Ajax berichten ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 19:53:40
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben sinds vandaag een beetje bezig met ajax veel weet ik er nog niet van maar ik heb inmiddels al twee dingen kunnen maken zoals het verwijderen van berichten en het update van een signature (voor beheerders)

maar nu wil ik me quote functie verbeteren ik stuur nu me leden door naar een andere pagina maar ik wil dat de tekst gewoon in èèn keer verschijnt in me textarea en daar ligt een probleem
heb een script van internet gevonden (w3schools)
en wilde die aanpassen voor textarea maar dat doet hij niet maar hij werkt wel met een div
wie kan me even helpen? (En wie kan me een goede nederlandse site geven voor ajax scripten?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function showCustomer(str)
{
var xmlhttp;    
if (str=="")
  {
  document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
  return;
  }
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
  }
xmlhttp.open("GET","test.php?q="+str,true);
xmlhttp.send();
}
</script>
</head>
<body>

<form action="">
<select name="customers" onchange="showCustomer(this.value)">
<option value="">Select a customer:</option>
<option value="1">1</option>
<option value="2 ">2</option>
<option value="3">3</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
<textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:30:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 19:57:08
Quote Anchor link
Je kan ook jQuery gebruiken. Deze is een stuk compacter en gemakkelijker in gebruik.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:07:02
Quote Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 19:57:08:
Je kan ook jQuery gebruiken. Deze is een stuk compacter en gemakkelijker in gebruik.


Ja maar het probleem is dat ik die niet kan vinden op de site die jij mij gaf ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:10:20
Quote Anchor link
www.jquery.com?

Niet zo heel lastig te vinden trouwens.
Gewijzigd op 03/01/2012 20:10:40 door - Ariën -
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:17:06
Quote Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 20:10:20:
www.jquery.com?

Niet zo heel lastig te vinden trouwens.


Ja maar die is engels ken wel wat engels maar het makkelijkst is om een Nederlandse tutorial te hebben

Ik ben op het moment dit aan het lezen maar helft vergeet je gewoon omdat je constant aan het vertalen ben in je hoofd!

http://docs.jquery.com/Tutorials:How_jQuery_Works
Gewijzigd op 03/01/2012 20:18:42 door ScrapZz nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:21:33
Quote Anchor link
Darkwell - op 03/01/2012 20:17:06:

Maak voorbeelden...
Alleen lezen is nooit voldoende ;-)

Verder kan je op Google ook wel Nederlandse tutorials vinden. Hoewel die vaak incompleter zijn, naar mijn mening.
Gewijzigd op 03/01/2012 20:22:54 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

03/01/2012 20:22:25
Quote Anchor link
Alles is Engels in het scripting wereldje. Dus het is verstandig om Engels te leren.

Documentatie over AJAX: jQuery.ajax (ook engels).
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/01/2012 20:27:52
Quote Anchor link
Wouter J op 03/01/2012 20:22:25:
Alles is Engels in het scripting wereldje. Dus het is verstandig om Engels te leren.

Documentatie over AJAX: jQuery.ajax (ook engels).


Nouja geluk heb ik een 8 gehad op me examen engels ;) dus dat hoef niet maar als je een tijdje niks aan doe word het lastiger maar ok alvast bedankt ik zal is kijken!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/01/2012 19:05:28
Quote Anchor link
Ik vind dit interessant qua documentatie:
http://www.visualjquery.com/

Ik zal eens jouw verzoek vertalen naar jQuery.
Ik doe het in twee stappen, in de eerste stap herken je jouw code (en hoe het met jQuery wordt gedaan); ik heb dan ook jouw naamgeving voor een groot deel overgenomen.
Daarna toon ik nog hoe je het nog veel compacter kan noteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<html>
  <head>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script>
        // bij een geslaage request/respons wordt deze functie uitgevoerd
      function ajax_respons(data) {
        // data is de string die Ajax net heeft opgehaald.  We gaan nu die data steken als innerHTML van txtHint
        $("#txtHint").html(data);
      }
        // deze functie wordt aangeroepen bij een onChange van de select box
      function showCustomer(e) {
        // merk op: this is nu het html element dat aangesproken is; in dit geval dus de select box
        // in plaats van onchange="showCustomer(this.value)", halen we nu die waarde op deze manier:
        var str = $(this).val();
        // nu dus effectief de Ajax request
        $.ajax({
            // "GET" of "POST"
          type: "GET",
            // je vraagt Ajax om te surfen naar deze url:
          url: "test.php?q=" + str,
            // wanneer een request succesvol is, en je dus een respons krijgt, wordt deze functie uitgevoerd:  
          success: ajax_respons
        });
      }
      // deze functie wordt uitgevoerd als de DOM volledig is geladen.  Op het moment dat <select id="customers"> nog niet volledig geladen is, kan je er nog geen evenementen aan binden
      $(document).ready(function() {
        // hier vervangen we onchange(...).  In plaats van die onchange tussen de html te zetten, laat je jquery doen.  jQuery bindt het evenement onchange aan het element met id="customers".  Wanneer dat element een onChange ondervindt, zal volgende functie worden uitgevoerd ( showCustomer )
        // merk op: de "on" verdwijnt hier, in jQuery zet je "change".
        $("#customers").change(showCustomer);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <select id="customers">
      <option value="">Select a customer:</option>
      <option value="1">1</option>
      <option value="2">2</option>
      <option value="3">3</option>
    </select>
    <br />
    <div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
    <textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
  </body>
</html>


Eigenlijk pas ik nu slechts 1 ding toe. In plaats van telkens een functie een naam te geven en apart te definiëren, kan je ook rechtstreeks de functie definitie noteren, op volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
...
    <script>
      $(document).ready(function() {
        $("#customers").change(function(e) {
          var str = $(this).val();
          $.ajax({
            type: "GET",
            url: "test.php?q=" + str,
            success: function(data) {
              $("#txtHint").html(data);
            }
          });
        });
      });
    </script>
...


