Agenda met mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alain

alain

03/03/2006 11:47:00
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Ik gebruik op deze site het "agenda" script.

http://www.phphulp.nl/php/scripts/3/347/

Weet iemand wat het standaard passwoord is van dit script.

Op welke pagina kan ik het passwoord vinden en waar is deze aan te passen?

1000 x dank iedereen

Alain
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:52:38
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Dit staat er:

CREATE TABLE `members` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`login` text NOT NULL,
`pass` text NOT NULL,
`nom` text NOT NULL,
`prenom` text NOT NULL,
`email` text NOT NULL,
`section` text NOT NULL,
`annif` varchar(5) NOT NULL default '',
UNIQUE KEY `id` (`id`)
) TYPE=MyISAM PACK_KEYS=0;

Dat betekent dus dat je je gebruikers zelf aan moet maken, in phpmyadmin!

Als je alles gedaan hebt, wat daar staat, heb je standaard geen gebruiker aangemaakt!

Succes
-Chupskie
 
Alain

alain

03/03/2006 11:59:00
Quote Anchor link
Hoi Chupskie,

Ik ben pas een beginnenr in php mysql database.
Ik heb deze bovengenoemde tabel in mijn database zo staan, maar moet ik hier nu iets aan veranderen en waar ?

Hartelijk dank
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 12:02:00
Quote Anchor link
Nee, als de tabel goed is ingevoegd (zonder fouten), dan hoef je daaraan niks meer te veranderen. Je hoeft nu alleen nog maar een rij in te voegen, waar je dan je gegevens invuld.. o.a. je gebruikersnaam (login) je password (pass), je nom, je prenom, je e-mail, enz..

Duidelijker??
 
Alain

alain

03/03/2006 12:24:00
Quote Anchor link
Hoi Chupskie,

Ik wil niet vervelend doen hoor, maar waar ergens bedoel je dat ik een rij moet invoegen?

bedankt alvast !
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Nee natuurlijk ben je niet vervelend, dit is een forum waar je al je vragen kwijt kunt!

Ontopic:
Je weet wel al hoe je in phpmyadmin kunt komen?

Dan ligt het er nog een beetje aan welke versie je van phpmyadmin gebruikt, maar het zal zo wel moeten lukken denk ik.

Doe het volgende:
-> Open phpMyAdmin
-> Klik je tabel aan (in jou geval, members)
-> Klik op invoegen
-> Vul het volgende in (de rest laat maar ff open)
Bij:
--id -> 01
--login -> Je naam of gebruikersnaam
--pass -> Je wachtwoord
--email -> Je e-mail adres

Klik nu op start (toevoegen), en je rij wordt als het goed is nu toegevoegd.

Ga da naar je inlogscherm van je script, en log daar in met de door jou opgegeven gebruikersnaam en wacthwoord!

Succes
-Chupskie
 
Frank -

Frank -

03/03/2006 12:34:00
Quote Anchor link
Hmmm, misschien wat kort door de bocht, maar wanneer je een tabel gaat maken en voor een wachtwoord al een kolom van het type text kiest, dan verwacht ik weinig goeds van de rest van het script. Heeft de maker van dit script wel enig idee hoeveel tekst je in een text-veld kwijt kunt en hoeveel ruimte zo'n veld inneemt? En dat voor een lullig wachtwoordje? Wanneer je SHA1 toepast op je wachtwoorden, dan neem je een CHAR(40), dat is dan precies genoeg.

Dit geldt natuurlijk ook voor de meeste andere velden, een wachtwoord, userid of emailadres zijn nu eenmaal niet 3 A4-tjes lang... Laat staan nog langer!

Op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/data-types.html kun je meer informatie vinden over datatypes in MySQL.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 12:40:00
Quote Anchor link
Daar moet ik mijzelf ook nog steeds een keer in verdiepen (SHA1), ik gebruik tot op heden nog steeds de MD5 beveiliging. Is dit een grote verandering, tot aanpassing in het script!

@alain, ik zou als ik jou was, wat frank zegt, even aanpassen, je script is nu wel heel gevoelig, voor hackers ivm met je slechte beveiliging!

-Chupskie
 
Alain

alain

03/03/2006 12:43:00
Quote Anchor link
Hoi Chupskie,

Ik heb gedaan wat je zei.
Dit is wat ik heb aangemaakt in mysql ( als voorbeeld passwoord en login )

INSERT INTO `members` ( `id` , `login` , `pass` , `nom` , `prenom` , `email` , `section` , `annif` )
VALUES (
'01', 'lainke', 'nathalie', '', '', '[email protected]', '', ''
);


Als ik nu naar mijn pagina op de website ga:
http://www.scoutsdonk.be/agenda/activok.php?jour=3&mois=3&annee=2006

en het passwoord "nathalie" ingeef krijg ik een foutmelding?
 
Frank -

Frank -

03/03/2006 12:45:00
Quote Anchor link
En dan nog iets, gebruik nooit en te nimmer die vieze backtics ` in je queries. Volkomen overbodige rotzooi! En mocht je ze toch nodig hebben, dan doe je iets anders verkeerd...

Edit: Het veld 'id' kun je weglaten in je query, dit is een auto_increment veld. Het wordt dus door de database ingevuld. De waarde 1 (en geen 01) moet je dus ook weglaten.
Gewijzigd op 03/03/2006 12:46:00 door Frank -
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 13:01:00
Quote Anchor link
Ik heb het gevonden, dit is het passwoord:

-> PASWOORD

het zat verborgen in het script, en dit is het password van de administrator, dat wat we net hebben aangemaakt hebben is voor de gebruikers!

nu zou het moet lukken, ik kwam er iig wel in !

Succes again ;)
-Chupskie
 
Davy Jansen

Davy Jansen

03/03/2006 13:03:00
Quote Anchor link
Ojah voor het wijzig van het admin wachtwoord, zoek even in activok.php naar deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if ($_POST['pass'] == "PASWOORD")
?>


en verander tussen de " " jou wachtwoord!

-Chupskie
 
Alain

alain

03/03/2006 13:49:00
Quote Anchor link
Hoi chupskie,

Hartelijk dank voor de moeite.
Het is gelukt.

Groetjes,

Alain
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.