Age verification

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronny -

Ronny -

21/01/2013 00:43:08
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben momenteel bezig met een scriptje voor een leeftijds controle.
Hij werkt in principe prima, echter is er 1 probleem.

Als ik niets verander aan de dag, maand en jaar werkt het ook gewoon.
Ik gebruik de volgende php en html code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
    $month = $_POST['month'];
    $day = $_POST['day'];
    $year = $_POST['year'];
    
    $birthday = mktime(0,0,0,$month,$day,$year);
    $difference = time() - $birthday;
    $age = floor($difference - 662256000);
    
    if($age >= 18) {
        // voer uit
    } else {
        // voer niet uit
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form action="" method="POST">
            <select name="day">
                <option>Dag</option>
                <option>01</option>
                </select>


                <select name="month">
                <option>Maand</option>
                <option value="01">Jan</option>
                </select>


HTML is natuurlijk niet compleet maar jullie snappend het idee.
Als de waarden dus op 'Dag', 'Maand' en 'Jaar' blijven staan kan ik gewoon verder.
Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:41:33
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

21/01/2013 00:51:51
Quote Anchor link
Gebruik

If($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST"){
//code
}
 
Ronny -

Ronny -

21/01/2013 01:09:15
Quote Anchor link
Ik dacht dat het probleem hiermee opgelost zou zijn.
Gisteren leek dit het geval, maar na enkele aanpassingen in mijn script is dit toch niet zo.

Nogmaals als er niks word ingevuld is het gewoon mogelijk om door te gaan.
Ik maak nu gebruik van het volgende script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    $month = $_POST['month'];
    $day = $_POST['day'];
    $year = $_POST['year'];
    
    $birthday = mktime(0,0,0,$month,$day,$year);
    $age = mktime(23, 59, 59, date('n'), date('j'), date('Y')-18) - $birthday;
    
    if($age >= 18) {
        //voer uit
    } else {
        //voer niet uit
    }
}

?>


Iemand enig idee waar het lek zit?
Gewijzigd op 21/01/2013 12:38:13 door Ronny -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.