Agenda items weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
Ad Fundum

Ad Fundum

05/09/2021 20:37:06
Quote Anchor link
Ik wil graag een agenda view bouwen. Mijn idee is om een weekoverzicht (ma t/m zo) te maken waarop elke dag afspraken staan. De afspraken worden grafisch weergegeven, met een div waar je op kunt klikken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----+----+----+----+----+----+----+
| ma | di | wo | do | vr | za | zo |
+----+----+----+----+----+----+----+
| [] | [] |    |    | [] | [] |    |
|    | [] | [] |    | [] |    |    |
|    | [] |    | [] |    | [] |    |
+----+----+----+----+----+----+----+

Wat het lastig maakt is dat op eenzelfde dag afspraken kunnen overlappen. Daarvoor dacht ik heel handig een CSS grid layout te kunnen gebruiken. Het raster heeft dan in de Y-as de minuten met grid-template-rows, en de kolommen nemen dan autmatisch weinig plaats in doordat CSS ze automatisch in de kolommen plaatst waar nog ruimte is met grid-auto-flow.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <style>
    .agenda {
      width: 16em;
      height: 350px;
      background-color: whitesmoke;
      border: 1px solid lightgrey;
      display: inline-grid;
      grid-template-rows: repeat(calc(24 * 60), 1fr);
      grid-auto-flow: dense;
    }
    .afspraak {border: 1px solid grey;}
    #afspraak-1 {grid-row: calc(calc(60 * 10) + 30)
                         / calc(calc(60 * 12) + 10);}
    #afspraak-2 {grid-row: calc(calc(60 * 11) + 15)
                         / calc(calc(60 * 11) + 30);}
    #afspraak-3 {grid-row: calc(calc(60 * 15) + 15)
                         / calc(calc(60 * 20) + 30);}
    </style>
  </head>
  <body>
    <div class="agenda">
      <div class="afspraak" id="afspraak-1">a</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-2">t</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-3">j</div>
    </div>
  </body>
</html>

Alleen, het algoritme achter dense houdt de afspraken 1 kolom breed, ook al is er meer plaats als afspraken niet (zo veel) overlappen, bijvoorbeeld bij #afspraak-3.
Als ik dit vergelijk met Outlook, dan doet Outlook dat een stuk slimmer.
Ik heb zitten Googelen naar een algoritme voor het gedrag van Outlook, met steekwoorden als "greedy", maar ik kan niets vinden dat lijkt op hoe Outlook het doet.

De agendatabel is heel simpel, met tijdstempels 'van' en 'tot', een kolom 'id' en een kolom 'onderwerp'.
Hoe reken je zo iets uit in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:34:27
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/09/2021 09:53:23
Quote Anchor link
Ik heb geen Outlook, maar ik vermoed dat je wenst wat (bijvoorbeeld) de Thunderbird kalender ook doet: afspraak 3 had nu de volle breedte moeten pakken (daar waar 1+2 beide de helft krijgen omdat ze deels hetzelfde tijdvak beslaan)?

Geen idee hoe (of) je dit met puur CSS op kunt lossen. Wat je met PHP kun doen is natuurlijk door alle afspraken heen lopen (van+tot tijden chronologisch), en zelf "slots" gaan bepalen. Als een afspraak begint kijk je welk "slot" (laagste nummer) vrij is, en daarin plaats je die afspraak. Als de afspraak eindigt maak je het slot weer leeg (zodat het voor een volgende afspraak hergebruikt kan worden. Op het eind weet je zo hoeveel slots je over de dag heen maximaal nodig hebt (dit met name voor de CSS / breedte berekening). Per afspraak kun je dan weer uit gaan rekenen welk deel van de kolombreedte je nodig hebt (bij 1 slot de volle breedte = 100%, bij 2 de helft = 50%, bij 3 slots 33.333%, enz). Je kauwt de HTML dus behoorlijk uit, en positioneert de boel redelijk absoluut (met procenten) in de <div> voor de betreffende dag.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/09/2021 14:32:23
Quote Anchor link
Je kunt een grid template gebruiken:

https://css-tricks.com/building-a-conference-schedule-with-css-grid/

OVerlappende afspraken zou je binnen de grid met een flexbox kunnen afhandelen:

https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

(Deze cheatsheet is sowieso wel een permanente bookmark waard.)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/09/2021 16:07:15
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.

Ik gebruik nu een grid, met "grid-template-rows: repeat(288, 1fr);" voor een cell per 5 minuten, en "grid-auto-flow: dense;" om de kolommen goed te krijgen. Het is werkbaar, maar ik zou het er liever uit hebben zien als de 1e link van Ward / Thunderbird / Outlook.
Achter de link wordt gebruik gemaakt van "grid-column: track-2-start / track-3-end; /* spanning two tracks! */", maar hoe bereken je dat voor een dynamische view?

Flexbox klinkt interessant, en ik ken de link, maar hoe zet je dat in voor een agenda layout, als de overlappende afspraken elkaar ook gedeeltelijk overlappen?
Gewijzigd op 06/09/2021 16:12:16 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/09/2021 21:33:05
Quote Anchor link
Grid valt toch een beetje tegen, dacht ik een achtergrondje in te kunnen stellen met linear-gradients voor wat lijnen, lijnen de CSS grid childs niet uit met de CSS achtergrond, waardoor het misschien nog efficienter is om CSS grid te vervangen voor eigen percentages (maar dan moet ik het helemaal zelf uitrekenen).

Toevoeging op 14/09/2021 10:05:29:

Sommige dingen zijn een kwestie van wennen... het coordinatensysteem met CSS Grid begint natuurlijk vanaf 1, niet vanaf 0... nu past het perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.