afkeur wel/niet weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »
Rolllluf

rolllluf

26/04/2007 11:24:00
Quote Anchor link
Ik wil met dit stukje script hetvolgende bereiken. het moet zo zijn dat bij een bepaalde oplossing een afkeur reactie wordt weergegeven.

Ik heb er een plaatje bij
www.violanzzj.nl/tbp/afkeur.jpg

Hier zien jullie 2 regels in het donker met afkeur1 en hg2. Dit zijn 2 aparte afkeur redenen.Het moet dus eigenlijk zo staan
#1 -> afkeur 1
#2 -> hg2
#3 -> afkeur = 0 (want deze is niet afgekeurd).

De goede afkeur rede moet onder de goede oplossing komt. Ik heb nu 2 keer rede van afkeur gegeven en ze worden beiden bij alle 3 mijn oplossingen weergegeven, terwijl hij in princiepe alleen bij #1 en bij #2 een afkeur rede moet geven.

Hoop dat ik zo jullie voldoende info heb gegeven!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$afkeur
= mysql_query ("
SELECT smt_oplossing.afkeur AS a, id_afk, smt_afkeur.afkeur AS afk, nr, prob_id
FROM smt_afkeur, smt_oplossing
WHERE smt_oplossing.prob_id = smt_afkeur.nr"
)or die(mysql_error());

while ($af = mysql_fetch_array($afkeur))
 {

  $a = $af['a'];
  $afk = $af['afk'];
  $prob_id = $af['prob_id'];
  $nr = $af['nr'];

           if ($a == '1')
              {

                 echo"<tr><td><h2>$afk $prob_id</h2></td></tr>";
                 }

                 else
                 {
                 echo"<tr><td><h2>afkeur = 0</h2></td></tr>";
                 }
              }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:25:06
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/04/2007 12:17:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je datamodel eruit, want uit je query kan ik dat niet helemaal opmaken.

Het zal waarschijnlijk liggen aan de manier waarop je de gegevens ophaalt en vervolgens weergeeft.
 
Rolllluf

rolllluf

26/04/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Hieronder heb ik met btje knippen en plakken mijn structuur aangegeven.

stm_afkeur.nr moet hetzelfde zijn als smt_oplossing.prob.id, want die is uniek dus is het smt_afkeur.nr ook uniek als het goed is.

smt_oplossing.id komt overeen met smt_probleem.id .


-- Tabel structuur voor tabel `smt_afkeur`

`nr` int(11) NOT NULL,
`afkeur` text NOT NULL,
`id_afk` int(11) NOT NULL auto_increment,
`afk` int(2) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (`id_afk`)
)


-- Tabel structuur voor tabel `smt_oplossing`
--

`id` int(10) NOT NULL,
`prob_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`oplossing` text NOT NULL,
`afkeur` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`prob_id`)



-- Tabel structuur voor tabel `smt_probleem`
--


`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`machine` varchar(32) NOT NULL,
`onderwerp` varchar(50) NOT NULL,
`opgelost` int(1) NOT NULL,
`probleem` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
)
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

26/04/2007 13:13:00
Quote Anchor link
henk schreef op 26.04.2007 12:07:
wel!


Graag inhoud geven aan je bericht, niet zomaar een bericht plaatsen.

rolllluf schreef op 26.04.2007 12:10:
henk schreef op 26.04.2007 12:07:
wel!


wtf heb ik nu aan dat antwoord


Je kan ook anders reageren maar het is verstandiger om daar niet op te reageren gezien het geen toegevoegde waarde heeft tot deze Topic.

Beide oorspronkelijke berichten zijn bij deze verwijderd!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/04/2007 13:15:00
Quote Anchor link
`prob_id` int(11) NOT NULL auto_increment

Dit gaat natuurlijk hardstikke fout. Het lijkt me dat prob_id een foreign key is op de smt_probleem tabel en dus verwijst naar het id uit die tabel. Dan kun je dus nooit een auto_increment op die kolom hebben!

