[AJAX] add/delete via link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal artikelen en ik zou deze graag dynamisch veranderen van status:


voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
art nr        artikel        status
1              iets            actief
2              iets            actief
3              iets            inactief
4             iets            actief
5              iets            inactief
6              iets            actief
7              iets            inactief
8             iets            actief


Ik wil gebruik maken van het Mootools framework maar ik kan geen tuts/voorbeelden vinden die bij mijn probleem passen. De bedoeling is dus:

1. Ga naar pagina
2. Klik producten actief of inactief (dit moet dynamisch worden veranderd met ajax dus).

Ik wil 2 plaatjes een vinkje en een kruisje laten veranderen als er op wordt geklikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:52:11
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Ok wat je doet is dit:

Je maak de links voor je status, de href maak je gewoon zoals je hem zou maken zonder ajax, deze links geef je een class ajax-link.

Hieronder heb ik een stukje met mootools geschreven (1.2) die ongeveer doet wat jij wil. Je moet in onSuccess nog even naar het goede statusObject verwijzen ik weet namelijk niet hoe je site in elkaar zit.

Ook de plaatjes zal je in onSuccess moeten veranderen, maar snap niet helemaal wat je bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
window.addEvent ( 'domready', function () {

    $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

        node.addEvent ( 'click', function(e) {

            new
Event(e).stop ();
              
            var
Request = new Request ({ url: this.href,
                                         method: 'get',
                                        
                                         onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                            var
statusObject = $('ietsdf');
                                            statusObject.set ( 'html', responseText );
                                         }.
bind(this),
                                        
                                         onFailure: function () {
                                         }
                                       });


            Request.send ();

        });

    });

});

?>


* Ongetest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Ik snap de syntax niet echt, ik begrijp niet wat er gebeurd.

Ik zal even een testpagina maken wat de bedoeling is.

Edit: hier een voorbeeld:


Klik!

Deze gegevens komen dus uit een database
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
// Als de site geladen is (domready event) dan voeren we de gegeven functie uit
    window.addEvent ( 'domready', function () {
    
        // We gaan door elke link met class ajax-link loopen
        $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

            // Als op deze node geklikt wordt, dan gaan we de gegeven functie uitvoeren
            node.addEvent ( 'click', function(e) {

                // Normaal als je op een link klinkt wordt een andere pagina geladen, dit moet niet meer
                new Event(e).stop ();
                  
                // We gaan een ajax request maken met de href van de link
                // Als deze request slaagt dan wordt onSuccess uitgevoerd en veranderen we het plaatje van de img
                // Normaal gesproken verwijst this in onSuccess naar het Request object, maar dit willen we niet
                // Daarom gebruik ik .bind(this). Dat betekend dat als we nu this gebruiken in de onSuccess functie we verwijzen naar het link object, niet naar het request object
                //
                // In javascript kan je {} voor een array. Dus {url: this.href} zou in php betekenen: array ( 'url' => this.href)

                var r = new Request.HTML ({ url: this.href,
                                             method: 'get',
                                            
                                             onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                                this.set ( 'src', ( this.get('src') == 'false.png') ? 'true.png' : 'false.png' );
                                                
                                             }.
bind(this),
                                            
                                             onFailure: function () {
                                                alert ( 'foutje' );
                                                
                                             }
                                            
                                           });


                // Verzend het request
                r.send ();

            });

        });

    });

?>


Heb er wat commentaar bij gedaan, hopelijk begrijp je het zo een beetje.

Je moet wel elke link naar een goede php file laten verwijzen, bijvoorbeeld:
changeState.php?id=(nummer)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Henk PHP

Henk PHP

09/10/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Je maakt eerst een map met die ajax heet of iets dergelijks, met je php bestanden.
bijvoorbeeld:

ajax/changestatus.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$id
= $_GET['id'];
$action = $_GET['action'];

if($action == 1) { $status = 1; } else { $status = 0; }

$sql = "UPDATE artikelen SET status = " . mysql_real_escape_string($status) . " WHERE id = " . mysql_real_escape_string($id) . "";

$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
if($query){
    
    echo $action;
}


?>


Daar kan je dus dingen in je database veranderen. Uiteraard moet je dat nog even (goed) beveiligen. het werkt zo: 'ajax/changestatus.php?id=10&action=1'

- action = 1 is actief en 0 is inactief -

Nu hebt je de volgende javascript:

(met mootools 1.11 btw)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });


Daarmee kun je dus met een link een changestatus doen.
zobijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" class="changestatus" rel="1" rev="0">vinkje</a></td></tr>';

rel = artikel id
rev = actie (dus of het inactief of actief moet worden, in dit geval inactief.

Dan heb je bijvoorbeeld zo je index.php (of w/e :P)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<script type="text/javascript" src="mootools.js"></script>
<script type="text/javascript">
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });
</script>
</head>
<?php


$sql
= "SELECT * FROM artikelen";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

echo '<table border=1 width=600>';
echo '<tr><td>id</td><td>titel</td><td>status</td></tr>';
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    
    if($row['status'] == 1) { $action = 0; } else { $action = 1; }
    echo '<tr><td>' . $row['id'] . '</td>
    <td>'
. $row['titel'] . '</td><td>
    <a href="#" class="changestatus" rel="'
. $row['id'] . '" rev="' . $action . '">' . $row['status'] . '</a></td></tr>';
    
    
}


echo '</table>';
?>


</body>
</html>


Zo moet het ongeveer werken.

hier staat een werkend voorbeeld online.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.