Ajax berichten ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 19:53:40
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben sinds vandaag een beetje bezig met ajax veel weet ik er nog niet van maar ik heb inmiddels al twee dingen kunnen maken zoals het verwijderen van berichten en het update van een signature (voor beheerders)

maar nu wil ik me quote functie verbeteren ik stuur nu me leden door naar een andere pagina maar ik wil dat de tekst gewoon in èèn keer verschijnt in me textarea en daar ligt een probleem
heb een script van internet gevonden (w3schools)
en wilde die aanpassen voor textarea maar dat doet hij niet maar hij werkt wel met een div
wie kan me even helpen? (En wie kan me een goede nederlandse site geven voor ajax scripten?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function showCustomer(str)
{
var xmlhttp;    
if (str=="")
  {
  document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
  return;
  }
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
  }
xmlhttp.open("GET","test.php?q="+str,true);
xmlhttp.send();
}
</script>
</head>
<body>

<form action="">
<select name="customers" onchange="showCustomer(this.value)">
<option value="">Select a customer:</option>
<option value="1">1</option>
<option value="2 ">2</option>
<option value="3">3</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
<textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:59:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 19:57:08
Quote Anchor link
Je kan ook jQuery gebruiken. Deze is een stuk compacter en gemakkelijker in gebruik.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:07:02
Quote Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 19:57:08:
Je kan ook jQuery gebruiken. Deze is een stuk compacter en gemakkelijker in gebruik.


Ja maar het probleem is dat ik die niet kan vinden op de site die jij mij gaf ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:10:20
Quote Anchor link
www.jquery.com?

Niet zo heel lastig te vinden trouwens.
Gewijzigd op 03/01/2012 20:10:40 door - Ariën -
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:17:06
Quote Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 20:10:20:
www.jquery.com?

Niet zo heel lastig te vinden trouwens.


Ja maar die is engels ken wel wat engels maar het makkelijkst is om een Nederlandse tutorial te hebben

Ik ben op het moment dit aan het lezen maar helft vergeet je gewoon omdat je constant aan het vertalen ben in je hoofd!

http://docs.jquery.com/Tutorials:How_jQuery_Works
Gewijzigd op 03/01/2012 20:18:42 door ScrapZz nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:21:33
Quote Anchor link
Darkwell - op 03/01/2012 20:17:06:

Maak voorbeelden...
Alleen lezen is nooit voldoende ;-)

Verder kan je op Google ook wel Nederlandse tutorials vinden. Hoewel die vaak incompleter zijn, naar mijn mening.
Gewijzigd op 03/01/2012 20:22:54 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2012 20:22:25
Quote Anchor link
Alles is Engels in het scripting wereldje. Dus het is verstandig om Engels te leren.

Documentatie over AJAX: jQuery.ajax (ook engels).
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:27:52
Quote Anchor link
Wouter J op 03/01/2012 20:22:25:
Alles is Engels in het scripting wereldje. Dus het is verstandig om Engels te leren.

Documentatie over AJAX: jQuery.ajax (ook engels).


Nouja geluk heb ik een 8 gehad op me examen engels ;) dus dat hoef niet maar als je een tijdje niks aan doe word het lastiger maar ok alvast bedankt ik zal is kijken!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/01/2012 19:05:28
Quote Anchor link
Ik vind dit interessant qua documentatie:
http://www.visualjquery.com/

Ik zal eens jouw verzoek vertalen naar jQuery.
Ik doe het in twee stappen, in de eerste stap herken je jouw code (en hoe het met jQuery wordt gedaan); ik heb dan ook jouw naamgeving voor een groot deel overgenomen.
Daarna toon ik nog hoe je het nog veel compacter kan noteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<html>
  <head>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script>
        // bij een geslaage request/respons wordt deze functie uitgevoerd
      function ajax_respons(data) {
        // data is de string die Ajax net heeft opgehaald.  We gaan nu die data steken als innerHTML van txtHint
        $("#txtHint").html(data);
      }
        // deze functie wordt aangeroepen bij een onChange van de select box
      function showCustomer(e) {
        // merk op: this is nu het html element dat aangesproken is; in dit geval dus de select box
        // in plaats van onchange="showCustomer(this.value)", halen we nu die waarde op deze manier:
        var str = $(this).val();
        // nu dus effectief de Ajax request
        $.ajax({
            // "GET" of "POST"
          type: "GET",
            // je vraagt Ajax om te surfen naar deze url:
          url: "test.php?q=" + str,
            // wanneer een request succesvol is, en je dus een respons krijgt, wordt deze functie uitgevoerd:  
          success: ajax_respons
        });
      }
      // deze functie wordt uitgevoerd als de DOM volledig is geladen.  Op het moment dat <select id="customers"> nog niet volledig geladen is, kan je er nog geen evenementen aan binden
      $(document).ready(function() {
        // hier vervangen we onchange(...).  In plaats van die onchange tussen de html te zetten, laat je jquery doen.  jQuery bindt het evenement onchange aan het element met id="customers".  Wanneer dat element een onChange ondervindt, zal volgende functie worden uitgevoerd ( showCustomer )
        // merk op: de "on" verdwijnt hier, in jQuery zet je "change".
        $("#customers").change(showCustomer);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <select id="customers">
      <option value="">Select a customer:</option>
      <option value="1">1</option>
      <option value="2">2</option>
      <option value="3">3</option>
    </select>
    <br />
    <div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
    <textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
  </body>
</html>


Eigenlijk pas ik nu slechts 1 ding toe. In plaats van telkens een functie een naam te geven en apart te definiëren, kan je ook rechtstreeks de functie definitie noteren, op volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
...
    <script>
      $(document).ready(function() {
        $("#customers").change(function(e) {
          var str = $(this).val();
          $.ajax({
            type: "GET",
            url: "test.php?q=" + str,
            success: function(data) {
              $("#txtHint").html(data);
            }
          });
        });
      });
    </script>
...


