AJAX: AjaxPost() gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

17/09/2007 14:15:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik moet via Ajax een formulier posten. Ik ben daarbij verder gegaan met een huidige code die door een reeds vertrokken programmeur / Ajax expert is gemaakt.

Hij heeft de volgende code voor AjaxPost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
/* Roept een pagina aan via POST */
function ajaxPost( element, url, data ) {
    var http_request = false;

    /* Request sturen */
    if( window.ActiveXObject ) { // IE
        try { // Probeer via het MsXML2 object
            http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch( e ) { // Anders...
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch( e ) {}
        }
    }
    else if( window.XMLHttpRequest ) { // Mozilla, Opera, etc...
        http_request = new XMLHttpRequest();
    }

    if( !http_request ) {
        return false;
    }

    // Checken of de response ok is
    http_request.onreadystatechange = httpChange;
    http_request.open('POST', url, true );
    http_request.setRequestHeader( "Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded" );
    http_request.send( data );
    
    // Maak een object en zet hem in de array
    if( http_request ) {
        var http_req = new reqObject( '', http_request, element );
        requests.push( http_req );
    }
    
}


Nu is mijn vraag hoe ik dat moet aanroepen in het formulier.
Op de oude manier die ik ken doe ik het als volgt:
<FORM ACTION="./form/formmail.php?mode=belmij" METHOD="POST">

Maar met Ajax schijnt dat anders te werken.
Ik heb hem al als volgt geprobeerd maar dan doet hij helemaal niks (letterlijk):
<FORM ACTION="" onsubmit="javascript: ajaxPost( inhoud, ./form/formmail.php?mode=belmij, data)" METHOD="POST">

Daarbij is inhoud de div die ik wil gebruiken en de url voor de pagina waar hij de data naar toe moet posten. Bij data weet ik niet wat ik in moet vullen. Ik kan hiervoor niks vinden op internet waar ik wijzer van wordt.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit het beste op kan lossen?

Mvg,

Gerben
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:21:11
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

17/09/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Beter gebruik je gewoon zoiets

Ik weet niet of je het al gebruikt, maar firebug (extensie van firefox) is zeer handig als je bezig bent met javascript
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

17/09/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Ik kan geen Firefox gebruiken hier op het werk. Company Policy is dat we Microsoft georienteerd zijn en geen alternatieven op de pc mogen hebben draaien :|
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

18/09/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Ik kom er maar niet uit.
Ik heb het gegeven voorbeeld bekeken, maar kan daar verder niet zoveel uithalen.

Daarnaast lijkt het me makkelijker om gewoon via de bovenstaande code te blijven werken. Dat is namelijk een soort van library waar alle veelvoorkomende AJAX functies in staan en dergelijke, waaronder de ajaxPost methode.

Echter zou het naar mijn mening niet moeilijk moeten zijn om een form simpel te posten.

Echter dus niet. Ben vandaag de gehele dag al bezig met googlen naar AjaxPost voorbeelden echter krijg ik daarbij alle code die ik al heb (bovenstaande). Nergens maar dan ook nergens vind ik een voorbeeld van hoe dit in een form tag wordt aangeroepen.

Ik heb nu dit:
<FORM action="/boordcomputer/form/formmail.php?mode=belmij" onSubmit="ajaxPost('inhoud', ’this.action’, 'formBelMij')" METHOD="POST" name='formBelMij' id='formBelMij'>

Het formulier werkt nu netjes en wordt gepost, maar echter op een nieuwe pagina. Terwijl het ajax er juist voor moet zorgen dat hij het verwerken toont in de div "inhoud", maar dat lijkt hij niet te pakken.

iemand anders enig idee over de oplossing voor dit nu toch al behoorlijk frustrerend probleempje :D
 
Jos

Jos

18/09/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Post data is net als get... Dit was mijn eerste hit op google,

http://www.openjs.com/articles/ajax_xmlhttp_using_post.php

Edit: ik scroll wat naar beneden en zag dat je in de thread een post had geplaatst :-D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.