Agenda items weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
Ad Fundum

Ad Fundum

05/09/2021 20:37:06
Quote Anchor link
Ik wil graag een agenda view bouwen. Mijn idee is om een weekoverzicht (ma t/m zo) te maken waarop elke dag afspraken staan. De afspraken worden grafisch weergegeven, met een div waar je op kunt klikken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----+----+----+----+----+----+----+
| ma | di | wo | do | vr | za | zo |
+----+----+----+----+----+----+----+
| [] | [] |    |    | [] | [] |    |
|    | [] | [] |    | [] |    |    |
|    | [] |    | [] |    | [] |    |
+----+----+----+----+----+----+----+

Wat het lastig maakt is dat op eenzelfde dag afspraken kunnen overlappen. Daarvoor dacht ik heel handig een CSS grid layout te kunnen gebruiken. Het raster heeft dan in de Y-as de minuten met grid-template-rows, en de kolommen nemen dan autmatisch weinig plaats in doordat CSS ze automatisch in de kolommen plaatst waar nog ruimte is met grid-auto-flow.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <style>
    .agenda {
      width: 16em;
      height: 350px;
      background-color: whitesmoke;
      border: 1px solid lightgrey;
      display: inline-grid;
      grid-template-rows: repeat(calc(24 * 60), 1fr);
      grid-auto-flow: dense;
    }
    .afspraak {border: 1px solid grey;}
    #afspraak-1 {grid-row: calc(calc(60 * 10) + 30)
                         / calc(calc(60 * 12) + 10);}
    #afspraak-2 {grid-row: calc(calc(60 * 11) + 15)
                         / calc(calc(60 * 11) + 30);}
    #afspraak-3 {grid-row: calc(calc(60 * 15) + 15)
                         / calc(calc(60 * 20) + 30);}
    </style>
  </head>
  <body>
    <div class="agenda">
      <div class="afspraak" id="afspraak-1">a</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-2">t</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-3">j</div>
    </div>
  </body>
</html>

Alleen, het algoritme achter dense houdt de afspraken 1 kolom breed, ook al is er meer plaats als afspraken niet (zo veel) overlappen, bijvoorbeeld bij #afspraak-3.
Als ik dit vergelijk met Outlook, dan doet Outlook dat een stuk slimmer.
Ik heb zitten Googelen naar een algoritme voor het gedrag van Outlook, met steekwoorden als "greedy", maar ik kan niets vinden dat lijkt op hoe Outlook het doet.

De agendatabel is heel simpel, met tijdstempels 'van' en 'tot', een kolom 'id' en een kolom 'onderwerp'.
Hoe reken je zo iets uit in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:08:49
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/09/2021 09:53:23
Quote Anchor link
Ik heb geen Outlook, maar ik vermoed dat je wenst wat (bijvoorbeeld) de Thunderbird kalender ook doet: afspraak 3 had nu de volle breedte moeten pakken (daar waar 1+2 beide de helft krijgen omdat ze deels hetzelfde tijdvak beslaan)?

Geen idee hoe (of) je dit met puur CSS op kunt lossen. Wat je met PHP kun doen is natuurlijk door alle afspraken heen lopen (van+tot tijden chronologisch), en zelf "slots" gaan bepalen. Als een afspraak begint kijk je welk "slot" (laagste nummer) vrij is, en daarin plaats je die afspraak. Als de afspraak eindigt maak je het slot weer leeg (zodat het voor een volgende afspraak hergebruikt kan worden. Op het eind weet je zo hoeveel slots je over de dag heen maximaal nodig hebt (dit met name voor de CSS / breedte berekening). Per afspraak kun je dan weer uit gaan rekenen welk deel van de kolombreedte je nodig hebt (bij 1 slot de volle breedte = 100%, bij 2 de helft = 50%, bij 3 slots 33.333%, enz). Je kauwt de HTML dus behoorlijk uit, en positioneert de boel redelijk absoluut (met procenten) in de <div> voor de betreffende dag.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/09/2021 14:32:23
Quote Anchor link
Je kunt een grid template gebruiken:

https://css-tricks.com/building-a-conference-schedule-with-css-grid/

OVerlappende afspraken zou je binnen de grid met een flexbox kunnen afhandelen:

https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

(Deze cheatsheet is sowieso wel een permanente bookmark waard.)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/09/2021 16:07:15
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.

Ik gebruik nu een grid, met "grid-template-rows: repeat(288, 1fr);" voor een cell per 5 minuten, en "grid-auto-flow: dense;" om de kolommen goed te krijgen. Het is werkbaar, maar ik zou het er liever uit hebben zien als de 1e link van Ward / Thunderbird / Outlook.
Achter de link wordt gebruik gemaakt van "grid-column: track-2-start / track-3-end; /* spanning two tracks! */", maar hoe bereken je dat voor een dynamische view?

Flexbox klinkt interessant, en ik ken de link, maar hoe zet je dat in voor een agenda layout, als de overlappende afspraken elkaar ook gedeeltelijk overlappen?
Gewijzigd op 06/09/2021 16:12:16 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/09/2021 21:33:05
Quote Anchor link
Grid valt toch een beetje tegen, dacht ik een achtergrondje in te kunnen stellen met linear-gradients voor wat lijnen, lijnen de CSS grid childs niet uit met de CSS achtergrond, waardoor het misschien nog efficienter is om CSS grid te vervangen voor eigen percentages (maar dan moet ik het helemaal zelf uitrekenen).

Toevoeging op 14/09/2021 10:05:29:

Sommige dingen zijn een kwestie van wennen... het coordinatensysteem met CSS Grid begint natuurlijk vanaf 1, niet vanaf 0... nu past het perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.