ajax browser laatste history ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:32:27
Quote Anchor link
Ik ben wat aan het spelen met AJAX maar snap er helaas nog weinig van.
Ik wil de laatste history url die de browser opslaat ophalen via AJAX en deze dan plaatsen in een string.

maar wat ik me nu al afvraag is hoe kan ik zien wat er in window.history zit bijvoorbeeld.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:49:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:36:44
Quote Anchor link
Waarom zou je AJAX hiervoor gebruiken?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:39:31
Quote Anchor link
Ja ik wou het met PHP doen maar dan moet je de reffer gebruiken en die is niet altijd gevuld.
Maar als je een ander idee hebt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:43:05
Quote Anchor link
window.history.previous.href

Dit kan je wel inderdaad met AJAX doorsluizen naar PHP.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 11:04:10
Quote Anchor link
okeej maar hoe zet ik dit dan in een string naar bijvoorbeeld

$window_history = window.history.previous.href;

Ik snap gewoon iets te weinig van ajax en gaat me denk ik te veel tijd kosten dit helemaal uit te pluizen dus zou er mee geholpen zijn.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 11:35:12
Quote Anchor link
window.history.previous.href werkt niet bij mij.

Maar laat me dat ander ding beantwoorden.
Hier is een voorbeeld van Ajax, met post data.
Dit kan je zelf al eens uittesten en wat mee spelen.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  // var browser_history = window.history.previous.href;
  var username  = 'Ray';
  var surname   = 'Davies';
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    'ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
      voornaam: username,
      naam:     surname
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>


ajax.php (steek die in de zelfde map als index.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // de echo die we hier doen, is de boodschap die javascript terug krijgt
  echo 'Hallo ' . $_POST['voornaam'] .' ' . $_POST['naam'] .', dit is een bericht dat we vanuit de server terug naar javascript tonen: ';
}

?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 13:11:34
Quote Anchor link
dank u ga hier eens meespelen.

Toevoeging op 04/12/2013 14:37:21:

Eigelijk doet deze niet precies wat ik wil.
Ik wil eigenlijk alleen de url hebben van de vorige pagina nu spring hij erheen.

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  var browser_history = window.history.go(-1);
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    '../test/ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
        server:     browser_history
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 15:33:54
Quote Anchor link
Het success-event lijkt me dan verder niet echt nodig. Je kan het wel vervangen door een ajaxError event, als je het nodig vindt om fouten op te vangen.

in plaats van message kan je dan jqXHR,textStatus,errorThrown gebruiken om de gemaakte fouten op te vragen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 16:03:58
Quote Anchor link
Wat zou kunnen werken:
Maak van lijn 10:

server: document.referrer

Het is niet helemaal het zelfde.
referrer is bedoeld om te weten of de gebruiker op een andere site een link heeft gevonden naar jouw site (en heeft geklikt).
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 18:21:13
Quote Anchor link
Dat van de reffer is het zelfd als hoe ik het met PHP kan doen.
Ik ben eigenlijk op zoek naar de URL die de terug knop van de browser zelf gebruikt.
Dit halen ze uit de geschiedenis alleen hoe kom ik nu aan die url vraag ik me af.
Heb met php al van alles getest maar krijg niet wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 19:43:18
Quote Anchor link
Het lijkt vrij logisch dat het zou moeten kunnen, echter zitten daar privacy-bezwaren aan.
Vroeger had het misschien nog gekund met: window.history.href.

Maar nu lees ik dit in de docs van Mozilla over het history-object().
Quote:
For security reasons the History object doesn't allow the non-privileged code to access the URLs of other pages in the session history, but it does allow it to navigate the session history.

Doorsturen kan nog wel, maar er is geen toegang meer mogelijk tot de URL's in de browsersessie.
Enige middel is nog $_SERVER['HTTP_REFERER'] die overigens niet 100% betrouwbaar is.
Gewijzigd op 04/12/2013 19:43:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.