ajax browser laatste history ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:32:27
Quote Anchor link
Ik ben wat aan het spelen met AJAX maar snap er helaas nog weinig van.
Ik wil de laatste history url die de browser opslaat ophalen via AJAX en deze dan plaatsen in een string.

maar wat ik me nu al afvraag is hoe kan ik zien wat er in window.history zit bijvoorbeeld.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 18:12:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:36:44
Quote Anchor link
Waarom zou je AJAX hiervoor gebruiken?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:39:31
Quote Anchor link
Ja ik wou het met PHP doen maar dan moet je de reffer gebruiken en die is niet altijd gevuld.
Maar als je een ander idee hebt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:43:05
Quote Anchor link
window.history.previous.href

Dit kan je wel inderdaad met AJAX doorsluizen naar PHP.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 11:04:10
Quote Anchor link
okeej maar hoe zet ik dit dan in een string naar bijvoorbeeld

$window_history = window.history.previous.href;

Ik snap gewoon iets te weinig van ajax en gaat me denk ik te veel tijd kosten dit helemaal uit te pluizen dus zou er mee geholpen zijn.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 11:35:12
Quote Anchor link
window.history.previous.href werkt niet bij mij.

Maar laat me dat ander ding beantwoorden.
Hier is een voorbeeld van Ajax, met post data.
Dit kan je zelf al eens uittesten en wat mee spelen.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  // var browser_history = window.history.previous.href;
  var username  = 'Ray';
  var surname   = 'Davies';
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    'ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
      voornaam: username,
      naam:     surname
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>


ajax.php (steek die in de zelfde map als index.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // de echo die we hier doen, is de boodschap die javascript terug krijgt
  echo 'Hallo ' . $_POST['voornaam'] .' ' . $_POST['naam'] .', dit is een bericht dat we vanuit de server terug naar javascript tonen: ';
}

?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 13:11:34
Quote Anchor link
dank u ga hier eens meespelen.

Toevoeging op 04/12/2013 14:37:21:

Eigelijk doet deze niet precies wat ik wil.
Ik wil eigenlijk alleen de url hebben van de vorige pagina nu spring hij erheen.

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  var browser_history = window.history.go(-1);
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    '../test/ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
        server:     browser_history
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 15:33:54
Quote Anchor link
Het success-event lijkt me dan verder niet echt nodig. Je kan het wel vervangen door een ajaxError event, als je het nodig vindt om fouten op te vangen.

in plaats van message kan je dan jqXHR,textStatus,errorThrown gebruiken om de gemaakte fouten op te vragen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 16:03:58
Quote Anchor link
Wat zou kunnen werken:
Maak van lijn 10:

server: document.referrer

Het is niet helemaal het zelfde.
referrer is bedoeld om te weten of de gebruiker op een andere site een link heeft gevonden naar jouw site (en heeft geklikt).
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 18:21:13
Quote Anchor link
Dat van de reffer is het zelfd als hoe ik het met PHP kan doen.
Ik ben eigenlijk op zoek naar de URL die de terug knop van de browser zelf gebruikt.
Dit halen ze uit de geschiedenis alleen hoe kom ik nu aan die url vraag ik me af.
Heb met php al van alles getest maar krijg niet wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 19:43:18
Quote Anchor link
Het lijkt vrij logisch dat het zou moeten kunnen, echter zitten daar privacy-bezwaren aan.
Vroeger had het misschien nog gekund met: window.history.href.

Maar nu lees ik dit in de docs van Mozilla over het history-object().
Quote:
For security reasons the History object doesn't allow the non-privileged code to access the URLs of other pages in the session history, but it does allow it to navigate the session history.

Doorsturen kan nog wel, maar er is geen toegang meer mogelijk tot de URL's in de browsersessie.
Enige middel is nog $_SERVER['HTTP_REFERER'] die overigens niet 100% betrouwbaar is.
Gewijzigd op 04/12/2013 19:43:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.