AJAX probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 17:55:48
Quote Anchor link
Eerst even de code's:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
//    0.    createRequest
    //    -----------------
 
        function createRequest()
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var request;
 
            if ( window.XMLHttpRequest )
            {
                // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                request = new XMLHttpRequest();
 
            }
            else
            {
                // code for IE6, IE5
                request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 
            }
 
            //    Variabelen returnen
            return request;
 
        }
 
    //    0.    AjaxRequest
    //    ---------------
 
        function AjaxRequest( naam, element )
        {
 
            var naam         = naam;
            naam            = new createRequest();
            var element     = element;    
 
            naam.onreadystatechange = function()
            {
 
                if ( naam.readyState == 4 && naam.status == 200 )
                {
 
                    document.getElementById( element ).innerHTML = naam.responseText;
 
                }
 
            }
 
        }


En dan roep ik de ajax zo op:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//    2.    albumsFavorietToevoegen
    //    ---------------------------
 
        function albumFavorietToevoegen( albumID, gebruikersID )
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var albumID            = albumID;
            var gebruikersID     = gebruikersID;
 
            AjaxRequest( 'albumStatistieken', 'albumStatistieken');
 
            //    Favoriet updaten
            albumStatistieken.open("GET","Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID +"&gebruiker=" + gebruikersID, true);
            albumStatistieken.send();
 
        }


Ik heb al even zitten zoeken maar ik vind de fout niet.

EDIT: dit geeft hij als fout: Uncaught ReferenceError: albumStatistieken is not defined

Kobe

Code tussen code tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2010 15:01:20 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:53:05
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 18:47:11
Quote Anchor link
Tip: Gebruik jQuery. Dan hoef je dat gedoe met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ( window.XMLHttpRequest )
{
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
request = new XMLHttpRequest();

}
else
{
// code for IE6, IE5
request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");

zoiezo al niet meer te doen. Kan het daarbij ook niet fout gaan.
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 19:09:38
Quote Anchor link
Ik ben een beetje tegen jQuery, iedereen gebruikt het al.

Ik schrijf liever mijn code zelf -> meer zelfvoldoening.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/06/2010 19:15:17
Quote Anchor link
Er is een reden waarom heel veel mensen JQuery gebruiken.
Misschien omdat het heel veel voldoening geeft ;)
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 20:03:19
Quote Anchor link
Waarom gebruik je PHP? iedereen gebruikt het al. Zelf een programmeertaal schijven waarmee je hetzelfde kunt als met PHP geeft vast meer zelfvoldoening?
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 21:20:17
Quote Anchor link
Kan niemand gewoon eens kijken wat de fout is, daar leer ik meer uit ;)

Bedankt.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

08/06/2010 22:44:54
Quote Anchor link
Je code is echt een zooi, leer JavaScript: http://javascript.crockford.com/

Verder, je definieert de variabele "albumStatistieken" nergens. Dat zegt de foutmelding, en het klopt ook.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/06/2010 10:44:45
Quote Anchor link
Even met inspringing en al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
// 0. createRequest
// -----------------
function createRequest() { // Variabelen declareren
    var request;
    if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
        request = new XMLHttpRequest();
    } else { // code for IE6, IE5
        request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    } // Variabelen returnen
    return request;
} // 0. AjaxRequest
// ---------------
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();
    var element = element;
    naam.onreadystatechange = function () {
        if (naam.readyState == 4 && naam.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = naam.responseText;
        }
    }
}
En dan roep ik de ajax zo op: javascript code // 2. albumsFavorietToevoegen
// ---------------------------
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}


Huh??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();

Je doet hier niet met naam, en redeclareert naam terwijl deze al binnen de scope van de functie zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}

Wat een zooi.. albumStatistieken wordt nergens gedefinieerd.
albumID en gebruikersID hoeven niet met var te worden gedeclareerd.
Ik denk dat je voor AjaxRequest nog var 'albumStatistieken=' wilt toevoegen (zonder ').
En de functie AjaxRequest even aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}
 
Jan geen

Jan geen

09/06/2010 12:33:33
Quote Anchor link
Gebruik gewoon jQuery, dan kan je dit in 3 regels doen...
 
Steff   an

Steff an

09/06/2010 14:21:06
Quote Anchor link
jQuery voor zoiets? Kom op! Daarnaast doe je het dan ook niet in 3 regels.. heb je weleens gekeken hoe groot jQuery is?

Ik moet toegeven dat ik ook snel naar jQuery grijp, maar vaak zou dat niet nodig hoeven zijn.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2010 14:50:50
Quote Anchor link
Peter datwiljewelwetenhe op 09/06/2010 10:44:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}

Klein detail nog, het is gewoon 'var req = createRequest();', zonder new, aangezien je niet een instantie van createRequest wilt maken, maar van XMLHttpRequest (of dat activex ding) en dat doet die functie al voor je. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.