Je ziet hoe jQuery een hoop voor jou doet.

-----

Een aantal opmerkingen
- Je hebt geen <form> meer nodig, je hebt ook geen name="..." meer nodig.
Tenzij je ook echt een submit knop hebt en je achteraf die waarde nog wil posten op de klassieke manier.

- Je haalt alle javascript uit het HTML code. Mooie, propere scheiding van HTML <-> javascript; net zoals je je css ook volledig apart houdt.

- Uiteraard niet vergeten jquery.js te downloaden en in ja map steken waar de php file staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2012 19:30:32
Quote Anchor link
Ik denk dat een <form> nog wel nodig is, al wel je voor het geval dat jQuery/JS niet werkt, de boel via de action-attribute afhandelen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/01/2012 19:42:28
Quote Anchor link
Wel ja, indien het de bedoeling is om die gegevens echt te posten, laat je <form> staan. Maar ik heb niet het gevoel dat dat hier de bedoeling is. Ik zie trouwens geen submit knop staan.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

05/01/2012 14:37:04
Quote Anchor link
Kris Peeters op 04/01/2012 19:05:28:
Ik vind dit interessant qua documentatie:
http://www.visualjquery.com/

Ik zal eens jouw verzoek vertalen naar jQuery.
Ik doe het in twee stappen, in de eerste stap herken je jouw code (en hoe het met jQuery wordt gedaan); ik heb dan ook jouw naamgeving voor een groot deel overgenomen.
Daarna toon ik nog hoe je het nog veel compacter kan noteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<html>
  <head>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script>
        // bij een geslaage request/respons wordt deze functie uitgevoerd
      function ajax_respons(data) {
        // data is de string die Ajax net heeft opgehaald.  We gaan nu die data steken als innerHTML van txtHint
        $("#txtHint").html(data);
      }
        // deze functie wordt aangeroepen bij een onChange van de select box
      function showCustomer(e) {
        // merk op: this is nu het html element dat aangesproken is; in dit geval dus de select box
        // in plaats van onchange="showCustomer(this.value)", halen we nu die waarde op deze manier:
        var str = $(this).val();
        // nu dus effectief de Ajax request
        $.ajax({
            // "GET" of "POST"
          type: "GET",
            // je vraagt Ajax om te surfen naar deze url:
          url: "test.php?q=" + str,
            // wanneer een request succesvol is, en je dus een respons krijgt, wordt deze functie uitgevoerd:  
          success: ajax_respons
        });
      }
      // deze functie wordt uitgevoerd als de DOM volledig is geladen.  Op het moment dat <select id="customers"> nog niet volledig geladen is, kan je er nog geen evenementen aan binden
      $(document).ready(function() {
        // hier vervangen we onchange(...).  In plaats van die onchange tussen de html te zetten, laat je jquery doen.  jQuery bindt het evenement onchange aan het element met id="customers".  Wanneer dat element een onChange ondervindt, zal volgende functie worden uitgevoerd ( showCustomer )
        // merk op: de "on" verdwijnt hier, in jQuery zet je "change".
        $("#customers").change(showCustomer);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <select id="customers">
      <option value="">Select a customer:</option>
      <option value="1">1</option>
      <option value="2">2</option>
      <option value="3">3</option>
    </select>
    <br />
    <div id="txtHint">Customer info will be listed here...</div>
    <textarea id="txtHint" name="bericht"></textarea>
  </body>
</html>


Eigenlijk pas ik nu slechts 1 ding toe. In plaats van telkens een functie een naam te geven en apart te definiëren, kan je ook rechtstreeks de functie definitie noteren, op volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
...
    <script>
      $(document).ready(function() {
        $("#customers").change(function(e) {
          var str = $(this).val();
          $.ajax({
            type: "GET",
            url: "test.php?q=" + str,
            success: function(data) {
              $("#txtHint").html(data);
            }
          });
        });
      });
    </script>
...


Je ziet hoe jQuery een hoop voor jou doet.

-----

Een aantal opmerkingen
- Je hebt geen <form> meer nodig, je hebt ook geen name="..." meer nodig.
Tenzij je ook echt een submit knop hebt en je achteraf die waarde nog wil posten op de klassieke manier.

- Je haalt alle javascript uit het HTML code. Mooie, propere scheiding van HTML <-> javascript; net zoals je je css ook volledig apart houdt.

- Uiteraard niet vergeten jquery.js te downloaden en in ja map steken waar de php file staat



Een mooie uitleg dank je maar de bedoeling is om iets op te halen en in een textarea te plaatsen
om vervolgens meer tekst toetevoegen en dan te posten maar ik zal kijken of het me gaat lukken met jouw tips
en de dingen die ik inmidels heb gelezen op jquery site!
(Nogmaals bedankt!)

Edit:
En het is gelukt dank je!!
Nu kan ik me leden makkelijk laten quote!
Gewijzigd op 05/01/2012 15:04:59 door ScrapZz nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.