AJAX data verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik weet dat dit topic opzich niet in PHP thuishoort, maar ik weet dat een aantal mensen veel van AJAX afweten, dus vandaar mij vraag:
Is het mogelijk om data te verzenden naar een sessie onder het scherm te moeten vernieuwen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:42:30
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 11:07:00
Quote Anchor link
Ja

Ik weet dat het kan kan alleen ff zo snel niet vinden hoe. Het is echter wel zo dat je hem dan ook met JS uit moet lezen. Als je dit met php wil doen zul je toch moeten verversen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Nee ik wil het uitlezen met javascript. En lol dat je nog ffies je bericht wijzigd door meer te zeggen dan 'Ja'. Ik wacht je antwoord af...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Javascript :

Set :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function setSession(session,value)
{
    new Ajax.Request("session.php",{
        postBody : "session="+session+"&value="+value+"&method=set"
    })
}


Get :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function getSession(session)
{
    new Ajax.Request("session.php",{
        postBody : "session="+session+"&method=get" ,
        onComplete : function(t)
        {
            return t.responseText
        }
    }
    )
}


Session.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch ($_POST["method"])
{
    case
"set" :
    {

            $_SESSION[$_POST["session"]] = $_POST["value"] ;
    }

    break;
    case
"get" :
    {

        echo $_SESSION[$_POST["session"]]
    }

    break;
}

?>


Zoiets bedoel je?

Kan zijn dat ik nog ff moet debuggen een beetje maar het princiepe lijkt me duidelijk

Ps ben er vanuit gegaan dat je gebruik maakt van
prototype

Edit:

Het alles even nagekeken (met name structuur) en volgens mij moet het werken. Typo's voorbehoduen maar je bent slim genoeg om die zelf ff aan te passen neem ik aan :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 11:56:00
Quote Anchor link
En als ik geen externe pagina wil aanroepen? Kan ik het dan ook in een array zetten in dezelfde pagina?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Nope niet mogelijk. Maar je gebruiker zal neit merken dat je een externe pagina aanroept.
 
Red Crew

Red Crew

20/04/2007 13:01:00
Quote Anchor link
Je moet de pagina niet verversen met ajax als je php wil uitvoeren.

Dan zet je uw functie in een apart bestand en roep je die met de get functie.
Ik heb nu even niet de tijd om er dieper op in te gaan.

Moet weer gaan werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.