Agenda script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

Johan

27/01/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Ik ben een script aan het maken waarbij de kleur zwart is als de datum lager is dan de huidige datum, en als het hoger is dan is de kleur rood, maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? if($datum[1] < $datum)
{
$kleur1 = "#ffffff"; } else { $kleur1 = "#ff0000"; }
?>
werkt niet. Wie heeft er een oplossing??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:52:26
 
Eris -

Eris -

27/01/2004 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//bekijk huidige datum met datum functie
$nu = date(d/n/Y)
)
if($datum['1'] < $nu){
$kleur1 = "#FFFFFF"}else{$kleur1 = "#ff0000"; }
?>

Zo
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 18:51:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter met time() kan werken... Omdat de tijd dan een getal is (aantal seconden sinds epoch) kan je er heel gemakkelijk vergelijkingen op loslaten...

Kijk ook op http://www.phphulp.nl/php/tutorials/4/57...

Elwin
 
Johan

Johan

28/01/2004 08:32:00
Quote Anchor link
Tja, dat van Jaap werkt niet... iemand een andere oplossing??
 
Eris -

Eris -

28/01/2004 09:08:00
Quote Anchor link
Hoe is je datum notatie :)
 
Johan

Johan

28/01/2004 09:23:00
Quote Anchor link
in het bestand waar het uitgelezen moet worden is het 01/02/2003 en in agenda.php is het $nu = date(d/n/Y);

die Elwin had het over time() maar dat is van Unix tog?? weet iemand hoe ik dat toe zou kunnen passen??
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/01/2004 12:06:00
Quote Anchor link
Die Elwin had het over time ja.. en nee, dat is niet van Unix, het gebruikt de tijd van de webserver.. lees dan even het stukje in de hyperlink die ik gaf.. daar heb ik heeeelemaal uitgelegd hoe je het toepast... en als je dan nog niet snapt, of bepaalde dingen... dan mag je het weer komen vragen in het forum... Misschien dat ik je help..

Die Elwin
 
Arend a

Arend a

28/01/2004 13:23:00
Quote Anchor link
De verwarring met unix is dat het in de volksmond ook wel unixtime genoemd wordt. Toch is de verwarring groter dan nodig: het werkt ook gewoon onder windows. Het is simpel een notatie in seconden na de epoch.

Op deze manier is het een simpele klus om tijden te vergelijken.

Dat de oplossing van jaap marcus niet werkt is redelijk logisch:
d/m/Y: 27/1/2004 zou als PHP al niet struikelde over de slashes groter zijn dan 3/2/2004. Maar php heeft geen native datum-herkenning, en daarom moet je het even anders aanpakken.

Een notatie van Ymd die 20040128 oplevert zal ook werken, maar die maakt geen onderscheid in tijdstip. (12:18 is precies het zelfde als 18:54 op dezelfde dag)
Gewijzigd op 28/01/2004 13:24:00 door Arend a
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/01/2004 14:09:00
Quote Anchor link
Quote:
De verwarring met unix is dat het in de volksmond ook wel unixtime genoemd wordt. Toch is de verwarring groter dan nodig: het werkt ook gewoon onder windows. Het is simpel een notatie in seconden na de epoch.

Op deze manier is het een simpele klus om tijden te vergelijken.


Zoals ik dus ook al schrijf in die hyperlink die ik gegeven heb, maar als men te lui is om een reactie te lezen, of de tips die in een reactie staan na te trekken heb je er niets aan om alles nog een keer te vertellen.. Zulke mensen zitten gewoon te wachten op een kant-en-klaar script en zijn niet geïntresseerd om iets te leren...

Elwin
 
Johan

Johan

29/01/2004 17:30:00
Quote Anchor link
met time() is het nu gelukt, maar nu is er weer een ander probleem. Ik heb een script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?
//echo voor tabellen
echo "<table border='1'>";
echo "<tr>
<td bgcolor='#00037e' colspan='3' background='images/tablebg.jpg'><font color='#ffffff'>&nbsp;Agenda&nbsp;</font></td>
</tr>"
;

//variabelen
$bestand = "agenda.txt";
$nu = time();  
$datum = date('d-m-Y',$nu);
$regels = file($bestand);

$fr = fopen($bestand, "r");

for($i = 0; $i < count($regels); $i++)
  {

  
  
  $best = fread($fr, 1042);
  $newdate = preg_split("/\|/", $best);
  
  
  if($datum < $newdate[0])
   {

   $kleur = "#000000";
   }

  else
   {
   $kleur = "#ff0000";
   }

  
   echo"<tr>
    <td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[0]</font>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[1]</font>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[2]</font>&nbsp;</td>
    </tr>"
;
  }


fclose($fr);  
  

//geef de laatste echo
echo"</table>";



?>


maar als het goed is krijg je nu evenveel <tr>
<td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[0]</font>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[1]</font>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;<font color=$kleur>$newdate[2]</font>&nbsp;</td>
</tr> als er velden zijn in agenda.txt. die ziet er zo uit:

10-01-2004|Europoort|Amsterdam
28-01-2004|Europoort|Amsterdam
31-01-2004|Europoort|Amsterdam

iemand een oplossing???
 
Johan

Johan

30/01/2004 07:40:00
Quote Anchor link
Niemand een oplossing????????????
 
Johan

Johan

30/01/2004 15:41:00
Quote Anchor link
echt niemand die mij ff kan helpen??? Ik heb dit best hard nodig!!:S:S:S:S:S:S:S:S
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/01/2004 16:13:00
Quote Anchor link
Johan, rustig aan... Niemand zit er op te wachten om opgejaagd te worden...

Je moet gewoon geduld hebben tot dat iemand hier komt die snapt wat je precies vraagt... (ik al sowieso niet, want ik zie geen duidelijke vraagstelling..)

Je kan je ook eventueel nog op de rest van Internet wagen om je antwoord te zoeken.. wellicht helpt dat.

Elwin
 
Johan

Johan

30/01/2004 16:30:00
Quote Anchor link
Mijn vraag is, of iemand weet waarom er wel meer cellen worden weergegeven, maar niet meer info uit agenda.txt. Dat moet toch met for uit dat script?? ik snap er geen sars;) meer van.... heb jij (julie) dat niet dan?? dat iets niet werkt, en als je al heel veel geprobeert hebt, dat het dan nog niet lukt...:S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.