Agenda functie: rekenen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

04/07/2005 13:25:00
Quote Anchor link
Dag allemaal,

Ben bezig met een agenda functie in PHP.
Je moet kunnen aangeven welke tijd je wil, dus van 16-7 tot 3-8.
In de database moet dus geschreven worden 16-7, 17-7, etc. tot 31-7 en dan 1-8...

Idee:
($date1 is de dag, dus bijv. 16)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if($date1 > $date2){
en dan
$1 = $date1;
$2 = $date1+1;
$2 = $date1+2;
...

// maar dit moet tót een maximum van $1=31.

}

if($date1 < $date2){

// van elkaar aftrekken en zo alles invoeren.

}

?>


Heeft iemand idee voor hulp?
Dank!

Groetjes, Niels
Gewijzigd op 04/07/2005 13:55:00 door Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:59:46
 
Niels

Niels

05/07/2005 11:25:00
Quote Anchor link
Een andere manier om dit netjes af te handelen kan zijn door microtime().
Deze geeft het aantal seconden sinds 1970. Op die manier kun je de dag opslaan, en op de site uitrekenen welke dag het precies is.

Heeft iemand hier misschien ervaring mee?
Gewijzigd op 05/07/2005 11:33:00 door Niels
 
Niels

Niels

06/07/2005 12:22:00
Quote Anchor link
niemand?
 
Steff   an

Steff an

06/07/2005 12:35:00
Quote Anchor link
Volgens mij kun je hier wel wat mee klik.
 
Niels

Niels

06/07/2005 12:43:00
Quote Anchor link
Ja, heb dat gezien,
is lastig te begrijpen.

Wat ik wil is een datum, bijv. 17-7-2005 omzetten in een getal, bijv. 313848402, deze naar db schrijven.
Daarna wil ik het getal weer terughalen, 313848402, en met een functie terugschrijven naar 17-7-2005.

De functie weet dan zelf hoeveel dagen er in een maand zitten, 30 of 31, of het schikkeljaar is of niet, etc.

Groet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.