

Johan Dam

24/02/2011 09:36:32
Quote Anchor link
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

28/02/2011 20:07:44
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/02/2011 09:36:32:
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?

ik begrijp het niet helemaal :(

Kan je mis wat duidelijker zijn ? THNXXX @!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.