Je ziet hoe jQuery een hoop voor jou doet.

-----

Een aantal opmerkingen
- Je hebt geen <form> meer nodig, je hebt ook geen name="..." meer nodig.
Tenzij je ook echt een submit knop hebt en je achteraf die waarde nog wil posten op de klassieke manier.

- Je haalt alle javascript uit het HTML code. Mooie, propere scheiding van HTML <-> javascript; net zoals je je css ook volledig apart houdt.

- Uiteraard niet vergeten jquery.js te downloaden en in ja map steken waar de php file staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2012 19:30:32
Quote Anchor link
Ik denk dat een <form> nog wel nodig is, al wel je voor het geval dat jQuery/JS niet werkt, de boel via de action-attribute afhandelen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/01/2012 19:42:28
Quote Anchor link
Wel ja, indien het de bedoeling is om die gegevens echt te posten, laat je <form> staan. Maar ik heb niet het gevoel dat dat hier de bedoeling is. Ik zie trouwens geen submit knop staan.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

05/01/2012 14:37:04
Quote Anchor link
Kris Peeters op 04/01/2012 19:05:28:
Ik vind dit interessant qua documentatie:
http://www.visualjquery.com/

Ik zal eens jouw verzoek vertalen naar jQuery.
Ik doe het in twee stappen, in de eerste stap herken je jouw code (en hoe het met jQuery wordt gedaan); ik heb dan ook jouw naamgeving voor een groot deel overgenomen.
Daarna toon ik nog hoe je het nog veel compacter kan noteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<html>
  <head>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script>
        // bij een geslaage request/respons wordt deze functie uitgevoerd
      function ajax_respons(data) {
        // data is de string die Ajax net heeft opgehaald.  We gaan nu die data steken als innerHTML van txtHint
        $("#txtHint").html(data);
      }
        // deze functie wordt aangeroepen bij een onChange van de select box
      function showCustomer(e) {
        // merk op: this is nu het html element dat aangesproken is; in dit geval dus de select box
        // in plaats van onchange="showCustomer(this.value)", halen we nu die waarde op deze manier:
        var str = $(this).val();
        // nu dus effectief de Ajax request
        $.ajax({
            // "GET" of "POST"
          type: "GET",
            // je vraagt Ajax om te surfen naar deze url:
          url: "test.php?q=" + str,
            // wanneer een request succesvol is, en je dus een respons krijgt, wordt deze functie uitgevoerd:  
          success: ajax_respons
        });
      }
      // deze functie wordt uitgevoerd als de DOM volledig is geladen.  Op het moment dat <select id="customers"> nog niet volledig geladen is, kan je er nog geen evenementen aan binden
      $(document).ready(function() {
        // hier vervangen we onchange(...).  In plaats van die onchange tussen de html te zetten, laat je jquery doen.  jQuery bindt het evenement onchange aan het element met id="customers".  Wanneer dat element een onChange ondervindt, zal volgende functie worden uitgevoerd ( showCustomer )
        // merk op: de "on" verdwijnt hier, in jQuery zet je "change".
        $("#customers").change(showCustomer);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <select id="customers">
      <option value="">Select a customer:</option>
      <option value="1">1</option>
      <option value="2">2</option>
      <option value="3">3</option>
    </select>
    <br />
    <div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
    <textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
  </body>
</html>


Eigenlijk pas ik nu slechts 1 ding toe. In plaats van telkens een functie een naam te geven en apart te definiëren, kan je ook rechtstreeks de functie definitie noteren, op volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
...
    <script>
      $(document).ready(function() {
        $("#customers").change(function(e) {
          var str = $(this).val();
          $.ajax({
            type: "GET",
            url: "test.php?q=" + str,
            success: function(data) {
              $("#txtHint").html(data);
            }
          });
        });
      });
    </script>
...


Je ziet hoe jQuery een hoop voor jou doet.

-----

Een aantal opmerkingen
- Je hebt geen <form> meer nodig, je hebt ook geen name="..." meer nodig.
Tenzij je ook echt een submit knop hebt en je achteraf die waarde nog wil posten op de klassieke manier.

- Je haalt alle javascript uit het HTML code. Mooie, propere scheiding van HTML <-> javascript; net zoals je je css ook volledig apart houdt.

- Uiteraard niet vergeten jquery.js te downloaden en in ja map steken waar de php file staat



Een mooie uitleg dank je maar de bedoeling is om iets op te halen en in een textarea te plaatsen
om vervolgens meer tekst toetevoegen en dan te posten maar ik zal kijken of het me gaat lukken met jouw tips
en de dingen die ik inmidels heb gelezen op jquery site!
(Nogmaals bedankt!)

Edit:
En het is gelukt dank je!!
Nu kan ik me leden makkelijk laten quote!
Gewijzigd op 05/01/2012 15:04:59 door ScrapZz nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.