[AJAX] add/delete via link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal artikelen en ik zou deze graag dynamisch veranderen van status:


voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
art nr        artikel        status
1              iets            actief
2              iets            actief
3              iets            inactief
4             iets            actief
5              iets            inactief
6              iets            actief
7              iets            inactief
8             iets            actief


Ik wil gebruik maken van het Mootools framework maar ik kan geen tuts/voorbeelden vinden die bij mijn probleem passen. De bedoeling is dus:

1. Ga naar pagina
2. Klik producten actief of inactief (dit moet dynamisch worden veranderd met ajax dus).

Ik wil 2 plaatjes een vinkje en een kruisje laten veranderen als er op wordt geklikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:42:28
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Ok wat je doet is dit:

Je maak de links voor je status, de href maak je gewoon zoals je hem zou maken zonder ajax, deze links geef je een class ajax-link.

Hieronder heb ik een stukje met mootools geschreven (1.2) die ongeveer doet wat jij wil. Je moet in onSuccess nog even naar het goede statusObject verwijzen ik weet namelijk niet hoe je site in elkaar zit.

Ook de plaatjes zal je in onSuccess moeten veranderen, maar snap niet helemaal wat je bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
window.addEvent ( 'domready', function () {

    $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

        node.addEvent ( 'click', function(e) {

            new
Event(e).stop ();
              
            var
Request = new Request ({ url: this.href,
                                         method: 'get',
                                        
                                         onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                            var
statusObject = $('ietsdf');
                                            statusObject.set ( 'html', responseText );
                                         }.
bind(this),
                                        
                                         onFailure: function () {
                                         }
                                       });


            Request.send ();

        });

    });

});

?>


* Ongetest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Ik snap de syntax niet echt, ik begrijp niet wat er gebeurd.

Ik zal even een testpagina maken wat de bedoeling is.

Edit: hier een voorbeeld:


Klik!

Deze gegevens komen dus uit een database
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
// Als de site geladen is (domready event) dan voeren we de gegeven functie uit
    window.addEvent ( 'domready', function () {
    
        // We gaan door elke link met class ajax-link loopen
        $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

            // Als op deze node geklikt wordt, dan gaan we de gegeven functie uitvoeren
            node.addEvent ( 'click', function(e) {

                // Normaal als je op een link klinkt wordt een andere pagina geladen, dit moet niet meer
                new Event(e).stop ();
                  
                // We gaan een ajax request maken met de href van de link
                // Als deze request slaagt dan wordt onSuccess uitgevoerd en veranderen we het plaatje van de img
                // Normaal gesproken verwijst this in onSuccess naar het Request object, maar dit willen we niet
                // Daarom gebruik ik .bind(this). Dat betekend dat als we nu this gebruiken in de onSuccess functie we verwijzen naar het link object, niet naar het request object
                //
                // In javascript kan je {} voor een array. Dus {url: this.href} zou in php betekenen: array ( 'url' => this.href)

                var r = new Request.HTML ({ url: this.href,
                                             method: 'get',
                                            
                                             onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                                this.set ( 'src', ( this.get('src') == 'false.png') ? 'true.png' : 'false.png' );
                                                
                                             }.
bind(this),
                                            
                                             onFailure: function () {
                                                alert ( 'foutje' );
                                                
                                             }
                                            
                                           });


                // Verzend het request
                r.send ();

            });

        });

    });

?>


Heb er wat commentaar bij gedaan, hopelijk begrijp je het zo een beetje.

Je moet wel elke link naar een goede php file laten verwijzen, bijvoorbeeld:
changeState.php?id=(nummer)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Henk PHP

Henk PHP

09/10/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Je maakt eerst een map met die ajax heet of iets dergelijks, met je php bestanden.
bijvoorbeeld:

ajax/changestatus.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$id
= $_GET['id'];
$action = $_GET['action'];

if($action == 1) { $status = 1; } else { $status = 0; }

$sql = "UPDATE artikelen SET status = " . mysql_real_escape_string($status) . " WHERE id = " . mysql_real_escape_string($id) . "";

$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
if($query){
    
    echo $action;
}


?>


Daar kan je dus dingen in je database veranderen. Uiteraard moet je dat nog even (goed) beveiligen. het werkt zo: 'ajax/changestatus.php?id=10&action=1'

- action = 1 is actief en 0 is inactief -

Nu hebt je de volgende javascript:

(met mootools 1.11 btw)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });


Daarmee kun je dus met een link een changestatus doen.
zobijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" class="changestatus" rel="1" rev="0">vinkje</a></td></tr>';

rel = artikel id
rev = actie (dus of het inactief of actief moet worden, in dit geval inactief.

Dan heb je bijvoorbeeld zo je index.php (of w/e :P)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<script type="text/javascript" src="mootools.js"></script>
<script type="text/javascript">
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });
</script>
</head>
<?php


$sql
= "SELECT * FROM artikelen";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

echo '<table border=1 width=600>';
echo '<tr><td>id</td><td>titel</td><td>status</td></tr>';
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    
    if($row['status'] == 1) { $action = 0; } else { $action = 1; }
    echo '<tr><td>' . $row['id'] . '</td>
    <td>'
. $row['titel'] . '</td><td>
    <a href="#" class="changestatus" rel="'
. $row['id'] . '" rev="' . $action . '">' . $row['status'] . '</a></td></tr>';
    
    
}


echo '</table>';
?>


</body>
</html>


Zo moet het ongeveer werken.

hier staat een werkend voorbeeld online.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.