Verder heb je in je tabel smt_oplossing een kolom afkeur staan waarin je, neem ik aan, het id_afk uit de smt_afkeur tabel opslaat? Maar hoezo heb je dan ook nog een kolom nr in die tabel die naar prob_id verwijst?

Ik denk dat je eerst nog even goed moet kijken naar je datamodel en eerst eens verder moet gaan normaliseren.
 
Rolllluf

rolllluf

27/04/2007 09:48:00
Quote Anchor link
@blanche
-----------------
Dit gaat natuurlijk hardstikke fout. Het lijkt me dat prob_id een foreign key is op de smt_probleem tabel en dus verwijst naar het id uit die tabel. Dan kun je dus nooit een auto_increment op die kolom hebben!
------------------
Dit kan geen foreign key zijn, want een probleem kan vaker worden afgewezen. (stukje verder op staat verdere uitleg)


Verder heb je in je tabel smt_oplossing een kolom afkeur staan waarin je, neem ik aan, het id_afk uit de smt_afkeur tabel opslaat? Maar hoezo heb je dan ook nog een kolom nr in die tabel die naar prob_id verwijst?
------------------
de kolom afkeur gebruik ik om aan te geven of een probleem is afgewezen of niet. Daar zit dan een unieke id_afk aan vast die ik wil koppelen aan "nr" in de kolom smt_afkeur, en die dan vervolgens op het scherm weergeven. De kolom id_afk in smt_afkeur is gewoon om elke afkeur een eigen unieke ID mee te geven, maar eigenlijk is deze overbodig.




nog een extra uitleg ...

smt staat voor de afdeling waavoor het gebruikt wordt. Dus ik heb deze zelfde tabellen nog een keer voor de afdeling test en voor de afdeling meganisch.

verder denk ik dat het voor zich wijst maar toch nog een kleine uitleg.

smt_probleem bevat in totaal 6 kolommen, waarvan onder andere "id" en "probleem". In "id" word een unieke waarde gegeven, die refereerd naar het "probleem". Dit lijkt me nog logisch

smt_oplossing bevat ook ongeveer 6 kolommen. er zijn er maar 3 voor ons van belang namelijk; "prob_id" / "id" / "oplossing".
"prob_id" is weer de unieke waarde die refereerd naar de oplossing. "id" refereert naar het "id" van de tabel smt_probleem. Het "id" kan vaker voorkomen, omdat bij een afwijzing opnieuw een "oplossing" moet worden ingevoerd.

smt_afkeur bevat ook ongeveer 6 kolommen. ik heb er 2 uitgeligt. "id_afk" en "nr". "id_afk" is weer de unieke waarde en "nr" zou moeten refereren naar "prob_id" uit de tabeln smt_oplossing. zo krijg je altijd 1 waarde uit je tabel als het goed is...

Wat wij nu hebben in onze query is de output van de afkeur die bij een bepaald "id" horen uit de tabel smt_oplossing. Dan zitten we op de helft volgens mij, want als we nu nog kunnen aangeven dat hij ook nog moet kijken naar wel "prob_id" het is dan zijn we eruit volgens mij...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
$query
= "
SELECT smt_oplossing.afkeur AS a, id_afk, smt_afkeur.afkeur AS afk, nr, prob_id
FROM smt_afkeur, smt_oplossing
WHERE smt_oplossing.prob_id = smt_afkeur.nr"
;

$sql = mysql_query("$query");
while ($fill = mysql_fetch_array($sql))
        {

        $a = $fill['a'];
        $afkeuring = $fill['afk'];
        $probleem_id = $fill['prob_id'];
        $nummer = $fill['nr'];

        if ($a == 1)
                {

                echo $afkeuring.$probleem_id."<BR><BR>";
                }

        else
                {
                echo "afkeuring = 0 <BR><BR>";
                }
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rolllluf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.