[AJAX] add/delete via link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal artikelen en ik zou deze graag dynamisch veranderen van status:


voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
art nr        artikel        status
1              iets            actief
2              iets            actief
3              iets            inactief
4             iets            actief
5              iets            inactief
6              iets            actief
7              iets            inactief
8             iets            actief


Ik wil gebruik maken van het Mootools framework maar ik kan geen tuts/voorbeelden vinden die bij mijn probleem passen. De bedoeling is dus:

1. Ga naar pagina
2. Klik producten actief of inactief (dit moet dynamisch worden veranderd met ajax dus).

Ik wil 2 plaatjes een vinkje en een kruisje laten veranderen als er op wordt geklikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:19:45
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Ok wat je doet is dit:

Je maak de links voor je status, de href maak je gewoon zoals je hem zou maken zonder ajax, deze links geef je een class ajax-link.

Hieronder heb ik een stukje met mootools geschreven (1.2) die ongeveer doet wat jij wil. Je moet in onSuccess nog even naar het goede statusObject verwijzen ik weet namelijk niet hoe je site in elkaar zit.

Ook de plaatjes zal je in onSuccess moeten veranderen, maar snap niet helemaal wat je bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
window.addEvent ( 'domready', function () {

    $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

        node.addEvent ( 'click', function(e) {

            new
Event(e).stop ();
              
            var
Request = new Request ({ url: this.href,
                                         method: 'get',
                                        
                                         onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                            var
statusObject = $('ietsdf');
                                            statusObject.set ( 'html', responseText );
                                         }.
bind(this),
                                        
                                         onFailure: function () {
                                         }
                                       });


            Request.send ();

        });

    });

});

?>


* Ongetest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/10/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Ik snap de syntax niet echt, ik begrijp niet wat er gebeurd.

Ik zal even een testpagina maken wat de bedoeling is.

Edit: hier een voorbeeld:


Klik!

Deze gegevens komen dus uit een database
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Stien ss

stien ss

09/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
// Als de site geladen is (domready event) dan voeren we de gegeven functie uit
    window.addEvent ( 'domready', function () {
    
        // We gaan door elke link met class ajax-link loopen
        $$('a.ajax-link').each ( function (node) {

            // Als op deze node geklikt wordt, dan gaan we de gegeven functie uitvoeren
            node.addEvent ( 'click', function(e) {

                // Normaal als je op een link klinkt wordt een andere pagina geladen, dit moet niet meer
                new Event(e).stop ();
                  
                // We gaan een ajax request maken met de href van de link
                // Als deze request slaagt dan wordt onSuccess uitgevoerd en veranderen we het plaatje van de img
                // Normaal gesproken verwijst this in onSuccess naar het Request object, maar dit willen we niet
                // Daarom gebruik ik .bind(this). Dat betekend dat als we nu this gebruiken in de onSuccess functie we verwijzen naar het link object, niet naar het request object
                //
                // In javascript kan je {} voor een array. Dus {url: this.href} zou in php betekenen: array ( 'url' => this.href)

                var r = new Request.HTML ({ url: this.href,
                                             method: 'get',
                                            
                                             onSuccess: function ( responseText, responseXML ) {
                                                this.set ( 'src', ( this.get('src') == 'false.png') ? 'true.png' : 'false.png' );
                                                
                                             }.
bind(this),
                                            
                                             onFailure: function () {
                                                alert ( 'foutje' );
                                                
                                             }
                                            
                                           });


                // Verzend het request
                r.send ();

            });

        });

    });

?>


Heb er wat commentaar bij gedaan, hopelijk begrijp je het zo een beetje.

Je moet wel elke link naar een goede php file laten verwijzen, bijvoorbeeld:
changeState.php?id=(nummer)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Henk PHP

Henk PHP

09/10/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Je maakt eerst een map met die ajax heet of iets dergelijks, met je php bestanden.
bijvoorbeeld:

ajax/changestatus.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$id
= $_GET['id'];
$action = $_GET['action'];

if($action == 1) { $status = 1; } else { $status = 0; }

$sql = "UPDATE artikelen SET status = " . mysql_real_escape_string($status) . " WHERE id = " . mysql_real_escape_string($id) . "";

$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
if($query){
    
    echo $action;
}


?>


Daar kan je dus dingen in je database veranderen. Uiteraard moet je dat nog even (goed) beveiligen. het werkt zo: 'ajax/changestatus.php?id=10&action=1'

- action = 1 is actief en 0 is inactief -

Nu hebt je de volgende javascript:

(met mootools 1.11 btw)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });


Daarmee kun je dus met een link een changestatus doen.
zobijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" class="changestatus" rel="1" rev="0">vinkje</a></td></tr>';

rel = artikel id
rev = actie (dus of het inactief of actief moet worden, in dit geval inactief.

Dan heb je bijvoorbeeld zo je index.php (of w/e :P)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<script type="text/javascript" src="mootools.js"></script>
<script type="text/javascript">
window.addEvent('domready', function(){
    $$('.changestatus').each(function(el) {
            el.addEvent('click', function(e){
           e = new Event(e).stop();
                
           var id = el.rel;
           var action = el.rev;      
                        
                var url = "ajax/changestatus.php";
                url = url + "?id=" + id;
                url = url + "&action=" + action;

           new Ajax(url, {
            method: 'get',
            update: $(el)
            }).request();
            
            if(el.rev == 0) { el.rev = 1 } else { el.rev = 0 }

});

    });
               });
</script>
</head>
<?php


$sql
= "SELECT * FROM artikelen";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

echo '<table border=1 width=600>';
echo '<tr><td>id</td><td>titel</td><td>status</td></tr>';
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    
    if($row['status'] == 1) { $action = 0; } else { $action = 1; }
    echo '<tr><td>' . $row['id'] . '</td>
    <td>'
. $row['titel'] . '</td><td>
    <a href="#" class="changestatus" rel="'
. $row['id'] . '" rev="' . $action . '">' . $row['status'] . '</a></td></tr>';
    
    
}


echo '</table>';
?>


</body>
</html>


Zo moet het ongeveer werken.

hier staat een werkend voorbeeld online.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.