Aftellen met stappen van 5 lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

10/06/2014 15:49:09
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik wil een vriend van mij graag uitleggen hoe die van 500 naar 0 kan aftellen maar het lukt niet helemaal.

Het resultaat moet dus worden:

500
495
490

Ik heb dit als code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  for ($getal = 500; $getal >= 0; $getal--)
  {

  
  echo $getal - 5 .'<br/>';
  
  }

?>


Helaas loopt alles vast als ik die - 5 erbij zet, ook als ik ipv $getal-- $getal - 5 doe loopt die vast. Stappen met 1 is geen probleem.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:22:11
 
Erwin Zenden

Erwin Zenden

10/06/2014 15:53:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  for ($getal = 50; $getal >= 0; $getal = $getal- 5)
  {

  
  echo $getal.'<br/>';
  
  }

?>
 
Furio Scripting

Furio Scripting

10/06/2014 16:00:12
Quote Anchor link
Thanks!
 
Peter K

Peter K

10/06/2014 16:10:26
Quote Anchor link
Nog een mogelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$i
= 500;
while ($i > 0)
{

    echo $i."<br \>";
    $i = $i-5;
}


?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/06/2014 16:53:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  for ($getal = 50; $getal >= 0; $getal -= 5)
  {

  
  echo $getal.'<br/>';
  
  }

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/06/2014 18:17:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$getal
= 500;

while($getal)
  echo ($getal-=5).'<br>';
  
?>
 
Wouter J

Wouter J

10/06/2014 19:14:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= 500;
while ($getal -= 5 && print $getal);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array_map('print_r', array_filter(range(500, 0), function ($i) { return !($i % 5); }));
?>
Gewijzigd op 10/06/2014 19:17:38 door Wouter J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/06/2014 22:24:17
Quote Anchor link
Top Wouter :-)

De tweede is wel heel ver gezocht hoor hahaha
 
Wouter J

Wouter J

10/06/2014 23:14:02
Quote Anchor link
Hehe :)

Ik kom er trouwens net achter dat die 2e veel makkelijker kan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array_map('print_r', range(500, 0, 5));
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.