Agenda items weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »
Ad Fundum

Ad Fundum

05/09/2021 20:37:06
Quote Anchor link
Ik wil graag een agenda view bouwen. Mijn idee is om een weekoverzicht (ma t/m zo) te maken waarop elke dag afspraken staan. De afspraken worden grafisch weergegeven, met een div waar je op kunt klikken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----+----+----+----+----+----+----+
| ma | di | wo | do | vr | za | zo |
+----+----+----+----+----+----+----+
| [] | [] |    |    | [] | [] |    |
|    | [] | [] |    | [] |    |    |
|    | [] |    | [] |    | [] |    |
+----+----+----+----+----+----+----+

Wat het lastig maakt is dat op eenzelfde dag afspraken kunnen overlappen. Daarvoor dacht ik heel handig een CSS grid layout te kunnen gebruiken. Het raster heeft dan in de Y-as de minuten met grid-template-rows, en de kolommen nemen dan autmatisch weinig plaats in doordat CSS ze automatisch in de kolommen plaatst waar nog ruimte is met grid-auto-flow.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <style>
    .agenda {
      width: 16em;
      height: 350px;
      background-color: whitesmoke;
      border: 1px solid lightgrey;
      display: inline-grid;
      grid-template-rows: repeat(calc(24 * 60), 1fr);
      grid-auto-flow: dense;
    }
    .afspraak {border: 1px solid grey;}
    #afspraak-1 {grid-row: calc(calc(60 * 10) + 30)
                         / calc(calc(60 * 12) + 10);}
    #afspraak-2 {grid-row: calc(calc(60 * 11) + 15)
                         / calc(calc(60 * 11) + 30);}
    #afspraak-3 {grid-row: calc(calc(60 * 15) + 15)
                         / calc(calc(60 * 20) + 30);}
    </style>
  </head>
  <body>
    <div class="agenda">
      <div class="afspraak" id="afspraak-1">a</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-2">t</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-3">j</div>
    </div>
  </body>
</html>

Alleen, het algoritme achter dense houdt de afspraken 1 kolom breed, ook al is er meer plaats als afspraken niet (zo veel) overlappen, bijvoorbeeld bij #afspraak-3.
Als ik dit vergelijk met Outlook, dan doet Outlook dat een stuk slimmer.
Ik heb zitten Googelen naar een algoritme voor het gedrag van Outlook, met steekwoorden als "greedy", maar ik kan niets vinden dat lijkt op hoe Outlook het doet.

De agendatabel is heel simpel, met tijdstempels 'van' en 'tot', een kolom 'id' en een kolom 'onderwerp'.
Hoe reken je zo iets uit in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:38:50
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/09/2021 09:53:23
Quote Anchor link
Ik heb geen Outlook, maar ik vermoed dat je wenst wat (bijvoorbeeld) de Thunderbird kalender ook doet: afspraak 3 had nu de volle breedte moeten pakken (daar waar 1+2 beide de helft krijgen omdat ze deels hetzelfde tijdvak beslaan)?

Geen idee hoe (of) je dit met puur CSS op kunt lossen. Wat je met PHP kun doen is natuurlijk door alle afspraken heen lopen (van+tot tijden chronologisch), en zelf "slots" gaan bepalen. Als een afspraak begint kijk je welk "slot" (laagste nummer) vrij is, en daarin plaats je die afspraak. Als de afspraak eindigt maak je het slot weer leeg (zodat het voor een volgende afspraak hergebruikt kan worden. Op het eind weet je zo hoeveel slots je over de dag heen maximaal nodig hebt (dit met name voor de CSS / breedte berekening). Per afspraak kun je dan weer uit gaan rekenen welk deel van de kolombreedte je nodig hebt (bij 1 slot de volle breedte = 100%, bij 2 de helft = 50%, bij 3 slots 33.333%, enz). Je kauwt de HTML dus behoorlijk uit, en positioneert de boel redelijk absoluut (met procenten) in de <div> voor de betreffende dag.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/09/2021 14:32:23
Quote Anchor link
Je kunt een grid template gebruiken:

https://css-tricks.com/building-a-conference-schedule-with-css-grid/

OVerlappende afspraken zou je binnen de grid met een flexbox kunnen afhandelen:

https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

(Deze cheatsheet is sowieso wel een permanente bookmark waard.)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/09/2021 16:07:15
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.

Ik gebruik nu een grid, met "grid-template-rows: repeat(288, 1fr);" voor een cell per 5 minuten, en "grid-auto-flow: dense;" om de kolommen goed te krijgen. Het is werkbaar, maar ik zou het er liever uit hebben zien als de 1e link van Ward / Thunderbird / Outlook.
Achter de link wordt gebruik gemaakt van "grid-column: track-2-start / track-3-end; /* spanning two tracks! */", maar hoe bereken je dat voor een dynamische view?

Flexbox klinkt interessant, en ik ken de link, maar hoe zet je dat in voor een agenda layout, als de overlappende afspraken elkaar ook gedeeltelijk overlappen?
Gewijzigd op 06/09/2021 16:12:16 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/09/2021 21:33:05
Quote Anchor link
Grid valt toch een beetje tegen, dacht ik een achtergrondje in te kunnen stellen met linear-gradients voor wat lijnen, lijnen de CSS grid childs niet uit met de CSS achtergrond, waardoor het misschien nog efficienter is om CSS grid te vervangen voor eigen percentages (maar dan moet ik het helemaal zelf uitrekenen).

Toevoeging op 14/09/2021 10:05:29:

Sommige dingen zijn een kwestie van wennen... het coordinatensysteem met CSS Grid begint natuurlijk vanaf 1, niet vanaf 0... nu past het perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.