AJAX probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 17:55:48
Quote Anchor link
Eerst even de code's:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
//    0.    createRequest
    //    -----------------
 
        function createRequest()
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var request;
 
            if ( window.XMLHttpRequest )
            {
                // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                request = new XMLHttpRequest();
 
            }
            else
            {
                // code for IE6, IE5
                request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 
            }
 
            //    Variabelen returnen
            return request;
 
        }
 
    //    0.    AjaxRequest
    //    ---------------
 
        function AjaxRequest( naam, element )
        {
 
            var naam         = naam;
            naam            = new createRequest();
            var element     = element;    
 
            naam.onreadystatechange = function()
            {
 
                if ( naam.readyState == 4 && naam.status == 200 )
                {
 
                    document.getElementById( element ).innerHTML = naam.responseText;
 
                }
 
            }
 
        }


En dan roep ik de ajax zo op:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//    2.    albumsFavorietToevoegen
    //    ---------------------------
 
        function albumFavorietToevoegen( albumID, gebruikersID )
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var albumID            = albumID;
            var gebruikersID     = gebruikersID;
 
            AjaxRequest( 'albumStatistieken', 'albumStatistieken');
 
            //    Favoriet updaten
            albumStatistieken.open("GET","Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID +"&gebruiker=" + gebruikersID, true);
            albumStatistieken.send();
 
        }


Ik heb al even zitten zoeken maar ik vind de fout niet.

EDIT: dit geeft hij als fout: Uncaught ReferenceError: albumStatistieken is not defined

Kobe

Code tussen code tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2010 15:01:20 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:42:51
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 18:47:11
Quote Anchor link
Tip: Gebruik jQuery. Dan hoef je dat gedoe met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ( window.XMLHttpRequest )
{
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
request = new XMLHttpRequest();

}
else
{
// code for IE6, IE5
request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");

zoiezo al niet meer te doen. Kan het daarbij ook niet fout gaan.
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 19:09:38
Quote Anchor link
Ik ben een beetje tegen jQuery, iedereen gebruikt het al.

Ik schrijf liever mijn code zelf -> meer zelfvoldoening.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/06/2010 19:15:17
Quote Anchor link
Er is een reden waarom heel veel mensen JQuery gebruiken.
Misschien omdat het heel veel voldoening geeft ;)
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 20:03:19
Quote Anchor link
Waarom gebruik je PHP? iedereen gebruikt het al. Zelf een programmeertaal schijven waarmee je hetzelfde kunt als met PHP geeft vast meer zelfvoldoening?
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 21:20:17
Quote Anchor link
Kan niemand gewoon eens kijken wat de fout is, daar leer ik meer uit ;)

Bedankt.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

08/06/2010 22:44:54
Quote Anchor link
Je code is echt een zooi, leer JavaScript: http://javascript.crockford.com/

Verder, je definieert de variabele "albumStatistieken" nergens. Dat zegt de foutmelding, en het klopt ook.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/06/2010 10:44:45
Quote Anchor link
Even met inspringing en al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
// 0. createRequest
// -----------------
function createRequest() { // Variabelen declareren
    var request;
    if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
        request = new XMLHttpRequest();
    } else { // code for IE6, IE5
        request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    } // Variabelen returnen
    return request;
} // 0. AjaxRequest
// ---------------
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();
    var element = element;
    naam.onreadystatechange = function () {
        if (naam.readyState == 4 && naam.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = naam.responseText;
        }
    }
}
En dan roep ik de ajax zo op: javascript code // 2. albumsFavorietToevoegen
// ---------------------------
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}


Huh??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();

Je doet hier niet met naam, en redeclareert naam terwijl deze al binnen de scope van de functie zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}

Wat een zooi.. albumStatistieken wordt nergens gedefinieerd.
albumID en gebruikersID hoeven niet met var te worden gedeclareerd.
Ik denk dat je voor AjaxRequest nog var 'albumStatistieken=' wilt toevoegen (zonder ').
En de functie AjaxRequest even aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}
 
Jan geen

Jan geen

09/06/2010 12:33:33
Quote Anchor link
Gebruik gewoon jQuery, dan kan je dit in 3 regels doen...
 
Steff   an

Steff an

09/06/2010 14:21:06
Quote Anchor link
jQuery voor zoiets? Kom op! Daarnaast doe je het dan ook niet in 3 regels.. heb je weleens gekeken hoe groot jQuery is?

Ik moet toegeven dat ik ook snel naar jQuery grijp, maar vaak zou dat niet nodig hoeven zijn.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2010 14:50:50
Quote Anchor link
Peter datwiljewelwetenhe op 09/06/2010 10:44:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}

Klein detail nog, het is gewoon 'var req = createRequest();', zonder new, aangezien je niet een instantie van createRequest wilt maken, maar van XMLHttpRequest (of dat activex ding) en dat doet die functie al voor je. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.